Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Kan je als developer anno 2023 nog wel met 30 fps aankomen?

06/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

2023 lijkt een jaar te gaan worden met veel vette games. Maar er is ook een andere tendens te zien. Eentje die een stuk minder tof is. Veel videogames werken bijvoorbeeld nog steeds met een frame rate van 30 fps. Terwijl gamers toch echt beloofd was dat dit niet meer zou gebeuren en dat 60 fps de standaard zou gaan worden. Verder zijn veel games gewoonweg broken en/of onaf. JJ had het er al over in zijn werkstukje op vrijdag. Deze issue houdt de redactie zo bezig dat we er ook een grotere discussie aan hebben gewijd. Boris, Koos en JJ breken zich in deze video het hoofd over deze kwestie. Hoe ervaren ze deze tendens als gamer? Hoe gaan ze om met de teleurstelling als er weer een game niet af op de markt komt of geen 60 fps ondersteunt? Groeit hun scepsis? Nemen ze developers nog wel serieus of leggen ze de schuld ergens anders? Het antwoord zie en hoor je in deze video.

30 fps is niet meer van deze tijd

Een van de belangrijkste redenen waarom games onafgewerkt worden uitgebracht, is het commerciƫle belang. Het management hecht belang aan het behalen van de releasedatum van een spel. Dit leidt vaak tot tijdsdruk op ontwikkelaars om deze deadlines te halen. Waardoor er weer minder tijd is voor kwaliteitscontroles en bugfixes. Met alle gevolgen van dien. Wanneer gaat deze manier van werken zich wreken? En is er nog wel een ommekeer mogelijk?

Toe hoe ver kunnen publishers gaan?

Hoe zit het met de kwestie van 30 fps? Hoewel het zeker teleurstellend is voor gamers om te zien dat spellen nog steeds worden uitgebracht met een framerate van 30 fps, is het de vraag of Boris, JJ en Koos het terecht vinden dat ze hierover klagen. Zien en merken zij het verschil? En hoe lang gaat het duren tot dit gefixed is? Deze video biedt een stevige discussie over een tendens die ons zorgen baart. Ideaal voor op de koptelefoon in de tuin of tijdens het werk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch