Menu Premium
Loading...

Apple Event Recap: iPhone X, de smartphone van de toekomst?

13/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apple beloofde ons op 12 september in het hagelnieuwe en vijf miljard euro kostende Apple Campus de telefoon van de toekomst te tonen. Maar voordat het ons een glimps in de toekomst gaf, kregen we eerst te maken met een aantal product updates. Check nu ‘Koos bespreekt de Apple Keynote September 2017!’

Apple Watch 3

De eerste is de Apple Watch die met Apple Watch 3 een broodnodige en grote update heeft gekregen door LTE-ondersteuning te bieden. Door deze toevoeging is het niet meer nodig om altijd je iPhone bij je te hebben om volledig gebruik te kunnen maken van de Apple Watch functionaliteit. Volgens Apple zal je Watch ook hetzelfde telefoonnummer toegewezen krijgen als je telefoon. De Watch 3 komt uiteraard ook met een nieuwe en snellere processor die ook nog eens de batterijduur verlengd. De Apple Watch 3 zal vanaf 22 september verkrijgbaar zijn, de LTE-versie zal echter nog niet in NL verschijnen.

Apple TV 4K

Deze update van de Apple TV was inmiddels a long overdue, waar de concurrentie al jaren 4K streaming kastjes aanbieden, maakt ook Apple nu dan eindelijk die stap. De Apple TV 4K ondersteund naast 4K video ook HDR, een voor mij misschien nog wel belangrijkere toevoeging.

Dankzij deze update zal de iTunes Store vanaf nu ook 4K films aanbieden, dit voor dezelfde prijs als de HD-versies. Je zult dus geen hogere prijs hoeven te betalen voor 4K films. Mocht je in het verleden al films gekocht hebben in de iTunes Store, dan zullen deze allen gratis geüpgrade worden naar 4K versies.

iPhone 8

Voordat de telefoon van de toekomst uit de doeken werd gedaan, kondigde Apple nog twee nieuwe telefoons aan onder de noemer iPhone 8. Het zijn geen spannende updates. Het zijn telefoons die eigenlijk gewoon de iPhone 7S en 7S Plus hadden moeten worden genoemd. Ze rocken het immers bekende en misschien wel tikkeltje verouderde design, maar hebben nu een snellere processor, betere camera, beter scherm incl true tone display en ondersteunen nu ook draadloos laden. Esthetisch ziet de telefoon er ietsjes anders uit omdat het nu een glazen achterkant heeft, dit ivm met wireless charging.

iPhone X

Apple’s nieuwe flagship telefoon heet de iPhone X. Er staat een X maar dat spreek je gewoon uit als ’10’. Het design was natuurlijk al veel eerder gelekt maar is compleet nieuw en wijkt af van de standaard iPhone.

Deze telefoon is bijna volledig scherm op een inham aan de bovenkant na, hierin heeft Apple allerlei sensoren ingebouwd waarover we je later meer vertellen. Het scherm is een OLED scherm wat Apple een Super Retina display noemt. 5,8 inch met een resolutie van 2436 x 1125 met ondersteuning voor HDR en Dolby Vision.

De grootste verandering zit hem misschien wel in het feit dat de telefoon de inmiddels iconische home knop inclusief touch ID mist. In plaats daarvan gebruikt Apple nu een 3D face scan techniek die ze, hoe kan het ook anders, FaceID noemen. Hier komen de sensoren van pas die ze in de inham bovenaan het scherm hebben verstopt. Of het nu licht of donker is, je een bril draagt of niet, een baard laat staan of niet; je telefoon zal je altijd herkennen middels machine learning. Daarnaast is FaceID ook nog eens 20x veiliger dan TouchID omdat er meer datapunten verzameld kunnen worden.

De camera’s hebben ook een update gekregen met dual 12 megapixel camera’s die beiden voorzien zijn van optische beeldstabilisatie. Ook de front camera support nu portrait mode, die wat leuke extra features heeft gekregen.

Net als de aangekondigde iPhone 8 zal de iPhone X draadloos laden ondersteunen. Het gaat hier om de Qi-standaard waardoor we de ondersteuning hiervoor ook in veel openbare ruimtes zullen terugvinden.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te pre-orderen en zal vanaf 3 november geleverd worden. En ojah, geen headphone jack maar wel een 1200 euro kosten emoji machine ;-)

Ga jij een iPhone X kopen of is 1159 euro iets te veel van het goede?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch