Menu Premium
Loading...

Let’s Play Dirt 4

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
10/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dirt, vroeger genaamd Collin Mc Rae. Koos en JJ zijn fans van het eerste uur en hebben al aardig wat uurtjes geracet in deze franchise. JJ en Koos hadden allebei Dirt 4 nog niet aangeraakt en gaan in deze Let’s play hun skills laten zien met deze eerste blik op Dirt 4.

Codemasters innoveert

In deze nieuwe Codemasters game zitten natuurlijke nieuwe dingen zoals: het eindeloos eigen tracks generaten wat heel leuk is om met vrienden te spelen natuurlijk. Onze Gamekings gaan verschillende modes spelen.

Koos begint met Land Rush. Op ze Amerikaans, met veel pk’s onder je motorkap waar je keihard in het stof racet tegen iedereen. Land Rush is een hele ruwe mode waarbij er eigenlijk geen regels zijn en je maar gewoon stof moet happen. Daarna neemt JJ het stuur over en gaan ze Rally Cross doen. Bij Rally Cross race je op het circuit met moeilijke bochten en moet je zo snel mogelijk de beste tijd per ronde neer zetten.

Door de sneeuw baggeren met Classic cars

En last but not least gaan we de HIstoric  mode spelen in Zweden. Oude auto’s en heel veel sneeuw en die combinatie blijkt enorm lastig te zijn. Beiden hebben JJ en Koos heel veel last van crashen, aangezien ze met de neus van hun auto steeds in het sneeuw happen waardoor de auto omslaat. Met deze mode kun je echt het kaft van het koren scheiden en zien wie er nou echt kan rijden en wie niet.

JJ en Koos zien erg veel mogelijkheden met deze nieuwe Dirt 4. Online gaat het helemaal los, je eigen tracks genereren en ze uploaden zodat iedereen ze kan spelen en meer dan 50 auto’s waar je mee kunt racen. 9 Juni komt Dirt 4 uit en onze Gamekings kunnen niet wachten tot ze hem mee naar huis kunnen nemen.

Wat vonden jullie van DIrt 4? Laat het ons weten in de comments.

Loading...
 • Ossies Power
  • jefmode079

   Lol os, me broer zat vroeger bij ze zoon in de klas, dus ik heb me hele jeugd dat pleuris nummer moeten aanhoren…..

   • Ossies Power

    Sterkte jonguh

    • jefmode079

     Bedankt voor je lieve woorden.

 • Thijs Stooker

  eeeuh je hebt ook nog de Sebastian Leob en WRC rally games vandaag de dag hoor.

 • andrelepate

  Zekerheidje voor mij dit! Vind de vorige net te pittig, dit ziet er precies goed uit 🙂

 • DC_Frisian

  Henk Wijngaard draait zich om in zijn bed als ‘ie dit hoort JJ.

 • Harry

  Tof item met 2 serieuze race gamers met ieders een eigen speelstijl. Ik krijg hier zoveel meer ‘gevoel van de game’ van dan bij een review. Wanneer beide heren straks ook een kort eind oordeel geven over het eind product is het wat mij betreft het perfecte online review. Hulde!

 • Michel

  Gaaf item! En die jokerlap is inderdaad maar eenmaal toegestaan.

  Ik speelde voorheen ook regelmatig DiRT, maar er kwam meer concurrentie op het gebied van racing(meer diversiteit) dat ik de franchise uit het oog ben verloren. Maar deze sessie zag er dan weer veelbelovend uit.

  Ik ben het eens met onderstaande, Harry, dat dit inderdaad een bredere/betere blik geeft op de game en jullie ervaringen, dan dat er achteraf een review wordt opgenomen met wat beelden en het enthousiasme ietwat is getemperd ten opzichte van dit item.

  Nogmaals: chapeau!

 • mcp

  Een tip voor de editor voor de volgende keer blur even footage wat je op spoor 1 hebt als achter grond want nu is het zwaar irritant kijken

 • Steven

  Ziet er vet uit. Ben bij dirt 3 afgehaakt omdat die te popie jopie need for speed achtig werd naar mijn zin.
  Dit lijkt weer iets serieuzer. Die classic cars zijn echt nice.

  • Job

   Dat vond ik ook, maar dirt rally is dus helemaal niet popie jopie, sterker nog, ik vond dirt 1 wat serieuzer als deel 2 en 3, maar diry rally is nog serieuzer als dirt 1. Misschien een goede tip! Kost denk ik geen drol meer.

 • Julian Burford

  Het kan aan mij liggen maar ik merk gewoon geen vooruitgang sinds Dirt 3 uit 2011. Niet dat graphics alles bepalend zijn maar Dirt 4 lijkt nog steeds vast te zitten in Last Gen tech. Kan hier niet enthousiast van worden.

  • TheSiddler15

   Dirt Rally was echt een flinke stap omhoog ten opzichte van Dirt 3. Physics en force feedback zijn waren in die game al echt flink verbeterd. Rally stages waren ook beter en een hoop quality of life dingetjes, zoals bijv. dat je de cockpit camera kunt instellen en zo.

 • Kid MMXV

  Is dit dan “de race game”? Ik speel nooit race games (laatste was Need For Speed Shift). Maar dit ziet er wel vermakelijk uit zeg. Vooral erg skilled based.
  Hoe is de Dirt serie? Vooral grind werk zoals bij GT (dat staat mij tegen) of wat meer vrijheid met een leuke campagne mode.

  • TheSiddler15

   Bij Dirt Rally was het vooral meer vrijheid. In de career mode verdien je gewoon geld waarmee je nieuwe auto’s kunt kopen en je team kunt uitbreiden. Je kan dus zelf kiezen welke richting je op gaat. Daarnaast had je nog modes waar je al bij alle content kon, dus niet echt grid werk. Ik geloof dat Dirt 4 hier een beetje op door bouwt met de zelfde ideeën alleen dan wat meer uitgewerkt.

 • TheSiddler15

  Leuke preview! Ik had Dirt 4 al gepreorded en kijk er echt naar uit. Bij Dirt Rally heb ik inmiddels ook al 176 uur op de teller staan en wel toe aan wat nieuwe rally stages 😉

  Ik zou ook graag een preview van Project Cars 2 willen zien. Daar ben ik ook echt benieuwd naar. Het eerste deel viel helaas een beetje tegen, een te slordige release met een hoop gedoe ideeën die helaas de plank een beetje missloeg. Ik hoop echt dat ze het met deel 2 beter gaan doen.

  • Ikke

   Deel 1 was gewoon awesome en is het nog steeds… Gewoon bullshit gebash want slaat nergens op.

   • TheSiddler15

    Geen bullshit gebash, bepaalde fouten in de physics waren gewoon behoorlijk frustrerend. Je kan in Project Cars niet zoals bij bijv. Assetto Corsa echt vertrouwen op wat de auto gaat doen. Wat jammer is, want er zaten wel wat hele koele dingen in die game. Zoals hoe de dag/nacht cyclus er in zit en de weer modelen. Dus als de physics wat beter zijn in Project Cars 2, wordt het een hele vette game.

 • RomeoNovember

  De let’s Plays blijven goeie items! Kijk er naar uit om er meer te zien!

 • Daniel Wesselink

  Henk wijngaard leeft nog haha

 • Job

  @ JJ, Zelf speel ik op dit moment veel dirt rally, als ik me niet vergis heb jij toen der tijd de review van deze game gedaan. Als ik dirt 4 zo bekijk en bedenk dat deze vrij snel na dirt rally uit komt krijg ik het gevoel dat ze vooral hebben doorgebouwd op wat dirt rally is. De graphics/style lijkt iig erg op die van dirt rally. In welke mate heb jij het gevoel dat dit zo is? / kun je hier iets over zeggen?

 • 3e persoon in een racegame heb ik nooit begrepen. Het voelt niet natuurlijk aan en het breekt f aan het gevoel van realisme. Je moet toch echt IN de auto gaan zitten voor die race ervaring vind ik. Echt weer typisch een JJ ding.

  • Job

   Nee hoor, als ik met controller speel kijk ik ook altijd van achter de auto. Daarnaast is in de auto helemaal niet zo realistisch, als ik hier achter mijn racestuur zit en ik ga in de auto zitten dan zie ik 2 sturen 😛 Zelf doe ik altijd motorkap view, vind ik het meest realistisch aanvoelen en daarnaast zie ik dan ook veel meer en beter.

   • TheSiddler15

    In Dirt Rally kan je in game stuur uitzetten 😉

   • Ik gebruik idd ook meestal die bumper of motorkap view. Ik vind het achter de auto altijd raar aanvoelen. Alsof de auto pas later reageert en de draaicirkel voelt ook stijver aan. IK vind het ook altijd lame om achter een auto te kijken. Tenzij het echt een arcade game is of een fun racer.

  • TheSiddler15

   Ja, inderdaad! In 3e persoon is het echt niet te doen. Met stuur doe ik ook altijd cockpit view, maar moet je in Dirt wel een beetje aanpassen. Met controller zet ik de camera altijd op de motorkap, dat is echt zo veel makkelijker dan 3e persoon! Dan zie je tenminste de wagen een beetje normaal plaatsen en je rempunten goed zien.

   • sa_nl

    In cockpit view heb je vaak het probleem dat je niet door de bochten heen kunt kijken.

    • TheSiddler15

     Als je field of view en zo gewoon goed instelt, heb je daar als het goed is niet echt last van. Ik heb zelf ook TrackIR, dus dan kan je gewoon de bocht in kijken.

     Op consoles zet ik ‘m daarom wel vaak op de motorkap, omdat je daar die instellingen meestal niet hebt en de defaults niet zo goed zijn.

   • Ranesh Vai

    Ik denk dat zeker voor beginners 3rd-person view meer overzicht geeft. Je ziet bochten bijv. eerder aankomen. Als je eenmaal langer speelt is het in 1st person makkelijk bochten aansnijden en dergelijke.

    Maar in een rallygame is het toch makkelijker tijdens het driften het overzicht te houden en gecontroleerd je auto te plaatsen waar je wil aangezien je de omgeving van je auto ziet.

    • TheSiddler15

     In 3rd-person zie ik juist de bochten niet, omdat de auto er voor zit 😉 Met camera op de motorkap zie het een stuk beter aankomen. Ook hoeveel ruimte je nog hebt en hoe breed je auto is, zie je gewoon echt niet in 3rd-person. Zie je ook in de video ook terug dat ze daar moeite mee hebben.

     Als beginner zou ik de camera op de motorkap gebruiken en dan later de camera in de wagen.

     • Ranesh Vai

      Ligt eraan hoe dicht de auto op de camera zit. Meestal heeft het iets van action-camera oid, dan zit je er dus wat verder achter. Inderdaad, dicht op de auto is irritant. Al moet ik zeggen dat wat jij zegt over de gamebeelden, niet helemaal heb. Ik zou Dirt ook in dat perspectief spelen.

   • Ikke

    Juist wel omdat je overzicht hebt…

  • Ranesh Vai

   Voelt 1st person wel natuurlijk aan dan? In all fairness, ik speel liever ook in 1st person, maar het heeft weinig te maken met een ‘echte race ervaring’. Het bestuurelement is toch nooit vergelijkbaar met een auto omdat je derest van de auto niet voelt. In 3e persoon kun je tenminste met de volledige auto rekening houden.

   • Nou ja, voor zoverre je voor je kijkt kan je het makkelijker vergelijken met de realiteit als je IN de auto zit. Dit lijkt dan toch iets meer op ’t echhie. Per game afhankelijk maar bij de wat meer simulator / realisme type games zou ik persoonlijk altijd voor deze views gaan. Het is ook een andere moeilijkheidsgraad.

  • Ik denk dat de camera op de motorkap (als je met controller speelt) de beste compromie is tussen écht rijden en achter een beeldscherm zitten. het is niet realistisch, maar met motorkapview haal je denk ik de verloren realiteit doordat je binnen zit denk ik wat meer in, en krijg je dat snelheidsgevoel wat meer binnen. zo werkt het in ieder geval in mijn hoofd, en het werkt=D

  • Ikke

   Das gewoon bullshit, de ervaring is precies hetzelfde.

 • int3nz0r

  Opvallend dat blijkbaar Codemasters precies bepaalt wat je laat zien (en wat je niet mag laten zien) in een Let’s Play. Die track, met die settings, met die auto, etc. Is dat normaal?

  • dat is niet echt opvallend hoor. Het is een lets play van een game die nog niet uit is. Dus codemasters geeft Gamekings de kans op de game te showen maar wel met een paar regels.

 • Padawan1993

  Krijgen we binnenkort ook nog wat extra info over de E3 coverage? Jullie plannen om samen met een selecte groep van de community de E3 te volgen klinkt heel erg tof, maar hoe zit het voor de thuisblijvers? De grootste charme van jullie E3 coverage voor mij was namelijk vooral het gelul om de persco’s heen.

  • JJ

   De stream zal ee altijd zijn en blijven. Alleen kun je die nu bijwonen met wat extra perks

   • Padawan1993

    Fijn!

 • Dehumanizer87

  Ja hallo, wel even de camera vanuit de auto heh !

  • Dat dacht ik dus ook, en ik mis een racestuur 😀

  • Ikke

   Ga maar proberen op pro dan… En met de instellingen van de heren… Denk dat je gauw bijdraait…

   • Dehumanizer87

    Er is maar één optie voor mij en dat is de camera vanuit de auto, ik kan niet eens rijden met de camera erachter, dan kan ik niet precies zijn omdat ik de neus van de auto niet zie.

 • Rudolph van Harn

  JJ, houd eens op over dat rally coureurs altijd de race of champions winnen. dat doen ze al jaren niet meer. sterker nog dit jaar is ie gewonnen door Juan Pablo Montoya. toch niet echt een rally coureur.

  • Ranesh Vai

   En het wordt ook niet in Bercy georganiseerd, maar over de hele wereld. Overigens was het in het verleden altijd in Spanje ergens volgens mij. Gran Canaria oid of Tenerife oid.

   • sa_nl

    Zoiets is ook een aantal keer in Nederland gehouden, en toen won Cor euser vrij vaak.

    • Ranesh Vai

     Zou kunnen, maar dat was niet de Race of Champions, daar wordt iemand als Cor Euser helemaal niet voor uitgenodigd immers. Maar ik moet zeggen dat ik me wel kan herinneren dat we inderdaad een dergelijke event-serie hebben gehad hier. Effe zoeken wat het precies was…

  • johny doeh

   Nou 6 jaar geleden heeft er wel een rally rijder gewonnen hoor. 🙂
   In Dirt is de Joker lap ook altijd de kortere baan.

  • Rwn9328

   `Race of champions was vroeger ook eigenlijk voor de rally coureurs, pas sinds eeuwwisseling is het een beetje richting de circuitracers gegaan.

 • Camera achter de auto is…. lame, jullie hebben het over de moeilijkheid in deze game… ga dan ook schakelen zoals het hoort.

  • Job

   Als je een game nooit hebt gespeeld, en je hebt 1 uurtje de tijd om hem te spelen. Daarnaast moet je ook nog eens televisie maken ofterwijl presenteren tegelijkertijd. Dan ga je toch gewoon even snel simpel spelen! Als dat voor jou betekent dat je het zonder schakelen doet is dat toch prima. Op het moment dat hun een review copy krijgen en rustig de tijd hebben weet ik zeker dat ze veel meer proberen.

   • Ik vind het een gemiste kans, hopelijk heb je gelijk.

    • JJ

     Schakelen is idd voor pro maar als iemand die geen auto rijdt, vind ik manual makkelijker. En ik rij normaal altijd vanuit de auto na de baan te hebben verkend.

     • TOch klinkt dat een beetje in mijn oren als Fifa spelen met een aim bot op het doel, als je pretendeert dat dit (in het eggie) de moeilijkste sport is, dan vind het ik het kunst het zoveel mogelijk na te bootsen met de gear die er is, ik nodig je eens uit in de Mancave 🙂 love the lets play maar een stuur en pedalen maken het wel af JJ 🙂 you know it. https://youtu.be/mi5IFU_Os-4

  • Ikke

   Ga dat maar eens proberen op pro dan zonder dat je weet hoe de handeling is…

 • Jacob Sikkex

  Waarom willen mensen altijd bepalen hoe een ander een game speelt?

 • Kane888

  Veel zin in. Een van de weinige games waarbij ik een xdoos controller aansluit op de PC.

 • Reamon

  Rally is niet mijn ding, maar kijken is wel altijd tof. 🙂
  Wat een verschil met de Let’s Play van Boris en Jelle vorige keer.
  Dat benadrukt maar weer de diversiteit van de GameKings redactie.

 • Rmml

  Veel te veel arcade naar mijn smaak, maarja had je kunnen verwachten van Codemasters.

  • Dehumanizer87

   Het is juist een stuk serieuzer en moeilijker geworden, en Kris Meeke en Petter Solberg hebben meegeholpen.

  • Ik krijg het idee van de sessie dat het meer arcade is geworden. maar ik denk eigenlijk dat de moeilijkheidsgraad gewoon zelf te bepalen is, net als in DirtRally. de algemene moeilijkheidsgraad kun je alleen maar over speculeren, maar ik weet wel bijna zeker dat zowel de fans als de hardcore-spelers hier een goede game aan hebben. net als de vorige. alleen nu is het weer tijd voor wat afwisseling denk ik, houd de boel ook weer fris natuurlijk. kom maar op met die game! komt trouwens ook nog bij dat dit geen WRC is natuurlijk…

 • ViesVuilEnVet

  Erg veel zin in! Dirt 4 gaat er zeker komen. Ik ga de besturing van deze game wel op easy zetten, want ik heb Dirt Rally ook nog die ik speel als ik wel als ik met met mijn controller wil smijten.

  • He? maar DirtRally is (was) toch zo’n groot succes omdat je juist de game kan spelen op het niveau waar je zelf op zit? er waren echt een hoop instellingen, van moeilijk naar makkelijk in allerlei gradaties…

 • guest931
 • Edwins1984
 • Rwn9328

  Dirt rally inmiddels met klotsende oksels gemasterd dus deze gaat er zeker komen. Uitgebreidere versie van Dirt Rally helemaal prima. Zelfde auto’s maar dat is niet erg.

 • Ikke

  Uhh Henk Wijngaard is nog steeds springlevend hoor JJ dus denk niet dat hij zich zal omdraaien in zijn graf… 😀 Maar we hebben nu een aardig beeld gekregen… Ziet er goed uit allemaal… Dat jokerrondje vind ik wel een leuke toevoeging overigens… Lekkere let’s play weer heren! De passie straalt er ook weer vanaf… En ik weet hoe het voelt want ik houd er ook van…

 • Laurens!-_-!

  Heel erg benieuwd naar het eind product. De game ziet er tof uit en krijg echt een gevoel van snelheid wanneer ik jullie beelden zo bekijk. Ik zat eigenlijk te wachten op Gran Turismo, alleen daar komt dan denk ik Dirt 4 nog wel even bij later dit jaar.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord