Menu Premium
Loading...

Let’s Play The Elder Scrolls V: Skyrim VR: Skyrim anders beleven

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Jelle Kunst
30/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Elder Scrolls V: Skyrim geldt nog altijd als een legendarische game. De titel kwam in 2011 uit, maar het bleef niet bij een enkele release voor de pc, PS3, XBOX360. De legendary edition zag in 2012 al het levenslicht en vorig jaar kreeg ook de nieuwe generatie consoles een Skyrim-variant. Dit jaar heeft de Nintendo Switch eveneens een Skyrim-variant gekregen. Duidelijk is dat Bethesda aan het melken is geslagen met hun pareltje. Erg is dit niet, wanneer de kwaliteit van de game solide blijft. Jelle en Emiel gaan in deze let’s play aan de slag met The Elder Scrolls V: Skyrim VR. Check het nu in deze Let’s Play The Elder Scrolls V: Skyrim VR: Skyrim anders beleven!

Geeft VR een extra dimensie aan Skyrim?

Virtual reality staat als techniek nog altijd in de kinderschoenen. De PSVR is inmiddels dik een jaar uit, maar tot nu toe bleef een massale adoptie uit. Gek is dat niet, gezien het hoge prijskaartje(bij launch). De verregaande immersie is voor sommigen een droom die uitkomt, maar tegelijkertijd schrikt het mensen ook af. Emiel en Jelle horen bij de eerstgenoemde groep en dus schromen ze niet de PSVR op het hoofd te plaatsen en in The Elder Scrolls V: Skyrim te duiken. Jelle ziet Skyrim als een van de beste games aller tijden. Hij kan dan ook niet wachten om de techniek in combinatie met zijn favoriete gamewereld te ervaren. Emiel is zoals gezegd ook aanwezig. Hij heeft enkele kritische geluiden voor jullie in petto.

Wat is jullie indruk van The Elder Scrolls V: Skyrim VR? Hebben jullie een PSVR of andere VR-set in huis? Zo ja, heb je zin om aan de slag te gaan met deze game? Laat je horen in de comments onder deze The Elder Scrolls V: Skyrim VR!

Loading...
 • Skyrim VR komt voor PC pas volgend jaar, since it’s an ps exclusive

 • SealClubber

  In mijn eerste playthrough op de ps3 had ik 500+ uur zitten en in deze Skyrim VR ook alweer de nodige uren…
  Dragonborn DLC al uitgespeeld en in de main quest *SPOILERS* Alduin al de eerste keer verslagen.

  De resolutie is redelijk kut maar je kan de PSVR fine tunen in je PS main Settings, wat Jelle en Emiel dus niet gedaan hebben… en ik kan er heel makkelijk doorheen kijken.
  Ook die POV filter tijdens het rennen kan je instellen/afzetten en alle geluids effecten zijn te regelen.

  Ik vind dit tot nu toe samen met Resident Evil en Dirt de beste VR ervaring by far.
  Hopelijk gaat snel ook de resolutie omhoog maar ik ben er van overtuigd dat VR de toekomst is van gaming…

  • Sylmaron

   Dat is inderdaad een goede vraag. Hebben ze de unit wel goed met de console gecalibreerd voor ze hem opgezet hebben?

   • SealClubber

    Ik heb dit zelf ook pas recentelijk gedaan nadat ik hier op youtube wat over zag, en ik heb nu veel minder moeite met het scherpstellen van mijn beeld in de headset.
    Over tijd heb ik ook geleerd dat er bepaalde tricks zijn mbt de positie van de headset op je hoofd, is denk ik vooral een kwestie van wennen.

    Ik heb nu iig geen enkel probleem met de PSVR en zit zelfs vaker met de headset op te spelen dan op mn 65″ TV scherm…

    • Sylmaron

     Op PSX komt er ook een panel speciaal voor VR games. Ben benieuwd naar de info die daar uit gaat komen.

  • Flap Drol

   speel je op de pro of de gewone ps4?

   • SealClubber

    Ik speel op een gewone ps4…

    Ik zit er wel aan te denken een pro aan te schaffen maar wat ik tot nu toe heb gezien aan vergelijkingen heeft me nog niet echt kunnen overtuigen.
    Skyrim ziet er nagenoeg hetzelfde uit in VR en verder speel ik bijv veel R6 Siege op mijn tv en die is sowieso niet geoptimaliseerd voor de Pro.

    Mocht er een nieuwe titel komen die echt het verschil gaat maken dan ga ik waarschijnlijk wel overstag, misschien bij The Last of Us 2 of een hele dikke shooter op 4K en 60 FPS…

    • Flap Drol

     Nagenoeg hetzelfde, maar waarschijnlijk veel scherper omdat je met de pro 2x zo veel pixels uit kan rekenen.

     Met m’n oculus gebruik ik het liefst supersampling, maar m’n videokaart is meestal te traag 🙁

     • SealClubber

      Ik heb het niet zelf niet getest maar op youtube zeggen ze dat je het verschil eigenlijk niet ziet, dus dan is het waar 😉

      Weet niet of de Pro er 2x zoveel dpi uitperst maar hij draait iig geen native 4k en hij laat ook niet magischerwijs games op een hogere frame rate draaien. Anders had er al lang een onder mn tv gestaan…

 • RandyRealtalk

  Ga weg Hadvar.

 • Zrmi

  Haha die scare met die wolf was wel nice!

 • PTK

  Volgend item: Fallout VR op pc . Zal hopelijk meer indruk maken, althans op grafisch gebied

 • haenkie

  Dit lijkt me ook een VR titel die je gewoon met motion controllers moet spelen. De immersie is wel weg als je handen vast zitten aan zo’n controller.

 • Guido de Zwaan

  Die game komt na al die remakes nu toch echt wel mn neus uit, jammer dat we zo lang al wachten op een nieuwe game.

 • Rico

  Ik heb inmiddels 30+ uur in Skyrim VR zitten en het is wat mij betreft echt een systemseller. De manier om dit te spelen is met een goede headset op, twee moves in je handen en staan indien je character staat en zitten als je paardrijd of in een stoel zit. Vooral de moves zorgen ervoor dat het boogschieten en de magic zoveel toffer is dat het aanvoelt als een totaal andere game! Op de ps3 200 uur en op de ps4 60+ uur maar na deze versie gespeeld te hebben wil ik niet meer terug naar de 2d variant. Samen met Resident Evil 7 mijn meest memorabele gamervaring:)

 • disqus_amGxUPf8tT

  motion sickness gaat over na een bepaalde tijd wennen aan VR!!!!

  • Jeffrey

   Je hoeft niet zo te schreeuwen

  • Reamon

   euhm,okay ….

 • Michel

  Inhoudelijk een beter item dan de Let’s play van Star Trek, hoewel die natuurlijk uiterst geestig was. Ik ben er van overtuigd dat VR nog in de kinderschoenen staat en dat de doorontwikkeling ervan vooral te maken heeft met kwalitatief goede games. Denken jullie dat, doordat Bethesda als grote publisher zijn games in VR uitbrengt, VR een nieuwe boost krijgt? Of blijft men hangen in een heen en weer spel tussen content, resolutie en betaalbaarheid?

  • Geef het nog een paar jaar. We zijn er inderdaad nog lang niet.

 • Jordy

  Een nog lelijkere versie in VR van een game uit 2011 die je waarschijnlijk al 3 keer hebt uitgespeeld. Waarom zou je dit willen?

  • SealClubber

   Omdat het een totaal andere ervaring is in VR en het daadwerkelijk wat toevoegt aan de game. Ik heb al meer dan 500uur in de eerste Skyrim zitten op ps3 (zonder dlc) en ik vind deze playthrough nu al minstens even cool als de eerste.

   Daarbij komt dat hij best goed verkoopt (zelfs beter dan de Switch versie), relatief weinig heeft gekost om te porten en PSVR owners best wel zaten te wachten op een epische RPG.
   Schijnbaar zijn er dus heel veel mensen die dit “de fuck” willen spelen en dus denk ik dat Bethesda niet bepaald een slechte keuze heeft gemaakt, ongeacht het feit dat Jordy op de gamekings website daar een andere mening over heeft…

   • Jordy

    Mijn mening is superieur.

    Bethesda had hun tijd beter kunnen besteden aan het maken van een nieuwe The Elder Scrolls Game in plaats van het maken van honderd Skyrim en Fallout remakes.

    • Sylmaron

     Daar zijn ze allang mee bezig en het een financiert het ander.

    • PauluitOosterhout

     “ mijn mening is superieur. “ met zo’n uitspraak verlies je voor mij al meteen de discussie. Maar mijn mening is slechts bescheiden.

     • Jordy

      Mijn letterlijkheid in die zin was ook bescheiden.

    • SealClubber

     Ik denk dat Bethesda wel weet waar ze mee bezig zijn en ik denk sowieso niet dat het gehele team wat normaal op TES en Fallout zit nu full time bezig is geweest Skyrim te porten.

     Tuurlijk is dit een easy money grab, maar ik denk niet dat dit de release van een nieuwe Elder Scrolls dusdanig heeft vertraagd dat niemand het straks nog koopt.
     Bethesda is natuurlijk gewoon een bedrijf en niet een of andere idealistische developer die games ontwikkeld zonder winst oog merk.

     Maar misschien kan je ze een keer mailen of ze nog mensen zoeken op hun marketing afdeling?

 • Ben ook wel benieuwd wat jullie van Skyrim op de Switch vinden. Vooral met die motion controls 😀

 • Flap Drol

  Beetje jammer dat het voorlopig alleen op psvr is. Ik weet dat fallout vr op de pc komt, maar denk dat m’n pc met skyrim meer kans maakt om het redelijk te kunnen draaien.

 • Hoofdman88

  Heb me Psvr weer even aan me Ps pro gehaakt, en er even Skyrim Vr op geprobeerd…en echt wat ziet het er slecht uit, nog erger dan de orginele Ps3 versie, het is blurry as hell en absoluut een gebrek aan omgevings details. Refund en klaar.

 • Bas

  Het kijken naar werkt ook zo op de gear vr. Je typt bijvoorbeeld door naar een letter te kijken en de zijkant van je bril aan te raken. Niet super comfi maar het werkt.

 • Kane888

  VR is en blijft een gimmick.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord