Menu Premium
Loading...

Let’s Play Forza Motorsport 7: JJ en Koos onder de indruk

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
01/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ zijn grote passie ligt nog altijd bij competitieve games. Voor hem is er niets mooier dan winnen en in zowel sportgames als racegames is dit precies waar het om draait. Vandaag gaat de Gamekings-veteraan aan de slag met Forza Motorsport 7. De XBOX One (X) heeft behoefte aan wat toffe exclusives. Forza 7 belooft dit predikaat waar te maken. In de media worden lovende woorden gesproken over de graphics van de game. Eerder kreeg de wereld al indrukwekkende beelden te zien van Forza 7 op de XBOX One X. De nieuwe game van ontwikkelaar Turn 10 Studios zal op Microsofts nieuwste console draaien in 4K en op 60 frames per seconde. Gamers kunnen vanaf november aan de slag met de XBOX One X. Tot die tijd voldoet de XBOX One versie. Check hoe de game er daar op uitziet in deze Let’s Play Forza Motorsport 7: JJ en Koos onder de indruk!

JJ en Koos genieten van de graphics

Forza 7 komt op 3 oktober uit voor alle XBOX One-platformen en Windows 10. De XBOX One X moet met Forza Motorsport 7 zijn belofte als ‘meest krachtige console aller tijden’ waar gaan maken. In dat opzicht is de nieuwe titel van ontwikkelaar Turn 10 Studios meer dan zomaar de release van een sequel van de veelgeprezen raceserie. Ook in deze Let’s Play steken JJ en Koos de loftrompet over de graphics. De auto’s worden in dit deel prachtig en gedetailleerd in beeld gebracht, zoals we dat van de veelgeprezen serie gewend zijn. Je doet Forza echter tekort wanneer je beweert dat de serie enkel parasiteert op het tonen van mooie plaatjes. Ook de gameplay steekt over het algemeen immers goed in elkaar.

Wat is jullie mening over Forza Motorsport 7? De release is misschien wat ‘voorspelbaar’, maar voorlopig is het een van de grote releases die Microsoft te bieden heeft voor hun XBOX One (X). Ga je de game oppikken? Zo ja, op welk platform ben je van plan de game te spelen? Laat je horen in de comments onder deze Let’s Play Forza Motorsport 7: JJ en Koos onder de indruk!

 

Loading...
 • goldmartijn

  Koos: Ben echt liefhebber van autogames, maar ben geen autoliefhebber

  Bestaat dan ook al?

  • Ja 🙂

  • Harry

   Past toch goed bij ik houd van racegames maar heb zelf geen rijbewijs JJ?

   • Kane888

    In tegenstelling tot Steven, die ook daadwerkelijk supercars gereden heeft. Had beter gepast.

    • Harry

     Dat ligt er maar aan. Zoek je een accurate simulatie of een goede game. JJ heeft een enorme passie voor racegames en ik vind hem een goede match bij dit soort items. Daarnaast, een goede simulatie is leuk voor de carfreak maar wanneer je casual wat wil rondrijden met het gevoel dat je de beste coureur ooit bent dan zoek je misschien iets anders in een game.

    • Ranesh Vai

     Heeft Steven in supercars gereden? Wanneer dan? En waar heeft hij precies in gereden?

     Verder kun je natuurlijk prima een autogame beoordelen op basis van je ervaring met dergelijke games. Al moet JJ natuurlijk niet gaan doen alsof hij weet of een game echt voelt zoals het moet voelen. Verder speelt hij standaard in 3rd person view wat redelijk veel zegt over hoe hij een race beleeft. Hij bestuurt de auto als een soort character over de baan ipv echt zelf te racen.

     Niet dat hier wat mis mee is, trouwens. Sommige arcade-racers heb ik zo ook gespeeld omdat het wel handig is om te wegen wat om je heen gebeurt. Rally-games speel ik standaard ook zo, vanwege de praktische beperkingen die er nu eenmaal zijn (je kan niet zijwaarts kijken). Maar met een sim-race ervaring heeft het weinig te maken.

     En dan zal JJ, wanneer hij dit leest, wel denken: “Ja, maar in real-life bestuur je een auto toch ook?” Maar dit is dus het verschil tussen iemand met rij- (en in mijn geval ook race-) ervaring en iemand die dit niet heeft en de mate niet kan inschatten waarmee een auto een extensie van jezelf wordt tijdens het racen.

     • Kane888

      Jah zeker, in een Mclaren. Zelfs nog in een Gamekings item: ”Forza Horizon Escape The Grid Trip Deel 1” Zoek het zelf maar op. Meen je ik zit dat te verzinnen?

     • Ranesh Vai

      Nee, ik was geïnteresseerd in het item waarin hij dit gedaan heeft 😉

  • Prodigy1982

   Yep, net als dat je bepaalde muziek als ‘goed’ kunt bestempelen, maar dat betekent nog niet dat je het ook daadwerkelijk mooi hoeft te vinden.
   Want laten we eerlijk zijn; klassieke muziek (en dan met name soundtracks) IS gewoon erg goede muziek (dat heeft niks met smaak te maken, maar meer met het gebrek aan synthesizers en de samenkomst van echte instrumenten), maar of je het ook echt mooi vindt blijft een kwestie van smaak.
   – Ik persoonlijk ben een groot fan van filmmuziek, al is het wel iets waar je echt in moet groeien, veel mensen kijken naar een film zonder daarbij echt op de muziek te letten… ik let vaak heel erg op de soundtrack wat de kwaliteit van een film vaak een extra dimensie geeft.

  • Ranesh Vai

   Waarom niet? Je kan het racen toch tof vinden, zonder dat je iets om de auto’s zelf geeft? Het gaat dan om de race-actie en niet om de auto’s.

   Als je kijkt naar iets als F1, dan zien alle auto’s er (ongeveer) hetzelfde uit en draait het plezier dus puur om de raceactie voor de meeste mensen.

  • zengyy

   tuurlijk bestaat dat! ik heb hetzelfde, ik vind racegames super vermakelijk, maar ik heb echt geen liefde voor auto’s.

   btw, leuk item! Meestal vind ik letsplays niets, maar voor race games werkt het goed !

 • Reamon

  Er zitten echt twee race liefhebbers op de bank en dat straalt deze review ook uit.

 • Bravado

  Mooi item. Een van mijn favoriete type video’s dit op de site.

 • Laadtijden waren altijd al pittig in Forza, dus daar kijk ik niet meer van op.

  • Ranesh Vai

   Niet alleen in Forza. Is een race-game ding. Kennelijk lastig om een oplossing voor te bedenken, het sneller laden van een circuit. Ik dacht in het begin van toen ze uitkwamen zelfs dat gamen vanaf een SSD onzin was, omdat in racegames het laden van tracks amper sneller ging.

 • USAS

  Het geluid van die Ferrari laten mijn speakers kraken.

 • Jasper Gilissen

  ik toch echt niet snappen hoe je die neppe autohulp shit kan aanzetten met die strepen op de baan als je ook maar een beetje houdt van (auto)games/auto’s whatever. dat neemt toch alle realiteit en fun weg?

  • Ranesh Vai

   Racelijnen zijn best lastig als je niet ontzettend veel speelt. Wanneer je niet met die lijnen bekend bent, neemt dit veel van het plezier weg.

   Ze hebben overigens standaard bijna alle autohulp aan staan, behalve remhulp. Het enige wat ze hebben gedaan is dat ze op ‘moeilijk’ spelen en ik heb het idee dat ze er toen vanuit gingen dat dit de meest pure instelling is.

   Het blijft dus maar de vraag in hoeverre dit wel of geen sim is tov iets als Project Cars. Dit kun je alleen maar vergelijken wanneer je in beiden games in vergelijkbare auto’s rijdt, zonder alle racehulp aan. Hopelijk gaat ze dit toch eens een keer doen. Met ook Gran Turismo Sport in de vergelijking.

   • Nee, daar gingen we niet vanuit maar dit is een luchtige Let’s Play en daarbij moet ook JJ ermee aan de slag kunnen. Op mijn Xbox rij ik inmiddels met alle assists uit.

    • Ranesh Vai

     Ik heb je stream van gisteren vanochtend toevallig teruggekeken. Maar met een vierwielaangedreven, tragere auto is rijden zonder racehulp wat makkelijker. Ben benieuwd hoe het je af gaat in een LMP1 auto.

 • Sylmaron

  Wel een hoop gedoe momenteel op internet vanwege mogelijk misleiding omtrent limited use VIP en lootboxes. Ik neem aan dat jullie dit in een review ook meenemen.

  • Emiel van Daele

   Beetje een storm in een glas water.

   Sam Machkovech heeft een opiniestuk geschreven over lootboxes in Forza7.
   Zijn stuk schetst een mogelijk(!) onwenselijk bijeffect van mods die in lootboxes kunnen zitten.
   Let op: je auto wordt niet beter, sneller of wat dan ook met mods. De mods kun je alleen eenmalig inzetten om de condities van een race te bepalen ipv random weer-effecten, nacht/dag, etc.

   Zijn angst is dat mensen met veel geld altijd kunnen racen in voor hun ideale omstandigheden. Dat zal in de praktijk wel loslopen want je kan het gebruik van mods gewoon uitschakelen in de settings van Forza7,

   Het zijn vooral de Sony fanboys die dit punt groter maken dan noodzakelijk.
   Waarschijnlijk zijn ze zuur vanwege alle lof die Forza7 krijgt de afgelopen dagen.
   Maak je geen zorgen: de media zal GT Sport ook bejubelen!

   • Sylmaron
    • Emiel van Daele

     lees ook de updates bij de artikelen 🙂

     Zoals ik al zei: Sam Machkovech vreesde een MOGELIJK(!) onwenselijk bijeffect van mods. Inmiddels is gebleken dat dit helemaal niet het geval is. De verwarring kwam door een onduidelijke omschrijving van item in de store. De omschrijving is aangepast. Niks aan de hand dus.

     • Sylmaron

      Het was geen onduidelijke omschrijving, het was een flagrante leugen van microsoft die pas na de vele verontwaardiging in de sociale media teruggedraaid is. Zoals we ze kennen.

     • Emiel van Daele

      Die conclusie is voor jouw rekening 🙂
      Maar overall zijn de reviews zeer positief. Volgens mij is de meta inmiddels 9,2 ofzo. Lijkt me goed als jouw punt wordt aangestipt in de review maar om het nu heel zwaar te laten meewegen??

     • Sylmaron

      Het hoort mee te wegen in reviews, het is anti-consumerism. Daarom hecht ik minder waarde aan reviews van de grote sites en meer aan wat een Angry Joe of een Jim Sterling er over te zeggen heeft.
      Geloof me, als Gran Turismo hetzelfde zou doen ben ik net zo fel daar tegen. Of Middle Eart Shadow of War om maar eens een zijstraatje te noemen.

     • Emiel van Daele

      Micro-transacties are here to stay ben ik bang. Zolang het niet pay to win is vind ik het prima. Maar developers zoeken wel steeds vaker de grens op. Early acces met ultimate editions die dan €30 duurder zijn vind ik wel kantje boord tbh. Gears of War en Forza hebben dat allebei. Ben daar geen fan van. Maar et is de toekomst ben ik bang.

     • Sylmaron

      Waarschijnlijk is het inderdaad de toekomst. Ik merk dat ik daardoor langer wacht op GOTY uitgaves voor ik een spel koop. Ik realiseer me dat als iedereen dat zou doen de hele gamesmarkt in no-time op zijn gat zou liggen. Aan de andere kant denk ik wel eens dat als iedereen dat zou doen een flinke wake-up call zou zijn.

 • Ranesh Vai

  1:47 Koos stelt dat hij het nodige uit wil zetten, maar alle racehulp staat gewoon aan. Ik weet nog uit een vorige Forza dat je bij de snellere auto’s (LMP1-achtige auto’s) zonder hulp, met mijn controller iig niet normaal een bocht kon aanremmen, tenzij in èrg voorzichtig deed. Voor mij was dit reden om gewoon niet meer verder te spelen in de single player-campagne. Met hulp aan was het te makkelijk, en zonder hulp was het te moeilijk. Ik huurde dan standaard een coureur in voor die klassen en deed de overige competities waarbij in ingeschreven was, zelf.

  Dus tenzij Forza makkelijker is geworden, hebben JJ en Koos deze game niet goed beoordeeld als het op de sim-benadering gaat. Een simracer met alle hulp aan is natuurlijk geen sim-ervaring. Sterker nog, volgens mij kun je zelfs een remhulp inschakelen, waardoor je niet eens van je gas hoeft en alleen maar hoeft te sturen terwijl je de gas-trigger inhoudt.

  • We beoordelen hem dan ook niet, de review komt er nog aan 😉

   • Ranesh Vai

    Ok. Volgens JJ was de Sonic Mania Let’s Play al de review, dus met alle Forza content wist ik niet zeker of er ook een losse review kwam (terwijl je in het item nu wel spreekt over de komende review terwijl ik dit typ). Maar je beoordeelt natuurlijk ook in de letterlijke zin van het woord wanneer je een uitspraak over een aspect van een game doet.

    Er is in een brievenmaandag een maand of twee geleden wel eens gevraagd om wanneer er een release is van een game die vergelijkbaar is met een andere game, deze eens te vergelijken in een item, zodat bijv. bij exclusives, bezitters van andere systemen alsnog info hebben over wat voor hun een soortgelijke ervaring kan zijn, wat Jelle wel interessant vond. Die vraag was gericht op wat oudere games vs nieuwere (Sonic and Arcade Racing transformed vs de Switch Mario Kart ging het toen om, geloof ik).

    Maar een vergelijking tussen de racegames die in deze periode zullen uitkomen met soortgelijke auto’s en alle instellingen uit om de sim-ervaring te vergelijken, zou ik (en vast ook anderen) ontzettend in geïnteresseerd zijn. Met alle racehulp aan is iets als een LMP1-auto een makkelijke, zeer snelle auto. Maar zonder racehulp wordt het zeer lastig in Forza, is mijn ervaring obv een vorige iteratie.

 • Ranesh Vai

  Ik vind Top Gear gewoon nog altijd een prima show. De verfrissing was voor mij als vaste kijker, wel welkom, en ik vind dat Chris Harris gewoon absoluut top is en veel beter en interessanter over auto’s praat dan Hammond, Clarkson en May. En ook Leblanc en Reid vind ik gewoon vermakelijk en prima.

  Je ziet aan de Grand Tour juist hoe zwak en on-origineel de originele drie eigenlijk zijn. Ze hebben een deel van het productieteam overgenomen, maar het blijft hetzelfde afgezaagde scripted gedoe met zelfs een tandje van deze afgezaagde onzin erbij.

  Wat mij betreft gaat het huidige Top Gear juist nog een stukje verder om zich te differentiëren om zo echt alle scripted onzin eruit te halen als het om de gesprekken gaat.

  Clarkson houdt er sowieso te veel van een eigen waarheid te vertellen, waarbij hij zelfs niet boven het manipuleren van bepaalde zaken gaat. Dus dan krijg je ‘waarheden’ als dat een Prius in werkelijkheid vervuilender is met een domme racetest als basis en selectieve informatie als het om het verwerken van de batterijen gaat, of het rijbereik van de Tesla waar doodleuk keihard over gelogen werd (zie het stukje op Youtube met Elon Musk die over Top Gear praat).

  Clarkson kan zich altijd verschuilen achter het muurtje van dat het onder het mom van entertainment gedaan is, en hij zijn creatieve vrijheid heeft. Maar zijn invloed is gewoon een gegeven en daarmee naar mijn mening ook zijn verantwoordelijkheid.

  Overigens, op een ander niveau gebeurt op Gamekings met enige regelmaat iets soortgelijks. Maar daarop worden ze in de comments meestal wel gecalled.

  • Feihcretsam

   Als je Grand Tour en oude Top Gear kijkt voor de auto’s en informatie dan vind ik dat je best wel gelijk hebt. Ik kijk het echter puur als vermaak en daarin vind ik het nogsteeds brilliant, Grand Tour iets minder dan de top seizoenen van Top Gear maar alsnog erg vermakelijk.

   Een beetje zoals ik Gamekings niet per se kijk voor de games, ik kijk ook items over games die ik 100% zeker never nooit ga spelen. Of zoals mensen Voetbal Inside kijken maar verder weinig met voetbal hebben. Chemie tussen presentatoren, humor en het stukje lifestyle hecht ik veel meer waarde aan. Hier vind ik persoonlijk de nieuwe Top Gear ook te kort schieten, pas na het ontslag van Clarckson besefte ik dat ik TG eigenlijk helemaal niet voor de auto’s kijk. Net zoals ik vrees dat ik Gamekings ook niet/minder ga kijken mochten Boris, Skate, JJ, Steven en Jelle ooit weg gaan.

   • Ranesh Vai

    Persoonlijk erger ik me al jaren aan de scripted onzin. Iemand die ik ken die comedy schrijft wees mij hier een paar jaar geleden op toen er wat controverse was over bepaalde grappen die verdedigd werden dat ‘in the moment’ bepaalde dingen gewoon spontaan gezegd worden en dat je dit lekker zo moet laten. Echter was dus niets spontaan en feitelijk àlles nep.

    Ze zijn er goed in de kijker qua toepassing van het algemene verstand te manipuleren als het om de productie gaat. Immers, als je er een beetje over nadenkt is alles natuurlijk nep, inclusief 100% van de races die als een soort reality gecoverd worden.

    En door alle herhaling van zetten kan ik het nooit onder de noemer ‘briljant’ plaatsen. Nou ja, de manier waarop de kijker gemanipuleerd wordt, dat wel. Natuurlijk is zo’n race in het buitenland met al die camera’s langs de weg niet echt. Maar daar denk je gewoon niet bij na. En het oplepelen van een script met domme grappen, had ik vroeger ook niet door.

    Gamekings heeft geen script, dus daar is de ergernis er niet echt. Je ziet wèl echte mensen. Chemie tussen de mensen is belangrijk, dat ben ik met je eens. Maar dit betekent niet dat het in de wereld slingeren van onzin als het om de informatievoorziening gaat, of het cutten van corners als het gaat om het maken van degelijke content gaat, ok is.

 • Kenneth Tissen

  Helaas draait de game niet goed op PC, jammer gezien ik erg vooruit keek op de game.
  Crashes, framerate problemen en bugs.
  De game ziet er wel goed uit.

 • rio_ull

  Koos moet haast wel veeeel meer uren in deze game hebben zitten dan JJ…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord