Menu Premium
Loading...

Let’s Play Tetris Effect VR: “Tetris in een modern jasje”

23/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tetris is naast Pong misschien wel het bekendste spel ooit gemaakt. Iedereen heeft het wel eens gespeeld of gezien, als je Tetris zegt komen meteen die blokjes en dat lekkere deuntje bij je naar boven. Bij de klassieke Tetris ga je al helemaal op in de verslavende ervaring, maar Tetris Effect doet hier nog een schepje bovenop. De muziek, de geluidseffecten, de dynamische levels en natuurlijk de VR mogelijkheden zorgen er voor dat Tetris Effect voelt als een van de vreemdste dromen die je ooit hebt gehad. Emiel stond te popelen om het effect van een paar rondjes Tetris Effect VR te voelen. Daarom heeft hij de VR-bril opgezet en is hij samen met Kevin op de bank gaan zitten voor deze Let’s Play van Tetris Effect VR!

Tetris Effect in Virtual Reality

Toen VR-brillen werden aangekondigd had waarschijnlijk nooit iemand gedacht dat er een aantal jaar later een volledige Virtual Reality Tetris voor zou uitkomen. Degene die dit wel in z’n hoofd had was de Japanse game-designer Tetsuya Mizuguchi, bekend van Rez en Lumines. Het blijkt een gouden greep te zijn, want het spelen van Tetris in VR is wel echt een unieke ervaring die je volgens sommigen meegemaakt moet hebben. Komt Emiel er als herboren uit nadat hij de VR-bril weer heeft afgezet?

Aardig prijskaartje

Aan Tetris Effect hangt helaas wel een aardig prijskaartje. De game zelf kost 40 euro, dan heb je voor de complete ervaring nog een PS VR nodig. Dan ben je zeker een paar honderd euro kwijt als je helemaal op wilt gaan in de Tetris Effect ervaring. Je kan natuurlijk ook alleen de game aanschaffen, maar dan is 40 euro voor Tetris met een twist alsnog een beetje veel. Tetris Effect is helaas alleen verkrijgbaar op de Playstation, dus lekker handheld Tetrissen op je Switch zit er niet in.

Wat vinden jullie van Tetris Effect? Laat het ons zeker even weten!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch