Menu Premium
Loading...

Wordt FIFA 18 mogelijk verboden dankzij loot boxes?

19/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wederom staat JJ bij de HP Omen stand met zijn vinger aan de pols! Heel de dag wordt er al naar hem getweet, ontploft zijn mailbox en landen de postduiven massaal voor de deur hier in Utrecht. Wat is er aan de hand? De kansspel autoriteit heeft aangegeven dat sommige loot boxes onder gokken vallen. 4 van de 10 lootboxes zouden zijn in strijd met de Nederlandse wet. Dit komt omdat het toeval de inhoud van deze loot boxes bepaalt. Bovendien kunnen de prijzen buiten het spel om verhandeld worden: de prijzen hebben economische waarde. Het is verboden om dit soort kansspelen zonder vergunning aan te bieden aan de Nederlandse spelers. Wat gaat dit betekenen voor de games die dit soort loot boxes aanbieden in Nederland? JJ legt het even voor je uit!

“Onderzoek naar loot boxes | Een buit of een last.”

Zo heet het onderzoek waar de kansspel autoriteit zich op basseerd. Het gaat dus specifiek om loot boxes die volledig willekeurige content aanbieden, denk aan een skin of een wapen. En daarnaast gaat het alleen om de games waar je de verworven content weer door kan verkopen. De NOS noemt specifiek de games Fifa 18, Dota 2, PubG en Rocket League.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de lootboxes mogelijk verslavend kunnen werken. De Kansspelautoriteit roept aanbieders daarom op de verslavingsgevoelige elementen (‘bijna –winst’ effecten, visuele effecten, mogelijkheid om snel achter elkaar loot boxes te blijven openen en dergelijke) uit de spellen te verwijderen. De spelontwikkelaars krijgen tot 20 juni de tijd om de loot boxes aan te passen of om ze geheel uit hun game te verwijderen. Na die tijd gaat de kansspelautoriteit “handhavend” handelen. Whatever that means. Wat denken jullie? Vallen lootboxes onder gokken of is het onschuldig vermaak? Heeft de kansspelautoriteit een punt of is het gelul? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch