Menu Premium
Loading...

Left Alive Review: “Je kan dit niemand aanraden”

12/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix is gekomen met een nieuw spel: Left Alive. Een game die zich sterk laat inspireren door Metal Gear Solid en op meerdere manieren. Als je naar de cover alleen al kijkt, zie je characters die in stijl van Metal Gear Solid zijn afgebeeld. Maar zelfs met de elementen van een goede serie als Metal Gear zijn Koos en Skate niet te spreken over Left Alive.

Metal Gear maar dan niet

Square Enix draait de laatste tijd wel goed, maar hiermee hebben ze zich niet bepaald een goede dienst bewezen. Ze hebben Yoji Shinkawa ingehuurd om de character design te doen en hij is de man die altijd de characters deed van Metal Gear. Dit verklaart de vergelijkbare stijl van de cover met die van de Metal Gear serie, maar daar blijft het niet bij wat betreft de vergelijkbare elementen tussen de games. Left Alive is een stealth game die zich in een wereld afspeelt met futuristische oorlogspraktijken en politieke intriges. Het idee is leuk, maar de afwerking laat te wensen over. AI die je soms van drie kilometer ver weg ziet, maar soms meer blind is dan mollen met een lui oog. Dit soort inconsistenties leiden vooral tot frustratie.

Voor wie is dit eigenlijk?

Skate en Koos zijn het in ieder geval eens; dit spel is het gewoon niet waard om gespeeld te worden. Zelfs fans van het genre zal deze game niet kunnen bekoren. Het steelt te veel van Metal Gear zonder zelf iets toe te voegen. De afwerking geeft de heren flashbacks naar de PlayStation 2 era en de frustratie tijdens het spelen maakt ze alleen maar boos. Zij hadden het allebei ook liever anders gezien, maar Left Alive kunnen ze gewoon niet aanraden.

Heb jij Left Alive gespeeld? Ben je het met de heren eens of kan je hun conclusie totaal niet begrijpen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch