Menu Premium
Loading...

Let’s Play 11-11 Memories Retold: “De Eerste Wereldoorlog, gezien door een lens”

22/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een korte tijd geleden kregen wij deze game binnen bij ons op de redactie. We hadden eigenlijk geen idee wat we hiervan moesten verwachten. De naam 11-11: Memories Retold, klonk al zo vaag en we wisten niet precies wat we konden verwachten. Na wat video’s te hebben bekeken, kregen wij een betere indruk van wat voor soort game dit was. Zoals jullie wel weten is Jelle onze ‘creative mastermind’. Daarom lieten we juist hem aan de slag gaan met deze game, omdat de artstyle wel een beetje apart is. Alsof ze een pot verf over de bestaande game hebben gegooid.

Plaatjes schieten

Je gaat in 11-11: Memories Retold terug naar de eerste wereldoorlog. Niet om hier iedereen neer te schieten met verschillende wapens, maar juist met je foto camera. Je moet de game eerder beschouwen als een soort van film waar jij zelf de hoofdrol in speelt. Je bekijkt de oorlog vanuit de twee tegenovergestelde perspectieven. Je speelt de game als Harry (Elijah Wood van The Lord of The Rings) een fotograaf uit Canada die in Frankrijk plaatjes moet gaan schieten. Ook volgen we een Duitse engineer die de special unit van zijn zoon moet vinden.

11-11: De Artstyle

Voor veel mensen zal deze game eruit zien als een groot canvas met bewegend waterverf. Ze hebben als het ware de hele game gemaakt en hier een pixelachtige filter overheen gelegd. De artstyle is gemaakt door de studio Aardman, die ook wel bekend zijn van de animatie films en series Wallace & Gromit. In plaats van dat we nu dus een geanimeerde hond zien, gaat het hier dus terug in de tijd, naar de eerste wereldoorlog. Kevin en Jelle zijn dus samen even aan de slag gegaan in deze Let’s Play om hun mening hierover te kunnen geven. Wat vinden jullie van deze art style? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch