Menu Premium
Loading...

Lies of P Review: Kopen, budgetbak of slopen?

20/09/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het de afgelopen maanden al een aantal keren gezegd. Lies of P zou zo maar eens sleeper hit kunnen worden. Een soulsike game met de ingrediƫnten van de games van From Software in zich, gezegend met een geheel eigen verhaal en opvallende stijl. Namelijk die van Pinoccchio. Dat klonk ons behoorlijk tof in de oren. Maar is de game ook tof geworden? Je hoort het antwoord in de Lies of P review.

Lies of P review: FromSoftware all over the place

Waar hebben we het hier over? Lies of P is een actie-rollenspel-videogame ontwikkeld door Neowiz Games en Round8 Studio. De game is vanaf 19 september verkrijgbaar op de PS4, PS5, PC, Xbox One en Xbox Series X/S. Lies of P is vrijelijk gebaseerd op de Italiaanse roman ‘De avonturen van Pinocchio’ uit 1883 van Carlo Collodi. Iets totaal anders dan al die duistere fantasy settings die we vaak zien in Soulslike games. Voor wie hem niet kent, Pinocchio, is een robotachtige “pop” die in tegenstelling tot andere poppen het vermogen heeft om te liegen. Iets wat een rol gaat spelen bij belangrijke verhaalbeslissingen in de game. De marionetten uit de stad Krat verrichtten het ‘vieze’ werk voor de bevolking. De uitvinder van de poppen, Geppetto, heeft er voor gezorgd dat de poppen geen bedreiging voor de mensen zouden kunnen zijn. Not dus, want de poppen komen in opstand, waarbij het grootste deel van de menselijke bevolking van Krat wordt afgeslacht.

Liegen dat het gedrukt staat

Lies of P wordt gespeeld vanuit het third person perspective. De speler bestuurt de mensachtige Pinocchio en reist te voet door de stad Krat. Hij verkent daarbij de omgeving en gaat de strijd aan met verschillende biomechanische vijanden. Pinocchio gebruikt een arsenaal aan wapens zoals zwaarden en bijlen tegen zijn vijanden en kan hun slagen ontwijken en blokkeren. Hoe ervoeren Jasper en Koos deze bijzonder game? Hoe soulslike is het spel en hoe zit het met de moeilijkheidsgraad? Je krijgt het antwoord in deze review waarin de twee hebben gezworen niet te liegen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch