Menu Premium
Loading...

LawBreakers E3 2017 Preview

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
18/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het houdt maar niet op met de E3 content, want we knallen er ook nog gewoon even een preview van LawBreakers in! De game zou oorspronkelijk alleen op de PC uitkomen maar hij is onlangs ook voor de PS4 aangekondigd. Onze Social-Koos heeft hem gespeeld en gaat nu even haarfijn uitleggen hoe hij dat heeft ervaren. En zoals gebruikelijk zitten Skate en JJ klaar in de studio om zonder alle beursvloer-gekte deze game eens onder de loep te nemen. Zie het hier in de LawBreakers E3 2017 Preview.

Arena-shooter

LawBreakers is een arena-shooter en het kindje van Cliff Bleszinski, vooral bekend van de Gears of War serie en Arjan Brussee die bij Guerrilla heeft gewerkt. Het zijn geen vreemden van elkaar omdat de twee heren ook verantwoordelijk waren voor de Jazz Jackrabbit games. Nadat beide heren hun dromen achterna zijn gegaan, hebben ze besloten om weer samen een game te gaan maken. En dat is dus LawBreakers geworden.

Zwaartekracht is je bitch

In de game speel je met 18 characters en zijn er 8 verschillende maps beschikbaar. En het ding met deze game is dat zwaartekracht je bitch is. Er zijn namelijk zones in de game waar weinig tot geen zwaartekracht is en je dus rond kunt zweven en vliegen terwijl je kilo`s aan lood aan het afschieten bent. Dat klinkt heel cool natuurlijk maar is het ook leuk? Kijk snel deze preview en oordeel zelf.

Heb jij een beetje zin in LawBreakers? En ga je hem op de PC of PS4 spelen? Laat het ons weten in de comments.

Loading...
 • Tijl Van de Velde

  LawBreakers op de PS4 slaagt gewoon helemaal nergens op. Deze titel leent zich enkel voor de PC, en niet voor een ander platform.

  • Ballsucnoodle

   Hoezo niet? Overwatch, Battleborn, Warframe etc. werken toch prima op de consoles?

   • BassieB

    Deze game is VEEL sneller en vereist aiming skill. 2 dingen die een controller ongeschikt maken.
    En natuurlijk grafisch daadwerkelijk 2017, geen overwatch 2009 crap.

    • jw-ildo

     Eens met je autoaim claim! Het is echt niet te hopen dat de core van de game ook nog eens aangepast gaat worden om het speelbaar te maken voor de consoles, dan ben je mooi klaar. PC gamers zitten dan met een matige shooter, console gamers laten dit toch links liggen. Lekker je droom verkocht voor een paar miljoen extra sales Cliffy.
     Ik heb er trouwens steeds minder vertrouwen in en rare uitspraken van hem op de E3 zoals: “I think we’ve kind of made the Dark Souls of competitive first-person shooters,” helpen ook niet. Hoe maak je het moeilijk dan? Dacht dat het speler tegen speler was…

     • GamingBobTV

      Ik heb het gespeeld en het is echt heel moeilijk. Vooral door de bewegingsvrijheid en snelheid die ook nog veel verschilt per character.

     • BassieB

      Idd en met het mikken moet je dus af en toe voor iemand uit schieten, iets wat met auto-aim op een controller verdomde fckin onmogelijk word.

     • GamingBobTV

      Misschien kan de console wel een soort instap versie zijn voor de PC.

     • BassieB

      Misschien als ze m weg geven bij ps+ of xbox live. Zo ben ik ook rocketleague op console begonnen en later op PC verder gegaan.

  • roeland

   Tsja, je zou haast denken dat ze daadwerkelijk games willen verkopen -_-

 • Ik snap niet waarom het ineens niet op een console kan. Elke Shooter komt toch ongeveer uit op alle consoles en op de pc? Als het een competitive Shooter wordt gaat toch iedereen voor scuffs en pro controllers dus ik zie ’t probleem niet zo.
  De setting spreekt me meer aan als een overwater maar toch is het niet mijn type game. Omdat koos ‘tzelfde had maar ’t toch tof vind zou ik het ook wel willen proberen. Iets bekend over een bèta?

 • Gamer

  Deze game heeft mijn aandacht.

 • roeland

  Wéér een role based zogenaamde hero/teamshooter met abilities, zucht… Hebben devs niet door dat dit genre oversaturated as f#ck is op het moment?

  • Kid MMXV

   Deze game is al jaren in ontwikkelingen; dan is het jammer dat de markt gevuld is op zo’n moment maar je gaat zo’n project niet killen. Zeker niet met Bleszinski en Brussee aan het roer.
   Er is zeker wel genoeg ruimte voor nog een game (zeker op PC); maar het gaat natuurlijk geen nieuwe overwatch worden kwa sales.

   • roeland

    Nee dat denk ik ook niet. Een bescheiden succesje op zijnbest. Vandaar ook die opmerking van Cliffster over ‘no full price for multiplayer only games’. Hij weet dondersgoed dat de game die lagere prijs nodig heeft om uberhaupt van de grond te komen.

 • Paul Van Egmond
 • Fact50_Movement

  Ben echt benieuwd, Doom heeft me die oldskool single player shooter voldoening gegeven. Hopelijk gaat dit mijn multiplayer voldoening worden.

 • optimuspecs

  Dat deze game nou zo populair is betwijfel ik. Alleen maar goed dat het naar de ps4 komt, want het is weer een afzetmarkt voor de devs.
  Bij de xb1 kan je zelf je lay-out instellen per game op je controller. Bij ps4 weet ik het niet zeker .

  Cliffy B had wel iets anders kunnen doen met zijn tijd. Ik denk dat de markt met deze snelle shooters zo vol is dat deze game snel free to play zal worden.
  Voor deze game ging Cliffy B iedere dag wandelen en uiteten met zijn vrouw en waren ze zo vaak samen dat ze ruzie kregen met elkaar. Ik weet niet of hij met deze game het zo veel beter heeft. Blijft een developer in hart en nieren, dus hoe dan ook zou hij weer gaan ontwikkelen ookal stikt hij in de miljoenen.

  • Gamer

   Deze game gaat zeker niet populair worden simpel weg omdat iedereen van toegankelijkheid houd en simpel , de tijd van games als UT heb ik achter me gelaten.

   Het moet vooral allemaal erg toegankelijk zijn , traagheid en beperkingen in je movement.

   Kan me niet voorstellen dat adrenaline kick shooters ooit nog terug keren het mag niet gestoord en ziek meer zijn.

   Ik ben zo lui geworden en gewend aan games als Halo , Battlefield en Call of Duty.

   Je word zo in de watten gelegd tegenwoordig bij shooters.

   De enige game die een beetje uitdagend is , is toch gears of war maar ook dat is het niet echt.

   Ik weet niet hoe ver deze game je in een arena gooit met een dikke middel vinger en zegt zoek het maar uit.

   Cliffy is naar mijn menig geweldig simpel weg omdat hij de vader is van UT2004 en Gears of war.

   • optimuspecs

    Helemaal mee eens. Alsof ik het zelf geschreven heb. We gaan het zien met meneer Cliffy B.

 • walterg

  De goede man formerly known as Cliffy B heeft tijdens de PC show de release datum onthuld: 8 augustus.

  Skate, als je deze gaat streamen dan Vanguard ik wellicht een rondje mee.

  (Dat was tenminste destijds tijdens de alpha en beta mijn favoriete class)

 • koekjew

  word een flop

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord