Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De Kwestie over Valve en het censureren van 18+ games op Steam

25/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

In deze De Kwestie gaan we opzoek naar de quest van de waarheid en dat allemaal door een tweet die Boris heeft verstuurd. In zijn tweet ging hij helemaal los over de censuur die Valve heeft toegepast op hun platform Steam, en beticht hij ze ervan dat ze dit hebben gedaan om politieke redenen. Onze JJ zag dit en ging al snel op onderzoek naar informatie. Want wat is er gebeurd en is er aan de hand? Het lijkt namelijk uit het niets te komen. Na wat onderzoek blijkt het iets anders in elkaar te steken. JJ en Boris gaan het erover hebben en bespreken of dit een probleem kan gaan worden. Nu of in de toekomst. Je checkt het in De Kwestie over Valve en het censureren van 18+ games op Steam!

De NCOSE bereikt Steam

JJ kwam na het zoeken van informatie bij de naam “National Center on Sexual Exploitation” (NCOSE). Dit schijnt een rechtse katholieke organisatie te zijn, die alles wat naakt is probeert weg te krijgen. Zo hebben zij ook de “Dirty Dozen List” gemaakt. Hier staan diverse bedrijven op die zich volgens hen misdragen op het naakte vlak. Naast Steam zijn Snapchat, HBO, YouTube en zelfs iBooks te vinden op deze lijst. Alle Europese bedrijven hebben nog mazzel, want de organisatie richt zich tot nu toe alleen nog maar op Amerika.

Communities boos over censuur

Toen Valve ter oren kreeg dat de er campagne werd gevoerd tegen Steam, werd alle seksueel gerelateerde content verwijderd van het platform. Developers en de communities gingen meteen in protest tegen dit besluit en al snel werden de games weer teruggeplaatst door Valve. Wat vinden jullie van deze actie? Zijn jullie het eens met de NCOSE over de seksuele content? Of is dit een ernstig probleem dat voorkomen moet worden? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch