Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Let’s Play Doom VFR

Google Plus Jelle Kunst
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
07/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Virtual Realty moet in 2018 stappen gaan maken. De techniek deed een aantal jaar geleden zijn intreden en inmiddels zijn er verschillende commerci√ęle VR-headsets te koop. De PSVR is de best verkopende Virtual Reality headset, maar ook verreweg de goedkoopste. Bovendien voldoet de PSVR in technisch opzicht onvoldoende om een bevredigende VR-ervaring te leveren. Jelle en Koos kunnen de PSVR wel waarderen. Het duo gaat in deze Let’s Play aan de slag met Doom VFR. Doom is terug van weggeweest en nu ook ook te spelen op de PSVR. Benieuwd naar hoe de heren het er van af maken? Check dan nu deze Let’s Play Doom VFR!

Is Doom VFR een sterke titel voor de PSVR?

VR is inmiddels al langere tijd gaande, maar van een massale adoptie is het nog altijd niet gekomen. De concurrentie is groot: zo heeft Facebook de Oculus, Valve en HTC de HTC Vive, Sony de PlayStation VR en zijn er ook andere VR-headsets op de markt. Iedereen is het erover eens dat gaming een prima podium is voor Virtual Reality om zich te ontwikkelen tot een solide en volwassen techniek. Tot nu toe wordt er echter geklaagd over te oppervlakkige ervaringen, matige graphics en onuitgewerkte concepten. Zonde, want de wondere wereld van VR is absoluut de moeite waard. In deze Let’s Play duiken de Gamekings in Doom VFR. De titel van ontwikkelaar id Software krijgt een hoop lovende kritiek vanuit de media. Doom VFR lijkt dan ook een solide product, al dient het oordeel van Jelle en Koos natuurlijk zwaar op het algemene oordeel.

Hebben jullie een PSVR in huis? Zo ja, gaan jullie deze titel checken? Laat je horen in de comments onder deze Let’s Play Doom VFR op Gamekings.tv!

Loading...
 • verberk

  Wil je echt inmersed zijn moet je dit inderdaad staand met move controllers, beter nog de AIM controller spelen. Op de bank met een controller en tumbsticks besturing is echt maar de helft van de vr ervaring.

  • KatchPhraze

   Zou je het staande spelen dan sta je toch gewoon stil in je huiskamer?

   • verberk

    Dat klopt, maar doordat je in het spel ook staat inplaats van zit komt dat veel natuurlijker over en daarnaast kun je ook beter bukken en ontwijken van elementen in de wereld.

   • JACE7

    Zelf speel ik op een HTC Vive en als ik dan zittend speel voel ik me gewoon niet echt in die wereld (Behalve bij racegames natuurlijk) veel vetter om te staan en met je armen en je lichaam te bewegen!

 • Jochem Boom

  Koos heeft nog nooit old school games gespeeld zeker? Keycards en backtracken zijn signature DOOM.

  • Ranesh Vai

   Op zijn stream heeft hij niet lang geleden nog Duke Nukem 3D gespeeld…

   • walterg

    Nieuw is niet altijd beter. Bijvoorbeeld health bars die rechargen ūüėČ

    • Ranesh Vai

     Ik ben niet zo van de makkelijke games, maar ik moet eerlijk zeggen dat in 3D-shooters dit voor mij het speelplezier wel heeft doen toenemen, omdat run&gun tactieken gewoon meer kans van succes hebben en op de langere termijn zonder consequenties zijn. Voor het doorspelen van een single-player-verhaal vind ik dit simpelweg een prettigere ervaring, ipv vanaf een bepaald moment heel voorzichtig te moeten doen.

     Dit brengt ook meer mogelijkheden voor developers om een level in te richten op een manier dat ze bedoeld hebben zodat ze een speler daadwerkelijk de ervaring kunnen laten doormaken zoals ze het bedoeld hebben ipv dat een speler er eerder voor kiest om vanaf een afstand wat te campen en snipen omdat deze de actie niet aandurft omdat er zo weinig van zijn health over is.

     Maar goed, dit is wel selectief beredeneerd, aangezien ik het in iets als Ninja Gaiden, wat toch een van de moeilijker games is, juist niet zou willen.

     Misschien is het wel zo dat ik 3D-shooters niet tof genoeg vind om daar een uitdaging in uit te willen gaan, terwijl ik de verhalende ervaring juist wel waardeer.

     • walterg

      Het ene spel leent zich er inderdaad beter voor dan het andere spel. Het voelt wel vaak als noodgreep om balancing en difficulty issues mee op te lossen.

 • Flap Drol

  Ik speel voornamelijk assetto corsa en elite dangerous op m’n rift. Die teleport/wave shooters werken op zich ok, maar is het toch niet helemaal.

  Zag laatst ook een video op wab die hetzelfde lijkt te vinden.
  https://www.youtube.com/watch?v=cTGs_tE0JTM

  • Kane888

   Mac, altijd +1

   • Flap Drol

    ding!

 • mima kake

  Krrijg nou wat, ik zie net dat ik Doom op steam heb, was ik helemaal vergeten.
  Quesse what i’m installing now. ūüôā
  Zal in VR helemaal wreed zijn.

 • Halper

  Bij de orginele Doom zonder VR krijg je wel die feedback. Je ziet bijvoorbeeld een hand op de knop drukken etc. Dat hebben ze nu allemaal weg gelaten en kan me voorstellen als je dit voor het eerst speelt dat dit irritant is. Daarnaast vond ik de orgineel Doom al een doolhof laat staan in VR ook zonder die feedback. De gameplay blijft wel gewoon tof alleen het is af en toe gewoon te veel zoeken

  • Jaapie18

   Kunnen ze niet gewoon de vr versies niet gelijk trekken met de versies zonder vr.

 • Kane888

  Blijf VR een gimmick vinden, gaat nooit van de grond komen. Zelfde als die 3D TV’s.

  • Steven

   Ik was het met je eens tot ik laatst Fallout 4 op een HTC Vive gespeeld heb. Voegt echt wel veel toe aan je spelbeleving hoor. Ps Vr voelt meer als een gimmick aan wat sony er nog ff snel bijgetrokken heeft tho.

  • verberk

   3D tv’s vond ik ook een gimmick, maar als vr wel gaat slagen (waar ik in geloof) wordt de 3D techniek alsnog een succes in de bril.

 • Jaapie18

  Vind het jammer dat de vr versies van games niet hetzelfde zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord