Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Let’s Play Mega Man Legacy Collection

Google Plus Jelle Kunst
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
04/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste maand van januari is traditiegetrouw wat sloom. De najaarsgekte dreunt nog wat na in de hoofden van de Gamekings. Ook maakt de verhuizing dat we deze week iets minder content maken dan te doen gebruikelijk op Gamekings.tv. Jelle en Koos zijn niettemin spontaan de studio ingedoken voor een let’s play van de Mega Man Legacy Collection. De heren zijn niet de allergrootste liefhebbers van Mega Man. Dit, in combinatie met de lage irritatiegrens, maakt dat deze let’s play garant staat voor een hoop frustratie en vertier. Benieuwd naar hoe de heren het er van af maken? Check nu deze Let’s Play Mega Man Legacy Collection!

Koos en Jelle duiken in de Mega Man Legacy Collection

Afgelopen jaar konden we dus al aan de slag met de Mega Man Legacy Collection. Dat de franchise decennia oud is, wil niet zeggen dat de relevantie van de serie is vervaagd. In 2018 komt er namelijk weer een nieuwe Mega Man-bundel uit: Mega Man 11. Mega Man 11 komt zoals het nu lijkt in de tweede helft van 2018 uit. In tegenstelling tot diens voorgangers, zullen de graphics niet primair sprite based zijn. In plaats hiervan zal de game 3D-personagemodellen bevatten, in combinatie met handgemaakte achtergronden. Allemaal leuk en aardig, maar we leven in het nu. Jelle en Koos gaan aan de slag met de Mega Man Legacy Collection!

Hebben jullie in het verleden Mega Man gespeeld? Zo ja, hoe kijk je terug op je ervaringen? Laat je horen in de comments onder deze Let’s Play Mega Man Legacy Collection!

Loading...
 • Erik

  Nieuwe set ziet er goed uit 😉

 • strafefox

  Ik word eigenlijk altijd ontzettend droevig als ik jullie retro games zie spelen 😉 haha
  “En als Sinterklaas droevig is moet hij getroost worden…”

  Zelf heb ik genoten van deze collectie vooral MegaMan 2 blijft geweldig. Ik had vroeger geen NES (wel een Master System en daarvoor de MSX2) maar Mega Man 2 heb ik wel bij vriendjes gespeeld destijds en blijft gewoon een ontzettend goeie game. Het punt is als je vaker platform games speelt valt Mega-Man best mee en wordt het ook een stuk leuker om te spelen. Ik blijf het fascinerend vinden met hoe weinig memory en processing power ze de games vroeger moesten maken. Mega Man 2 bijv is 2Megabit als ik het goed heb (250kb ongeveer voor de hele game).

  Nog een weetje over MegaMan, het personage is ontworpen op grid-paper precies zoals hij er uit ziet op de nes, de cartoony tekeningen die je op de japanese cover ziet zijn in een latere fase getekend geïnspireerd op de pixelart.

  Anyway fijn dat jullie deze mooie collectie toch even aandacht geven 🙂

 • Reyan

  Even off-topic. Komt er nog een Last Jedi gerelateerd item van Steven en Boris? Aangezien er zoveel ophef en verschillende mening zijn ontstaan sinds die film uit is, ben ik toch benieuwd wat de 2 grootste kenners van Gamekings er over te zeggen hebben.

  Iets van: Star Wars VIII The Last Jedi: The Weeks After.

  • Mats313

   Eens! Vond destijds de items rond de hobbit helemaal te gek, 2 vs 2 de discussie aangaan. Zou zoiets graag bij star wars zien. Dit maakt het wel extra jammer dat Dennis Mons weg is, maar so be it.

 • Spud82

  Holy shit zo’n game als mega man 2 speelde ik vroeger redelijk moeiteloos uit, haal het me weer zo voor de geest door dit item. Confronterend: dat lukt me nu nooit meer!

  Iets met ouder worden enzo…

  • Jaapie18

   Ik speelde dit als kind. Maar ben bang als ik het nu doe veel moeite mee krijg.

 • Nabil Bekri

  Ik vind Mega Man 2 nog altijd de beste game ooit. Mensen verklaren me voor gek, maar ik speel die game nog elk jaar een paar keer uit (binnen een uur). Nostalgie icm heerlijk ouderwets pittige gameplay. Mega Man 3, 9 en 10 zijn ook wel lekker. De rest niet zo.

 • Bridgeman

  In Mega Man 2 moet je altijd beginnen met Metal Man. De Metal Man stage is vrij makkelijk, en de power die je krijgt van Metal Man is zwaar overpowered. Daarmee kan je in acht richtingen schieten, zelfs diagonaal. En alle bosses hebben een weakness voor bepaalde powers. Wood Man kan je met Metal Man’s power geloof ik in 1 keer doodschieten.

  • Nibbit88

   De zwakte van Wood Man is de charge shot van Heat Man. Insta-kill.

  • Jaapie18

   Is gameskings down op het moment?

 • MrTonySoprano

  Ga toch stuk als ik jullie zie vloeken en tieren achter die controller. Heerlijk ook dat sarcasme en schelden op die game haha.

  Mensen hier die Shovel Knight ook kennen? Wat is volgens jullie de betere game; Megaman of Shovel Knight? Twijfel om 1 van de 2 te kopen in de PS Store

 • Uther Pendragon

  Leuk item. Mega Man is nog altijd stoer, en de games waren mega frustrerend zoals je zelf al kunt zien.

 • Joris Sluiter

  come ooooon, jullie zijn sleeeccchht. Pure frustratie om naar te kijken. Je kan btw ook sliden onder enemies door. 🙂

 • nevel

  Wow, jullie zijn echt Megaman noobs :). Desalniettemin (of juist daardoor) erg vermakelijk om te zien.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord