Menu Premium
Loading...

Lies of P Preview: “Bloodborne meets Pinocchio” (Gamescom ’22)

27/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was misschien wel de kleinste stand van de gehele Gamescom en we waren er bijna over gestruikeld maar Lies of P was een game die we MOESTEN gaan checken. Gelukkig hadden we aan het einde van de eerste dag nog een klein gaatje in onze agenda om eens langs deze booth te gaan en deze game eens lekker te bevingeren voor de Lies of P preview vanaf de Gamescom in Keulen!

Bloodborne lijkt een grote inspiratie te zijn

Het is niet vreemd dat Lies of P veel vergeleken wordt met die populaire PS4 From Software genaamd Bloodborne. De game leent veel van de vibe, look en feel van die wereld. Ontwikkelaar Round8 claimt echter dat de vergelijkingen niet opzettelijk zijn. Feit blijft natuurlijk echter wel dat we het hier ook hebben over een souls-like game. De officiële Steam omschrijving noemt de game natuurlijk niet voor niets zo.

Pinocchio zoekt Mr. Geppetto

Je wordt in deze game wakker in een verlaten treinstation in Krat. De hele stad is ondergedompeld in madness en geweld. Jij speelt als Pinocchio een pop die zijn creator Mr. Geppetto moet zien terug te vinden. Hij moet ergens hier in de stad te vinden zijn en het is aan jou om je een weg door de monsters en verschillende vijanden te banen om dit tot een goed einde te laten komen. Onderweg tijdens je reis zul je veel verschillende personages tegenkomen, maar je kunt niemand vertrouwen. En als Pinocchio moet je dan ook liegen om in leven te blijven mocht je ooit hopen een ‘echte jongen’ te worden.

Je zult er nog even op moeten wachten maar Lies of P moet volgend jaar in 2023 uitkomen en zal verschijnen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en Microsoft Windows. Een leuke bijkomstigheid is dat de game vanaf dag één ook te spelen zal zijn via Xbox Game Pass (Ultimate) op zowel de console als de PC. Benieuwd of de game ook iets voor jou is? Check dan de preview met Huey & Daan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch