Menu Premium
Loading...

Kunnen we straks nog wel naar games op YouTube kijken?

21/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We gaan het hebben over YouTube en gaming! Jullie kijken natuurlijk graag naar games op YouTube maar er is nogal wat aan het veranderen. Koos is ook regelmatig te vinden op het platform en dat gaat mogelijk minder worden. Hoe komt dat? Je hoort het in deze video. Klik de video snel aan of ga nog even door de tekst heen.

Koos maakt filmpjes over Formule 1

Koos maakt onder meer filmpjes over Formule 1 games, en dat is earned media want Koos doet dat omdat hij de game vet vindt. Hij krijgt er immers niet voor betaald. Maken jullie ook wel eens filmpjes over een game? Of kijk je er graag naar? Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Betaald worden voor YouTube video’s

Er worden ook grote YouTubers betaald om video’s te maken over een bepaalde game. Voor de game-industrie was earned media eigenlijk de holy grail. Minecraft en Fortnite zijn mede dankzij het videoplatform zo groot geworden. Games zijn ook de bestbekeken content op YouTube, een gelukkig huwelijk dus. Maar wat is er dan aan de hand? Brand safety is het antwoord. YouTube doet namelijk aan censuur. Kennen jullie het verhaal van Logan Paul en het zelfmoordbos nog? Daar willen mensen ver van weg blijven. Logisch natuurlijk. Echter mag je ook geen video’s maken waar onder meer veel geweld, seks en drugs in zit. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de wereld van de games. Minecraft en Fortnite kunnen in principe lekker doorgroeien omdat daarin geen echt geweld zit en het kindvriendelijke games zijn. Interessante situatie krijgen we zo zeg…

Wat vind jij van deze discussie? Vind je dat YouTube het goed doet of totaal niet? En wat denk jij dat dit voor de toekomst van games en YouTube betekent? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook al je vragen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch