Menu Premium
Loading...

Legend of Zelda: Link’s Awakening Review – Kopen, budgetbak of slopen?

24/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een oude legende is afgelopen week door middel van een remake opnieuw uitgebracht. The Legend of Zelda: Link’s Awakening is een game die stamt uit een tijd die al een poosje achter ons licht. Echter wordt de game door veel mensen als baanbrekend gezien. Afgelopen week kwam de game uit op de Nintendo Switch. Waar anders. Emiel is speciaal voor deze remake naar het kantoor gekomen. Samen met Boris deelt hij op deze Zelda-dinsdag in een korte review wat hun bevindingen zijn.

Een klassieker opnieuw te spelen

Want de originele Link’s Awakening is natuurlijk al een tijdje uit. Op 6 juni 1993 (ja, zolang geleden alweer) werd de game gereleased op de Game Boy. Een klassieker dus waar veel mensen goede herinneringen aan over zullen hebben gehouden. De game draait natuurlijk om Link, zoals het character waar jij mee speelt genoemd wordt. Jij moet er op een eiland op uit gaan met als doel om te ontsnappen. Dit kan op verschillende manieren en vergt zoveel tijd dat je met de game wel even zoet bent. Er zit namelijk zat content in deze game om een tijdje meer vooruit te kunnen.

Nu dus naar de Nintendo Switch

En dat zal niet als een grote verrassing gezien worden. De Nintendo Switch domineert namelijk als het aankomt op speelbare games. Als zelfs games als The Witcher 3 op de console speelbaar zullen zijn, dan kun je vanzelf wel invullen dat remakes van Zelda niet zullen ontbreken. En terecht. Want Zelda heeft namelijk zo’n grote fan base dat Nintendo deze mogelijkheid niet kon laten schieten. Maar is het een succesvolle transitie?

Heb jij de oude versie van Link’s Awakening gespeeld? Ben jij van plan de game voor de Nintendo Switch te kopen en hem nog een keer te spelen? En verwacht je nog meer Zelda-games geremaked gaan worden voor de Nintendo Switch?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch