Menu Premium
Loading...

Koos en zijn passie voor sim racing: “Stappen maken in 2020”

04/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Koos en online racing gaan eigenlijk al jaren samen. De laatste tijd zit er echter een stijgende lijn in, zowel qua zijn kwaliteiten als qua setup als qua views op Twitch. En dus vond JJ het tijd om Koos eens aan de tand te voelen. Want er zijn namelijk genoeg vragen die gesteld dienen te worden. En deze vragen worden in dit item voor het merendeel beantwoord.

Sociale controle is essentieel

Want, en Koos zal niet de enige zijn, het is overduidelijk dat online racen met wildvreemden altijd uitloopt op botsautootjes. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er kan natuurlijk niet van iedereen verwacht worden dat ze alles heel serieus aanpakken en net zo’n game setup hebben als Koos, maar er is een behoorlijk groot verschil tussen online racers. Sommige houden van serieus racen (in zoverre je dat kan nabootsen natuurlijk) en je hebt arcade racers.

Daar zijn natuurlijk ook verschillende race games voor ontwikkelt. Need for Speed is bijvoorbeeld voor de minder serieuze race gamers en games als F1 2019 (in mindere maten), Assetto Corsa en Project Cars zijn dan weer voor de simulatie freaks. Maar deze opsplitsing werkt zeker niet altijd. Vandaar dat, zoals Koos ook zegt, sociale controle enorm belangrijk is. Weet met wie je speelt.

De kosten van een online racing setup

Want het is natuurlijk niet zo dat Koos deze zo maar even uit zijn hoge hoed heeft getoverd of dat hij zoals in de Sims de cheat motherload heeft ingetypt en er 500.000 euro uit de lucht komt vallen. Nee, daar gaat veel tijd en voornamelijk geld in zitten. En daar heb je natuurlijk ook nog verschillende degradaties in. Want een F1 stuur is namelijk een behoorlijk prijzige bedoeling, net zoals een race seat behoorlijk veel geld zal kosten. Weet dus waar je aan begint, maar ook wat het resultaat kan zijn.

 

View this post on Instagram

 

New year, new setup. We zijn op 90%, vooral kabelmanagement nog. Maar ben erg tevreden over hoe de nieuwe permanente sim race setup tot stand aan het komen is! ??

A post shared by Koos Mooten (@jtmooten) on

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch