Menu Premium
Loading...

Let’s Play Sonic Forces: Eindelijk weer een sterke Sonic Game?

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Steven Saunders
18/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steven en Emiel zijn de studio ingedoken voor een nieuwe let’s play. Zoals je ziet hebben de heren zich voor de gelegenheid een Sonic-hoofddeksel aangemeten. Zodoende gaan de twee lelijkste Sonic-cosplayers aller tijden aan de slag met Sonic Forces. Zowel Emiel als Steven hebben vroeger op de Dreamcast veel Sonic gespeeld. Hun liefde voor de klassieke game-serie, alsmede de personages, is groot. Helaas moeten beide heren toegeven dat niet alle Sonic-games die de afgelopen jaren zijn uitgekomen even goed waren. Binnenkort komt Sonic Forces uit en de hoop leeft dat deze game het oude Sonic-gevoel weer terugbrengt. Benieuwd naar de verrichtingen van de heren? Check nu deze Let’s Play Sonic Forces: Eindelijk weer een sterke Sonic Game?

“Het is net even wat minder smooth”

Sonic Forces komt 7 november uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, XBOX One en PC. Aan platformen dus geen gebrek voor deze nieuwe Sonic-game. Sonic Forces onderscheidt zich van zijn voorgangers door een mix van 2D en 3D gameplay. Er is een modus waarin je als speler de moderne Sonic onder handen kan nemen. Dit brengt 3D-gameplay met zich mee. Veel fans van het eerste uur zijn logischerwijs meer gecharmeerd van de klassieke 2D Sonic gameplay.  Voordat Steven en Emiel losgaan met Sonic Forces, blikken ze terug op hun ervaringen met Sonic.

Wat zijn jullie gedachten bij Sonic Forces. Zijn jullie niet bang dat deze leuke, maar relatief kleine game ondersneeuwt te midden van al het najaarsgeweld? Laat je horen in de comments onder deze Let’s Play Sonic Forces: Eindelijk weer een sterke Sonic Game?

Loading...
 • jefmode079

  WTF?

  • Daniel Wesselink

   Wat ?

   • jefmode079

    Het moment dat ik t filmpje opende en d8 wtf? die mutsjes 😛

 • Frank

  Wat had ik jullie graag met blauwe schmink en kleding gezien!

 • jefmode079

  Steven laat ff zien hoe je gamen moet.

 • mima kake

  Skeksi hoor, die mooie Sonic mutsen. 🙂

 • Ranesh Vai

  Wat? Waarom heb ik nooit die muts nooit gezien? Ik mis deze in mijn leven. Item op pause en ga nú op zoek.

  • Donavan Asmawidjaja

   Was ooit een pre-order bonus bij een Sonic game, ben vergeten welke.

 • NestreX

  Sonic 1 werd op de E3 in 1991 toch tegenover Mario World gezet? Dus dan was het niet eerder dan de SNES. Tenzij ze de game vooraf al geshowcased hadden….

 • Xavier Roemer

  Sonic is eigenlijk best cool ontworpen zo, met dat detail in het haar en die handschoenen en dergelijke. Die mutsen zijn overigens fantastisch.

  Over de game zelf…. Waarschijnlijk zoals de meesten. De Sonic-stages lijken me wel vet. Het overige…Mêh. Sega moet gewoon durven kiezen.

 • verberk

  hahaha Welke weddenschap hebben jullie verloren!?!

 • KatchPhraze

  Pre-fap hats lol

 • PauluitOosterhout

  Laatst een interresant item gezien op red letter media, waar ze stelden dat de Sonic games erg overrated zijn en meer een marketing succes zijn dan goed game design. Vergeleken met hoe de Mario games destijds waren ontworpen en vrij ingenieus in elkaar staken, kwamen ze tot de conclusie dat de sonic games niet echt overeind blijven.
  Ik moet ze gelijk geven.
  Ik heb de eerste drie Sonic games een goede kans gegeven maar liep steeds tegen hetzelfde aan.
  Het is de bedoeling dat je snel door de levels heen rent maar juist daardoor kan je nooit anticiperen waar je tegenaan rent en ga je vaker af dan dat leuk is.
  Er zitten allerlei verborgen gangen en kamers in sonic maar juist door de snelheid, moedigen ze het ontdekken van de levels niet aan.
  Ik heb daarom nooit begrepen waarom Sonic zo iconisch is geworden behalve dat het mannetje er cool uitziet.
  Van de games moet de sonic serie het in ieder geval niet hebben.
  Waarschijnlijk ook de reden, dat de Mario games nu nog als briljant game design wordt gezien en de huidige games nog steeds relevant zijn en de sonic games steeds maar blijven tegenvallen.
  In de basis is het gewoon niet goed.

  • strafefox

   Snelheid in 2D-Sonic is een originele take op het risc&reward gameplay principe.
   Het is niet de bedoeling om constant de d-pad naar rechts ingedrukt te houden en alles proberen te ontwijken. (tenzij je een speedrunner bent natuurlijk).
   Je hebt namelijk 10 minuten de tijd om een level door te spelen, meer dan genoeg om op sommige momenten gewoon even rust te nemen om vijanden te ontwijken of geheimen te vinden.

   Wat Sonic juist interessant maakt is het spelen met snelheid. Snel door de levels heen willen racen geeft natuurlijk een kick, maar het brengt ook een groot risico met zich mee.
   Hoeveel risico neem je? hoe goed kun je jezelf beheersen?

   Als je echt een interessant video wilt zien over Sonic wilt zijn kijk je natuurlijk naar mijn channel haha 🙂

   https://www.youtube.com/watch?v=hY740NlQLmA

   • PauluitOosterhout

    Haha..ik ga zeker naar jouw you tube kanaal kijken. Al is het alleen maar vanwege de slimme promotie ervan. ?

  • Soulreaver

   Iets zegt mij dat jij een mario fanboy bent maar kan niet precies mijn vinger er op plaatsen.

  • Rico Chai

   Het is per definitie pertinente onzin wanneer je een zeer populaire serie die goed gewaardeerd wordt gaat omschrijven als een overrated game.

   Verder klopt het oordeel over het ontwerp totaal niet. Juist de Sonic games deden iets nieuws qua leveldesign, characterdesign, toepassing van muziek en graphics. Mario was eigenlijk een straight forward platformer met blokkendesign en een vrolijk, olijk figuurtje, standaard dik Italiaantje, etc. En denk je dat het toeval was dat zijn outfit rood was? En als dat wel toeval was, dan kun je alsnog stellen dat het een standaard kleur was, met Luigi als de standaard ‘tegenovergestelde’ kleur.

   Sonic had juist het design van de vloeiende levels in plaats van de ouderwetse blokken, en viel terug als hij geraakt werd in plaats van dat hij alleen maar begon te knipperen en effe stil bleef staan. Dit duidt gewoon op een volgende stap in game-development tov wat Mario was. Het karakter… was er tot die tijd iets als Sonic?

   Muziek? Sonic 3 had Michael Jackson muziek,

   Verder merk je dat die gasten van Red Letter totaal niet snappen wat de game is, en ook niet de noodzaak voelen het gewoon op te zoeken. Het slaat nergens op dat dieren in die robotten zitten? Staat gewoon uitgelegd in de handleiding dat die dieren gevangen zijn en gebruikt worden als een soort batterij. Dit is overigens een concept dat meermaals herhaald is in verschillende verhalen, zij het op een wat andere manier. Vergelijkingen zijn te vinden met Naruto waar ze in de uiteindelijk oorlog vechten tegen wedergeboren vechters die hun persoonlijkheid nog hebben maar niet de controle hebben over hun lichaam, of met iets als de Matrix waarin er gewoon sprake is van menselijke batterijen. En waarschijnlijk zijn er van voor Sonic wel andere vergelijkbare zaken te vinden.

   Als ik dit lees:

   Het is de bedoeling dat je snel door de levels heen rent maar juist daardoor kan je nooit anticiperen waar je tegenaan rent en ga je vaker af dan dat leuk is.

   Dit is onzin. Zo snel is de game niet en op de momenten dat je echt snel gaat, is het op zich redelijk mogelijk om te anticiperen. Ja, het is moeilijker om te anticiperen, maar dit is altijd zo. Je kan er gewoon niets van 🙂 Dit geldt ook voor die gasten in de video van Red Letter, aangezien je ze geen spindash oid ziet gebruiken.

   De levels zijn altijd zo ontworpen dat je meerdere routes naar het einde hebt en daar kunnen die gangen onderdeel van zijn. Hoog en laag is het verschil meestal en de gameplay verschilt voor die routes, waarbij de een meer op timing en flow is, en de andere meer gaat over het ontwijken van vijanden, projectielen, etc.

   Iets dat ik mensen die Mario gewend zijn, vaak zie doen in Sonic games, en dat doen die Red Letter gasten ook, maar ook Shelly in de Sonic Mania Let’s Play bijv. is het spelen van de Sonic games, zoals ze ook de Mario-games spelen. Dus geen gebruik maken van het momentum en totaal niet zoeken naar de flow. Ja, dan wordt het een lastige game uiteraard.

   Het is zeer arrogant om doodleuk te roepen dat ze het niet van de games moeten hebben. Het is ook onzin; de kwaliteit van de games is de basis geweest. Jij en anderen die de vergelijking met Mario niet aandurven omdat ze hun geliefde loodgietertje niet aangevallen wilden zien worden, kunnen gewoon niets van de game en zoeken vooral naar bevestigingen van jullie gelijk.

   Ik vind de Mario 8 en 16-bit games gewoon prima games. Ze zijn echter wel repetitief en traag en simpel van opzet. Ik mis de noodzaak voor momentum, het is steeds links en rechts bewegen met springen op of tegen een platformer en op een vijand om deze te verslaan, en that’s it. Als iemand die Sonic gewend was, was ik gameplay gewend die die volgende stap (of stappen) al genomen had.

   Waarschijnlijk ook de reden, dat de Mario games nu nog als briljant game design wordt gezien en de huidige games nog steeds relevant zijn en de sonic games steeds maar blijven tegenvallen.
   In de basis is het gewoon niet goed.

   Dit slaat nergens op. De huidige Sonic games zijn totaal niet te vergelijken met de originele drie games. Alleen Mania was te vergelijken en is feitelijk precies hetzelfde, en deze wordt overal goed gewaardeerd, waarmee je idee dat de basis niet goed zou zijn of dat deze niet meer relevant is, op de meest concrete manier mogelijk als onzin bewezen wordt (dus jouw idee betreft niet zomaar een afwijkende mening, het wordt niet alleen sterk tegengesproken, nee, wat je zegt is concreet te bestempelen als onzin).

   • PauluitOosterhout

    Poeh wat een lap tekst vol ongenoegen. Volgens mij raak ik een gevoelige snaar ofzo.
    Ik deel alleen mijn mening, een mening die ik al heb sinds de games destijds uitkwamen. En ik zag bevestiging in die mening, in het item van red letter media. Dat kan toch?
    Toen Sonic destijds uitkwam op de megadrive en Super mario world op de snes, verkocht ik consoles. Ik speelde alles wat er uitkwam en had toegang tot alle consoles.
    Mijn baas wilde graag dat ik meer megadrives verkocht want daar kreeg hij een groter percentage winst over maar ik verkocht liever super nintendo’s omdat het technisch een betere console was en nintendo qua game ontwikkeling veel beter was dan sega ( sorry). Neemt niet weg dat zowel De megadrive als Sonic goed verkochten. Sonic 2 was niet aan te slepen in de winkel al vond ik dat destijds wonderlijk omdat Ik niet die kwaliteit zag, die ik verwachte bij zo’n verkoopsucces. Goede marketing dus.
    Sega had een mascotte nodig. Een tegenhanger van de enorm populaire mario en in het creëeren van die mascotte zijn ze geslaagd. In het maken van tijdloze games niet.
    En dat vind ik nog steeds zo.
    Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die nostalgische gevoelens hebben bij Sonic en ik heb meerdere malen een poging gedaan het te begrijpen. Destijds op de megadrive later met de sonic collection op de gamecube en vorig jaar op de megadrive mini maar de games kunnen me niet boeien. Dat heeft niets te maken met mijn skills maar met gamedesign.
    Als ze echt zo revolutionair beter waren geweest dan de mario games dan hadden we nu veel meer en betere sonic games gehad en dan hadden andere ontwikkelaars die revolutionaire ideeën overgenomen in hun games. Dat is echter niet zo. De mario games aan de andere kant zijn altijd innovatief en ijzersterk geweest en een grote inspiratiebron voor andere ontwikkelaars. Vandaar dat we dit jaar weer een nieuwe 3D mario krijgen die ongetwijfeld baanbrekend goed is. Ik gun jou je plezier en nostalgie over sonic en zijn games maar mensen met een afwijkende mening dan afwimpelen met “ je begrijpt het niet of je kunt het niet. “ vind ik een beetje gemakkelijk en van jouw kant dus arrogant.
    Sonic was snel maar ik vrees dat de geschiedenis de blauwe egel allang heeft ingehaald.

    • Rico Chai

     Je zegt dat het een mening is, maar je omschrijft feitelijkheden die niet kloppen. Verder is het heel gevaarlijk om basis van een mening die bevestigd wordt de conclusie te trekken dat jouw mening de waarheid is. Een fout die veel mensen in de maatschappij helaas maken als het om sociaal-politiek-maatschappelijke onderwerpen gaat. Een kortzichtige mening, een populistische idioot die hetzelfde zegt, en een legitimering is gevonden voor soms de meest idiote ideeën.

     Jij hebt een andere mening op basis van je voorkeuren. Maar als ik kijk naar hoe de game gespeeld wordt in dat item slaat de basis nergens op.

     Je vind de game gewoon niet leuk of bent slecht in de games. Dat maakt niet dat jouw conclusie legitiem is. Dit is geen mening, het is een feit. Je gebruikt een video ter onderbouwing waarin het duidelijk te zien is dat ze de game gewoon niet begrijpen. Iets dat je wel vaker ziet, mensen die die games spelen alsof het een Mario-game is. Je zag het ook terug in de Let’s Play hier op Gamekings. Proberen te springen op vijanden om ze te verslaan, niets met het momentum doen, niets met timing. Gewoon lopen en springen ala Mario. Tsja, dat is Sonic nu eenmaal niet.

     Edit: Ik zie nu dat ik deze zaken al eerder noemde, dat je niet eens op deze argumenten ingegaan bent, is veelzeggend.

     Er zijn overigens vele games die ideeën van Sonic hebben overgenomen, zowel de oude jaren 90 games als de nieuwe. Denk aan Jazz Jack Rabbit wat een soort copy was, de verschillende Disney-games en Looney Tunes games die opeens ook voor vloeiende landschappen (inclusief spinnen de egels in de Tiny Toones game op de NES) gingen op momenten. Dit was de inspiratie van Sonic die dit als eerste deed, waar daarvoor alles vooral gebaseerd was op een blok-idee als het om platformers ging. Maar ook in moderne games zie je het terug, inclusief Mario met Odessey en Galaxy waar duidelijk elementen uit Adventure en X-treme overgenomen zijn qua concept en stilistische zaken zoals de weergave van onkwetsbaarheid. Bubsy leent ook veel elementen uit de nieuwere Sonics. Ik ben overigens niet per definitie een groot fan van de nieuwe Sonics, behalve Generations.

 • Mats313

  Toffe let’s play heren met nog toffere mutsen! 😉
  Emiel… Dark Souls gaat wel degelijk over exploration, ga die discussie nog maar eens met Steven aan haha!

  OT: Ik weet niet wie de titels voor de filmpjes schrijft, maar ze zijn echt te vaak als vraag geformuleerd. Dat is niet zo mooi en suggestief.

 • gj-withyobj

  De beelden van de eerste Sonic zijn van de Android remake. De letters linksboven zijn veel mooier dan vroeger op de Mega-Drive en de kleuren iets verzadigder dan vroeger mogelijk was.

 • Donavan Asmawidjaja

  Had er nooit op gelet, maar nu Emiel het zegt, het is toch anders dat al je ringen weg gaan bij een hit, vooral bij een baas kan dat lastig zijn…

 • Steez977

  Emiel ik vind je een top gozer maar zeggen dat het bij de Souls-borne niet om de exploration gaat … laat het achterwege 🙂

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord