Menu Premium
Loading...

Apple Event Recap: iPhone X, de smartphone van de toekomst?

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
13/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apple beloofde ons op 12 september in het hagelnieuwe en vijf miljard euro kostende Apple Campus de telefoon van de toekomst te tonen. Maar voordat het ons een glimps in de toekomst gaf, kregen we eerst te maken met een aantal product updates. Check nu ‘Koos bespreekt de Apple Keynote September 2017!’

Apple Watch 3

De eerste is de Apple Watch die met Apple Watch 3 een broodnodige en grote update heeft gekregen door LTE-ondersteuning te bieden. Door deze toevoeging is het niet meer nodig om altijd je iPhone bij je te hebben om volledig gebruik te kunnen maken van de Apple Watch functionaliteit. Volgens Apple zal je Watch ook hetzelfde telefoonnummer toegewezen krijgen als je telefoon. De Watch 3 komt uiteraard ook met een nieuwe en snellere processor die ook nog eens de batterijduur verlengd. De Apple Watch 3 zal vanaf 22 september verkrijgbaar zijn, de LTE-versie zal echter nog niet in NL verschijnen.

Apple TV 4K

Deze update van de Apple TV was inmiddels a long overdue, waar de concurrentie al jaren 4K streaming kastjes aanbieden, maakt ook Apple nu dan eindelijk die stap. De Apple TV 4K ondersteund naast 4K video ook HDR, een voor mij misschien nog wel belangrijkere toevoeging.

Dankzij deze update zal de iTunes Store vanaf nu ook 4K films aanbieden, dit voor dezelfde prijs als de HD-versies. Je zult dus geen hogere prijs hoeven te betalen voor 4K films. Mocht je in het verleden al films gekocht hebben in de iTunes Store, dan zullen deze allen gratis geüpgrade worden naar 4K versies.

iPhone 8

Voordat de telefoon van de toekomst uit de doeken werd gedaan, kondigde Apple nog twee nieuwe telefoons aan onder de noemer iPhone 8. Het zijn geen spannende updates. Het zijn telefoons die eigenlijk gewoon de iPhone 7S en 7S Plus hadden moeten worden genoemd. Ze rocken het immers bekende en misschien wel tikkeltje verouderde design, maar hebben nu een snellere processor, betere camera, beter scherm incl true tone display en ondersteunen nu ook draadloos laden. Esthetisch ziet de telefoon er ietsjes anders uit omdat het nu een glazen achterkant heeft, dit ivm met wireless charging.

iPhone X

Apple’s nieuwe flagship telefoon heet de iPhone X. Er staat een X maar dat spreek je gewoon uit als ’10’. Het design was natuurlijk al veel eerder gelekt maar is compleet nieuw en wijkt af van de standaard iPhone.

Deze telefoon is bijna volledig scherm op een inham aan de bovenkant na, hierin heeft Apple allerlei sensoren ingebouwd waarover we je later meer vertellen. Het scherm is een OLED scherm wat Apple een Super Retina display noemt. 5,8 inch met een resolutie van 2436 x 1125 met ondersteuning voor HDR en Dolby Vision.

De grootste verandering zit hem misschien wel in het feit dat de telefoon de inmiddels iconische home knop inclusief touch ID mist. In plaats daarvan gebruikt Apple nu een 3D face scan techniek die ze, hoe kan het ook anders, FaceID noemen. Hier komen de sensoren van pas die ze in de inham bovenaan het scherm hebben verstopt. Of het nu licht of donker is, je een bril draagt of niet, een baard laat staan of niet; je telefoon zal je altijd herkennen middels machine learning. Daarnaast is FaceID ook nog eens 20x veiliger dan TouchID omdat er meer datapunten verzameld kunnen worden.

De camera’s hebben ook een update gekregen met dual 12 megapixel camera’s die beiden voorzien zijn van optische beeldstabilisatie. Ook de front camera support nu portrait mode, die wat leuke extra features heeft gekregen.

Net als de aangekondigde iPhone 8 zal de iPhone X draadloos laden ondersteunen. Het gaat hier om de Qi-standaard waardoor we de ondersteuning hiervoor ook in veel openbare ruimtes zullen terugvinden.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te pre-orderen en zal vanaf 3 november geleverd worden. En ojah, geen headphone jack maar wel een 1200 euro kosten emoji machine 😉

Ga jij een iPhone X kopen of is 1159 euro iets te veel van het goede?

Loading...
 • roeland

  Van 8 naar X. Apple kan niet tellen 🙂

  • BassieB

   Windows kan ook niet tellen……

   Volgens mij was 9 een ongeluks nummer ergens…….of vast een scheldwoord in een aziatisch land….

   • roeland

    Ik blame Duitsland. Als je die mensen vraagt of ze de iphone 9 zouden kopen, zegt iedereen ‘nein’ 😉

    • BassieB

     hahahahahaha, hoe lame! Upvote voor jou! :’)

   • Ranesh Vai

    Sowieso gaat het bij Windows om merknamen. 2000 was ook geen versienummer. Windows 10 is namelijk feitelijk Windows 6.4. Windows 8.1 was 6.3 en zo terug naar NT 4.0 in het midden van de jaren ’90.

    Er zijn verder inderdaad theorieën over Japan, waar er iets met 9 is, iets dat Trend Micro (virusscannerdeveloper die ook uit Japan komt) ook gedaan heeft. Maar dan blijf je bezig. Zo had je deze discussie ook over de PS4, waar 4 een ongeluksgetal zou zijn, en door verschillende fabrikanten gemeden is (waaronder Panasonic die de 40-series voor hun televisies oversloegen en meteen naar de 50-series gingen).

    In werkelijkheid was het gewoon iets praktisch. ’95 en ’98 werden door softwaredevelopers vaak aangemerkt als ‘Windows 9’ in de code. Dus om problemen met legacy-software te voorkomen hebben ze toen dus gekozen voor 10.

    En ja, ze moeten hier rekening mee houden. Ik heb gewerkt met klanten die gewoon nog oude 486 machines hebben staan om zo bepaalde software nog te kunnen draaien. Veel zaken als liftinstallaties worden nog aangestuurd door dat soort computers met navenante software. Verder heb je ook nog situaties als de boer die ergens nog een oud beestje heeft staan en daar al jaren zijn boekhouding op doet en door een accountantskantoor verwerkt moet worden.

 • 333234234234

  Apple fans zijn net een sekte. Het is maar een telefoon mensen.

 • Vincent

  Vooral die laatste ‘blooper’ is lachen!!! Leuk en fijn dat ik via Koos in hap-slik-weg-brokken kan opnemen.

 • BassieB

  Ik ben igg onder de indruk!

  Van de prijs lmao!

 • Kane888

  Ik zat er al op te wachten. Bij die Apple bullshit gaan we natuurlijk wel hardware bespreken.. Typisch dat die Koos daar weer hyped over is.. Vlagdrager hipster

  • BassieB

   Ben heel benieuwd naar dat scherm, lijkt me nou niet erg bright (op papier).

   • Kane888

    Je betaalt er hoe dan ook te veel voor, dat kan ik je in ieder geval garanderen!

    • BassieB

     Dat sws, maar ze geven een aantal nits als brightness (geen idee waar nits voor staan) en bij samsung zie ik dan al meer nits…………niet heel impressive dus.

     • Kane888

      Nee precies. Misschien alleen impressive als je een enorme sok op je hoofd draagt

     • BassieB

      lmao, ja hij is best appleblind zo lijkt…….

     • Kane888

      Is er niet ooit in een ver verleden zo’n know-it-all guy geweest bij Hardware-Woensdag of Gamekings, die ALLES van telefoons en smartphones wist? Die kwam ook alleen maar naar dat soort items

      Edit: deze dude: https://www.gamekings.tv/videos/gearkings-over-de-samsung-galaxy-s6-edge/

      Had zijn mening VEEL meer op waarde geschat

     • Ranesh Vai

      Ooit gehoord van AllAboutPhones (zie ook het youtubekanaal)? Is Danijel Dercksens onderneming. Gamekings bood een handig platform om op hun site ook video te schieten. Maar vanaf een bepaald moment deden ze het zelf (sterker nog, ze deden ook aan contentcreatie en verdienen zo hun geld, waardoor ze geen advertenties meer nodig hadden) en hadden ze Gamekings hier niet meer voor nodig. Tegenwoordig zijn ze onderdeel van WANT dus ook voor een evt. breder verhaal hoeven ze niet bij Gamekings terecht.

      Kortom, AAP ontgroeide Gamekings.

  • Koekje erbij?

   • Kane888

    Als dat koekje dan maar niet van premium geld wordt betaald

    • Nee, uit eigen zak. Hoe ben ik hyped? Het enige wat ik zeg is, ga ik de telefoon halen: “Ik denk het wel”. Dat is volgens mij het enige wat ik zeg. Daarnaast zeg ik dat de iPhone 8 slap aftreksel van 7 is en dat het de 7S had moeten heten en dat de updates voor de Watch en TV er al veel eerder hadden moeten zijn.

 • XanonymoX

  “Hij is het waard”… Jij bent vorige week echt knetterhard op je hoofd gestuiterd met al je gekke uitspraken de afgelopen week.

  • bryan

   Haha, je betaald idd voor de marketing bij de Iphone. Ahja mensen verlenen status aan het merkje.

  • GekkeAr

   Goed uit z’n verband getrokken, top!

 • Kapiteinkoek

  Sinds het overlijden van Steve Jobs volgt Apple de hype inplaats van de hype voor te zijn met echte baanbrekende innovaties.

  De iPhone 8 lijkt op een iPhone 7S 1.5, het lijkt net alsof de 8 er niet eens toe doet door de iPhone X. Allemaal manieren om mensen toch een iPhone te laten kopen voor te veel ping ping. De iPhone X ziet er tof uit maar samengevat valt het allemaal mee als je vergelijkt met bijv Samsung. En de prijs is natuurlijk zoals gewoonlijk de grootste grap.

  • Ranesh Vai

   Onder Jobs waren ze ook helemaal niet zo baanbrekend als bepaalde mensen willen geloven. Innovatief was alleen het softwarematige verhaal en dat hield al snel op.

   En Boris en Steven moeten helemaal niets reviewen.

   • Kapiteinkoek

    De eerste iPhone blijft nog steeds de meest indrukwekkende iPhone die is uitgebracht als je kijkt wat het toen allemaal bracht, nieuw en makkelijker vergeleken met de andere toestellen.

    Ik zeg nergens dat Boris en Steven MOETEN reviewen.

 • KingofUrf
  • Michael

   Hahaha precies dit.

  • what a troep, al die ‘Technik’

  • Kane888

   Eens!!

  • Spud82

   Geniale tweet, echt mijn humor. En ergens zit er nog wel een soort van waarheid in vermoed ik..

 • Joris123

  Ben je nou zo goed voorbereid, of hebben jullie bij Blammo een teleprompter aangeschaft…

  Maar voorbereiding ten spijt, had liever wat meer impressies gehoord. Voor de specs zijn er weer andere sites :/

  WW4L

  • true man

  • Klopt, ik had al een tekst in de trein geschreven. Geen teleprompter helaas, ik ben voor haha.

   Dit was dan ook een re-cap van het evenement. Later in andere techkings wanneer er meer informatie beschikbaar is zal ik ook m’n mening later horen.

   Thanks voor de feedback.

   • Montana

    Vond dat je het goed deed hoor. Helemaal alleen. En vind het tof dat Gamekings juist hun mening laat horen. Tenzij het over politiek gaat! Goed bezig Koos!

 • Bram Balk

  Pleurisveel geld voor een telefoon, ja. Mee eens.
  Maar de benchmarks zijn dan ook vergelijkbaar met de 13inch MacBook Pro:
  https://thenextweb.com/apple/2017/09/12/apples-new-iphone-x-already-destroying-android-devices-g/#.tnw_7HIm7D2I
  MacBook Pro ja, dit ding verslaat laptops. Niet alleen smartphones. Laptops.

  Gaaf spul, hoor. Als ik Samsung was, zou ik wel even slikken.

 • Koos niet zo hypen, je bent een gameking, geen ‘koop’king 😉

  bedoel maar, who the fuck gives a s###t about 4K , we want K O N T – T E N T

 • roeland
 • Spud82

  De iPhone x had gewoon de iPhone 8 moeten zijn, voor die prijs dus. Dit is belachelijk voor zo’n weinig innovatieve telefoon. Ik gebruik zelf ook iPhone, maar no way dat ik die x haal.

 • dirkjan

  de draadloze opladers voor apple 8 en x kunje kopen bij bol.com voor 38 euro

 • Ossies Power

  Tech-kings 2.0?

 • Jassefras

  Zit je nou hardop in jezelf te praten?

 • Frank

  Oh wat erg, totaal subjectieve mening van die Koos. Op alle zich respecterende sites wordt duidelijk gemaakt dat het beeldscherm beduidend minder is dan die van de galaxy s8, maar Koos beweert anders. Apple flikt het toch maar weer en geeft mensen als koos de overtuiging, dat zij een geweldig product aanschaffen. Blijft knap!!

  • Een mening is altijd subjectief Frank. Maar als jij blij bent met je S8, waarvan ik zeg in dit item dat het ook een vet toestel is, is dat toch helemaal prima? Maak je niet zo druk jongen.

   • Xavier Roemer

    Ik vind het op zich een best aardig item en een leuke presentatie van wat rondom de keynote gepresenteerd is. Maar dat hele idee dat een mening altijd subjectief is als verdediging tegen een claim dat iets een scheef verhaal is, vind ik altijd wat makkelijk.

    Je geeft immers nav een stel feiten een mening. De interpretatie van die feiten is dan ook subjectief. Op deze manier kun je de presentatie van feiten altijd subjectief noemen en als zodanig wegschrijven en daarmee ook als illegitiem en dat een andere mening eveneens subjectief is, en dus gelijkwaardig. Dit betekent echter niet dit dit ook waar is.

    Overigens, is ooit overwogen om rondom IFA een dergelijk item te doen? Niet alleen interessante game-accessoires, maar als de Apple tech gepresenteerd wordt, waarom dan niet ook de tech van anderen? Specifieke producten misschien, maar vooral de trends van waar de industrie naar toe gaat.

    • Ranesh Vai

     Op het gebied van televisies is inderdaad best wat interessants gebeurd en ook een paar VR-demonstraties schijnen wel tof geweest te zijn. En qua losse producten was Sony’s Compact-bommetje natuurlijk zeer interessant. Ook qua pre-order-prijs; 600 euro plus een koptelefoon van 300 (bij de goedkoopste internetshops) er gratis bij (met de keus tussen de bestaande 1000X (die zeer goede reviews krijgt) of een nieuwer model dat nog moet uitkomen).

 • Frank

  haha, je betaalt (is met een t overigens) voor een hele ervaring, nou ik kan je vertellen, dat ik zowel een iphone (zakelijk) als een galaxy s8 gebruik en ik heb die iphone al zo vaak vervloekt. Wat een k.. systeem is het, geen terugknop, itunes enz enz.

 • Frank

  jij snapt het gelukkig en Koos is volledig de weg kwijt met zijn gewauwel over het scherm van de iphone tov de galaxy s8.

 • FingerTips

  Ik ben erg blij dat ik dit jaar een Samsung s8 heb gekocht als ik deze meuk hoor/zien

 • Prodigy1982

  Het blijft een kwestie van smaak, de een vindt dit fijner, de ander niet… maar laten we hier geen Apple/Android discussie van maken, dan kunnen we beter gewoon in de speeltuin blijven. 😛

 • OsirisNLD

  Apple geeft geen cent aan GK

  • Robbert Groeneveld

   “ohhh dan lijkt het er alleen maar op.veel beter inderdaad”

   • OsirisNLD

    Je punt?

  • Ricolav

   In het verleden kregen ze wel toestellen. Tenminste Boris en Steven.

 • Martijn van Eck

  Ik blijf lekker bij de Samsung. En die bloopers op t eind :’) haha

 • Spud82

  Daar heb je wel gelijk in ja, als Apple gebruiker heb ik iTunes altijd enorm kut gevonden. Voor de rest vind ik iOS super werken en gebruik ik dat liever dan Android.

  • Cheerios

   Als je alle auto sync opties uitzet is het prima te doen. Gewoon drag n drop doet iTunes prima, auto-sync is vreselijk

 • OsirisNLD

  Maar is dat de prijs waard? Voor mij niet in ieder geval.
  De gebruikservaring is prima op m’n huidige telefoon.

 • Nee, heb last van een griepje

  • Steven

   Offtopic: Koos, m’n premium is afgelopen en ik wil het vernieuwen. Nu staat er vanaf 2,50 maar als ik 2,50 invul krijg ik een foutmelding dat ik alleen hele bedragen kan invoeren, dus 3 euro of 4 euro etc. Klopt dit of is er iets verkeerd?

   • Dat zal ik even moeten uitzoeken, kan je ff een mailtje sturen naar koos@blammo.tv? Dan zal ik het oppakken.

    • Steven

     Ok Thx zal ook wel screenshotje bijvoegen.

 • Wie gebruikt er anno 2017 iTunes icm een iPhone? Die vereiste is er al jaren geleden uitgesloopt.

 • Dat is ook wat ik zei toch? Het scherm van de iPhone X is beter dan die van de S8 op de resolutie na. De resolutie is bij de S8 hoger.

  • optimuspecs

   Idd, ik zal mijn woorden met wat zout en peper opeten.

   Maar je zegt dus wel dat het scherm van de S8 ” wat minder is”. Ik vraag me af waarop je dit baseert.

   • Color saturation, color accuracy en red hue tint problemen. Daarentegen ligt de helderheid van de S8 dan wel weer iets hoger geloof ik, maar is de anti reflectie coating van Apple weer top notch.

    • optimuspecs

     Hmm, klinkt wel een beetje naar IPhone reclame. Ik denk dat we dat pas kunnen concluderen als de iPhone x echt uit is en ” real world performance” en zij aan zij testen worden gedaan.

     Je zou zomaar gelijk kunnen hebben, want de IpX komt ook later uit. We gaan het zien.

    • Ranesh Vai

     Dit weet je allemaal toch nog helemaal niet? Of neem je gewoon het verhaal van de keynote over als feitelijk en verzin je vervolgens dat het dus tov bijv. de S8 beter zal zijn?

     Zo werkt dit niet, en dat weet je zelf natuurlijk ook. Die onzin over dat het eindelijk zo goed is dat het in een iPhone kan, neem je dat ook letterlijk? En je zegt dat de helderheid iets lager is, maar 625 nits (cd/m^2) vs 1200 nits op de Note 8 en 1000 nits op de S8 (beiden ook gemeten door DisplayMate). Dit zijn geen kleine verschillen. Misschien dat in de test van DisplayMate de helderheid toch hoger uit valt en dat er bijv. verschil kan zitten in verschillende toestellen, maar het is niet zo dat de iPhone opeens 800 nits zal uitgeven (en dat zou alsnog 1/5e minder zijn).

     Ik ben zelf ook een iPhonegebruiker (combineer het met een ander toestel, een Note 8 die binnenkomt) en zal de iPhone X ook wel kopen, als ik hem niet via mijn werkgever geregeld krijg (tsja, is immers nodig om op de hoogte te blijven, dus ik heb hem nodig, maar liever betaal ik niets). Maar laten we wel een beetje rationeel blijven. Wat je zegt over de verbeterde FFC (front facing camera) is ook niet waar. Het is gewoon dezelfde FFC die we in de iPhone 7 vonden, met wat nieuwe functionaliteit (die wellicht ook naar de iPhone 7 komt).

     Iets anders dat ik zag is dat ze gebruik maken van een stalen rand. Dat gaat dus gewoon krassen. En de X is IP67 ipv IP68 waar de meeste andere high end telefoons zijn (V30, S8, Note 8, XZ Premium, XZ1 (/Compact) o.a.

     Je kan het dus wel hebben over de ‘feel’ (van specifieke anderen), maar je kan beargumenteren dat de bouwkwaliteit dus achterblijft op die van anderen.

     Het sterke glas is nog zo’n punt. Wat is sterk? De laatste iteratie van Gorillaglass kreeg kritiek omdat het te hard was. Het brak weliswaar minder snel, maar kraste hierdoor wel sneller dan de voorganger. Ook iets dat je dus gewoon eerst getest wil zien ipv zomaar uit te gaan van wat er op de keynote gezegd wordt. Er is een reden dat Gorillaglass zo bekend is en anderen niet. Het is een firma die zich hier primair op focust. Als er echt gelijkwaardige opties waren van anderen, hadden we daar ook van gehoord. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat er iets specifiek ontwikkeld is, maar laten we dan eerst wachten op de tests.

  • Ricolav

   Is het scherm beter? Volgens mij heeft nog niemand een vergelijking gemaakt. Je neemt gewoon het verhaal ven de keynote over. De LCD’s waren minder dan de AMOLED-schermen, maar voor AMOLED moesten ze kennelijk een aparte norm aanhouden, dat die nu pas goed genoeg waren?

   Het zou best kunnen dat het scherm beter is, maar laten we even de vergelijkingen van partijen als DisplayMate afwachten.

   Een betere resolutie zegt niet direct iets over hoe goed een scherm is. Vaak is het niet eens merkbaar. Iets dat juist Apple (of de leverancier van het paneeltje) met de iPhone bewezen heeft, dat je met een 1080p-scherm gewoon een prima paneel kan neerzetten. Eigenlijk wisten we dit allemaal ook wel, aangezien toestellen drie jaar geleden als de One M8 en S5 en Xperia Z2 gewoon prima schermen hadden.

  • BassieB

   En de brightness na….

   • Vanuit specs inderdaad, echter zijn Apple’s waarden qua nits altijd lager op de site dan real world performance. Geen idee waarom, maar is al een tijdje zo.

    • BassieB

     Lmao, net zoals de ssd’s snelle read/write rimes hadden? Nee koos, face the facts fanboy xD

 • Mwehhh niet echt. Ga hem dan ook niet direct op de releasedatum kopen. Ben nog zeer tevreden met mn eerste generatie Apple Watch, Apple TV 3 en iPhone 7 ?

 • Een usb stick is zoooo 2004 man. Alles gewoon via de cloud of wireless ?

  • spoofghost

   Het is gewoon zo onhandig dat het niet mogelijk is om snel even wat bestanden over te zetten met Apple; films, muziek, installatie bestand en of pc backups. Apple zit zo dicht getimmerd om er iets nuttigs mee te doen. Persoonlijk ben ik geen cloud fan, je bestanden in handen geven van een 3de partij.

   • Xavier Roemer

    Mwah, ik vind het proces om je telefoon dan met een kabeltje te verbinden en op te telefoon op ‘toestaan’ te klikken nu ook niet geweldig werken.

    En verbindingen zijn tegenwoordig zo snel, dat de cloud een prima alternatief is dat zelfs makkelijker werkt. Als je hele films op je toestel kijkt, ok, dan is het anders.

    Overigens heb je natuurlijk wel gelijk dat de optie er gewoon zou moeten zijn. Maar de alternatieve gebruikswijze waar mensen in gedwongen worden door Apple zorgt er wel voor dat gebruikers zich aanleren wat het alternatief is.

   • Wax

    waar heb jij het in godsnaam over? Een Apple PC of MacBook kun je natuurlijk gewoon een USB stick in stoppen en bestanden over zetten. Heb je ooit wel eens iets van een Mac aangeraakt?

    • Ricolav

     Vanaf een iPhone kun je niet alle bestanden slepen. Alleen van de camera. Op andere smartphones kun je gewoon toegang krijgen tot het hele geheugen. Op die manier kun je apps sideloaden en bijv. ook muziek dmv simpelweg slepen op je telefoon pleuren, waar dan ook (op de sd, interne geheugen of de samenwerking tussen de twee).

     • Cheerios

      Apps als vlc kun je gewoon via iTunes files slepen naar appstorage. Sinds 2013 mogelijk ommenabij. Je kan alles op deze manier slepen, alleen niet file toegang voor alle apps zoals bij android.

      Muziek pleuren kan via itunes, alleen geen folderstructuur. Gewoon drag n drop. Eraf halen kan niet altijd 🙂

    • Cheerios

     Wel even formatteren naar exFAT… Niet zo logisch voor nieuwe gebruikers. NTFS is wel te lezen, niet schrijven. HFS kan wel in windows maar niet ideaal.

 • Over Android toestellen kan ik weinig zeggen, heb er geen ervaring mee. Maar Microsoft & Google keynotes kan ik natuurlijk wel, net als deze, recappen. Kijk ze namelijk altijd met veel belangstelling.

  • Montana

   Misschien iets voor de andere Kings dan? Tof item verder Koos!

  • Ricolav

   Misschien leuk om jou eens een weekje te laten rondlopen met een Android-telefoon, zoals tijdens brievenmaandag qua notebook voorgesteld werd voor Boris met een Windows notebook.

   Altijd leuk om dit soort switch-ervaringen te horen, zeker van mensen die totaal onbekend zijn met iets.

   Dan kun je ook meteen vertellen waar nu precies de heikelpunten zitten qua overstap naast zaken als gewenning, waarmee je een item hebt dat sowieso een bredere relevantie heeft waarmee meer kliks gescoord kunnen worden, naast dat het voor Gk’s ook leuk is.

 • ? dat mochten we willen haha

  • Ricolav

   Was in het verleden wel zo. Steven en Boris hebben gratis leen-iPhones gehad, toch?

  • Rico Chai

   Voor jou maakt het sowieso niet uit, aangezien Blammo je telefoonkosten betaalt, toch?

   • Was dat maar zo, gewoon uit eigen zak hoor.

    • Rico Chai

     Hmm, ik had verwacht dat de communicatiechef van Blammo veel werkgerelateerde zaken moet doen op zijn telefoon (bellen, messaging, beschikbaar zijn voor alle relaties, etc.) en dus daarom goed voorzien moet zijn, waarmee het vrij normaal is dat Blammo dus deze kosten voor je betaalt. Maar wellicht dat ik me vergis in hoe jouw functie deels ingevuld wordt en dat alles op de kantoorlijnen van Blammo kan.

 • Wireless is de toekomst. Courage.

  • Rick James Sanchez

   Courgette.

  • BassieB

   Wireless is shitty audio kwaliteit. -.-

   Not courage, foolishness.

   • Je hebt het nu over audiofielen die minder dan 1% van de markt vertegenwoordigen. Voor de average consumer is wireless nu al het ding, daarnaast wordt wireless in de toekomst alleen nog maar beter tot op het punt dat het verschil met analoog niet meer waar te nemen is. Vandaar, wireless is de toekomst.

    • BassieB

     .flac is niet voor audiofielen.

     • Ook niet voor de average consumer

     • BassieB

      Apple wel dan? 😉

     • Cheerios

      Eerder .wav haha

     • Rico Chai

      Ik twijfel sowieso aan het nut van lossless voor mobiele telefoons. Alle telefoontje hebben een zeer beperkte DAC aan boort. Ook de telefoons die bekend staan als toestellen met een goede output zoals bepaalde HTC’s, de Axon-serie van ZTE en de V-serie van LG. Tegenover een echte mp3-speler zelfs iets van rond de 180 euro leggen ze het allemaal dik af.

     • BassieB

      Tuurlijk, maar we spreken over een telefoon van +1000 eu! Dan mag je best een headphonejack verwachten zodat je wat degelijke tunes kan luisteren.

      Dan heb je van die kneuzen die zeggen dat het niet meer van deze tijd is en dat Apple courageous is. Maar in werkelijkheid is Apple hun gewoon aan het naaien en steken ze hun reet de lucht in.

     • Rico Chai

      Tuurlijk, dat Apple dit soort opties wegneemt is belachelijk. Maar ja, die prijs is niet gebaseerd op wat het apparaat is, maar op wat de markt ervoor gaat geven. En de Apple tax mag gewoon flink hoog zijn, zo is al jaren duidelijk.

      Zoals elders al gemeld, zit er achter het beperken en wegnemen een commercieel motief en heeft het niets met technologische innovatie te maken.

    • Rico Chai

     Dat het verschil niet te waarnemen is, moet ik nog zien. Het is zeer lastig om digitaal analoge overdracht te benaderen. Wel voor de reguliere consument, dus daar geef ik je gelijk. Echter zijn er ook praktische nadelen en markt-technische nadelen. Apple’s idee heeft natuurlijk niets met het voortbrengen van innovatie op dit punt te maken. Als dit zo was hadden ze ook wel extra moeite gestoken in bijv. een goede DAC in hun apparaten en iets gedaan aan de vreselijke crosstalk die de iPhones al generaties lang teistert. Ze willen gewoon geld verdienen aan audioaccessoires van hunzelf en anderen die de licentiekosten en gerelateerde kosten moeten betalen voor de lightning-poort.

     Je kan geen muziek luisteren plus je telefoon opladen, omdat het van dezelfde poort gebruik maakt. En je kan alleen een koptelefoon gebruiken die je al hebt liggen wanneer je een convertortje gebruikt, die je geheid kwijt raakt. Draadloze opties zijn irritant omdat je ze opgeladen moet houden. Verder kun je meestal de batterij niet wisselen, dus op het moment dat deze degradeert, moet je weer een nieuwe optie kopen.

     Het is prima dat de keus er is natuurlijk. Ik heb zelf ook meerdere opties hier liggen. maar waarom deze technische beperking? Dit heeft niets met courage te maken, maar met commercie. Wireless is niet ‘de toekomst’, het is gewoon een alternatief.

 • bemmel

  Haters gonna hate.
  Ja apple blijft marktleider ja apple blijft de beste telefoons op de markt brengen.
  En ja het is de mooiste mobiele telefoon ter wereld.
  Deal with it and go on.
  Android word nooit apple apple staat opzich staat ver ver verwijderd van de rest.
  Android komt nog geen procent dichterbij ios durf bijna te zeggen het gat word alleen maar groter.

  • XanonymoX

   Nu nog Nederlands leren.

   • bemmel

    Oe een samsung boy 🙂 geweldig dit wat is de waarheid hard he jongetje.

    • Steven

     Apple is geen marktleider en als je zo’n fan zou zijn van Apple zou je weten dat ze dat in principe ook niet als doel hebben.

     • Kid MMXV

      Recent zelfs de tweede plek verloren aan Xiaomi.

  • Joris123

   Na zo’n post denk ik niet dat iemand Melle’s ongelijk nog wil betwisten.

   https://twitter.com/GKMelle/status/907731637957545985

   • Ricolav

    Ding is alleen dat het type douchebag waar Melle het over heeft, eigenlijk alles is dat ik zou noemen wanneer ik Melle zou definiëren.

    • Tijl Van de Velde

     Kan je niet om met zwarte sarcastische humor met een intelligent randje Ricolav? Stel je eerst maar eens de vraag of een object zoals jij ook definieerbaar is.

     • Ricolav

      Zou het kunnen dat mijn opmerking ook een grapje was?

   • Tijl Van de Velde

    Melle heeft volkomen gelijk. Apple is en blijft zo gesloten als het maar zijn kan qua systeem, en richt zich op de domme beinvloedbare mens, waarvan een deel zich dat toestel eigenlijk niet kan permiteren.

    Langs de andere kant richten ze zich ook op de rijken van deze wereld, die al even dom & beinvloedbaar zijn.

  • Soulreaver

   Whaha, sorry maar om mensen zoals jij moet ik altijd om lachen.

   • Tijl Van de Velde

    Dat is nog heel zacht uitgedrukt Soulreaver. De persoon in kwestie zal iemand zijn die ’s morgens staat aan te schuiven aan de kerk van het licht, om vervolgens te buigen voor de heer die zegt: It’s not an Iphone for you, it’s you…

  • BassieB

   Lol apple marktleider en beste phones lmao!

   https://motherboard.vice.com/en_us/article/j5geby/the-iphone-is-guaranteed-to-last-only-one-year-apple-argues-in-court

   Beste phone toch????

   Never go full retard.

 • Steven

  Boris en Steven horen dit te bespreken. Waren altijd legendarische discussies.
  Neemt niet weg dat het nu ook leuk was om naar te kijken. 1000 + euro voor een telefoon is gestoord tho. Ik gebruik iOs en Android en Android voelt al jaren moderner aan. Maar als ik belachelijk rijk zou zijn zou ik hem ook wel halen

  • Mabelisu

   Waar is Steven eigenlijk?

   • Montana

    Op planeet Argus aan het strijden.

   • Steven

    Gewoon druk met ander werk als het goed is. Komt zo nu en dan langs in items.

 • Daan

  Wat een grapjassen bij Apple. Ze kondigen 4K Apple tv aan als iets revolutionairs en alsof ze de eerste zijn. Ze zouden zich moeten schamen dat het er nog niet was ipv het op deze manier aan te kondigen. Die Apple presentaties beginnen gewoon satire te worden.

 • Montana

  Hoe kom je daar nou weer bij? :p

 • CellarDoor

  Mooi spul, mij te duur.

 • haenkie

  Ik vind het uiterlijk van de X tegenvallen. Voorkant volledig scherm, maar toch een rand van pak em beet 4 mm. Jammer ook dat ze niets slims hebben kunnen verzinnen voor de camera op de voorkant en dan de lens op de achterkant nog steeds uitsteekt. De keuze in de modellen zijn ook weer irritant, 64gb is te weinig, want dan zit je binnen een jaar aan het limiet als je een beetje foto’s en video’s maakt. Je wilt eigenlijk minimaal 128 gb dus dwingt Apple je dan een 256 gb te nemen. De prijs schrik ik niet zo van en boeit me niet zo. En dan ben ik iemand die de toestellen los koopt. Ik mis een selling point om up te graden van een iPhone 6. Ik hoopte op een echt volledig scherm aan de voorkant, zoals een S8 edge, maar dan ook boven en onder. Als mijn 6 het nog een jaar volhoud sla ik deze over en ik hoop dat ze de XI net even wat beter maken dan deze.

  • Ramon Zwiggelaar

   ze kunnen zulke designs nu in productie nemen omdat Steve Jobs er niet meer is. Dat lelijk inhammetje.. wtf

   • Ricolav

    Je vond het design onder Jobs dat zo geweldig? Overigens deed Jobs het design helemaal niet en zijn onder zijn bewind zat designs geflopt.

    De X is verder toch ontegenzeggelijk een mooiere telefoon dan de iPhones die we hiervoor hebben gezien?

 • Jpleon

  Weet niet of het al gezegd is… Maar ze gooien groots in op Face ID. In elke filmpje en advertenties…. Wist je dat mijn Samsung galaxy s8 het ook heeft en ik gebruik het ook. Werkt perfect. Dus snap niet dat Apple er mee wegkomt of wegloopt als of HUN het hebben uitgevonden… Ze lopen gewoon weer achter en mensen slikken het…

  • Ricolav

   De Note 5 had het ook. En dat werkte ook gewoon zeer goed. ‘HUN’ moet trouwens ‘zij’ zijn. Ik weet dat in Brabant het eea anders ligt, maar toch. 😉

 • DikkeLuiePanda07

  Na het zien van de presentatie had ik nog maar een echte vraag hoe had Steve Jobs hierop gereageerd. Ik denk persoonlijk dat hij ontzettend boos was geworden. Er is verwarring ontstaan welke iphone is het beste voor mij? En de innovaties zijn niet meer baanbrekend. Ik ben ondertussen tevreden met me Samsung en ga niet overstappen.

  Wat vroeger het stoerste jongetje (Apple) was op het schoolplein word met het jaar steeds meer “gewoon”. En dat is toch jammer….

  • Xavier Roemer

   Ten eerste is het weinig stijl om over iemand die overleden is te gaan vertellen hoe deze persoon zou hebben gedacht. Dit weet je immers niet.

   Verder wordt er gedaan alsof Jobs zo’n feilloze visie had. Als hij alle dingen die hij eerder gezegd heeft aangehouden had, waren ze volledig overlopen geweest door de industrie. Apple is overigens nooit het stoerste jongetje van de klas geweest. Sterker nog, ze wilden altijd ‘anders’ zijn. ‘Think different’.

 • symotje

  Ik vind het helemaal niet zo raar dat de nieuwe ‘normale’ iPhone het cijfer 8 heeft gekregen. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met marketing. Ieder jaar loopt Samsung uit qua cijfer achter de naam ‘Galaxy’, omdat zij gewoon ieder jaar een nieuw cijfer er achter zetten. Dit in tegenstelling tot de iPhone, die door het gebruik van de letter ‘s’ steeds twee jaar lang doet met hetzelfde cijfer achter de naam iPhone. Het is volgens mij hetzelfde principe als de Xbox 360. De tweede Xbox heette niet Xbox 2, omdat deze moest concurreren met de Playstation 3. Niet goed geïnformeerde consumenten zouden kunnen denken dat het product met het cijfer 2 achter de naam, een generatie achterloopt op de ander. Volgens mij wil iPhone hetzelfde bereiken. Je hebt nu de Galaxy S8, daar zetten zij de iPhone 8 tegenover. Ik denk dan ook dat ze het hele idee met de letter ‘s’ nu ook gaan loslaten, en gewoon ieder jaar doortellen.
  Daarom denk ik ook dat de andere iPhone – de X – niet het cijfer 10 heeft gekregen, omdat ze dan in de knoop komen qua telling over een paar jaar. Op deze manier wordt de iPhone X mogelijk niet gezien als de iPhone 10, maar gewoon als een luxe versie.

  • Wax

   De X is de iPhone 10 omdat de iPhone 10 jaar bestaat. Het is letterlijk de 10 year anniversary edition. Om het gat tussen 7 en 10 minder groot te maken hebben ze de 7S maar meteen de 8 gemaakt. En dan kunnen ze volgend jaar nog een middenklasser iPhone 8S of 9 uitbrengen.

   En dan (Romeinse) X ipv 10, zodat ze volgend jaar de iPhone X2 kunnen aankondigen i.p.v. de iPhone 11; want dat bekt minder lekker.

 • Montana

  Model 9 als vervanger voor de 8 en model 11 als vervanger voor de 10 waarna ze daarna alleen nog verder gaan met de X série.

 • Henry Chinaski

  Erg goed item Koos, netjes. Duidelijk en goed samengevat wat er langs is gekomen in de keynote. In tegenstelling tot wat ik hier lees vind ik je juist helemaal niet als super hyped overkomen en kaart je juist de prijs en ontbreken van headphone jack etc aan.

  Ben je inmiddels echt gaan waarderen als presentator!

 • Jvb_nl

  Goed item Koos. Een discussie over prijs en marktpositie t.o.v. Samsung lijkt me ook wel interessant – met Boris en Steven uiteraard 😉

  • Ricolav

   Dit zie ik liever niet. Dat wordt weer zo’n huisvader-item met een hoop onzin over de tech, over de markt en de industrie.

 • Xavier Roemer

  Overigens schijnt de fastcharger niet bij de iPhone X inbegrepen te zitten. Daarvoor moet je apart betalen, net als het aparte kabeltje dat USB-C – Lightning is. In totaal 84 dollar:
  https://www.youtube.com/watch?v=WLN5HSdU1kQ

  Volgend jaar roepen ze ‘it’s included’ met gejuich van alle Apple-medewerkers? Of zouden ze niet zo ver gaan?

  • Kid MMXV

   Lang leve de digitale input devices. Zulke rarigheidjes ga je ook zien met audio, nu de input van audio ook volledig digitaal is.

   • Ranesh Vai

    De output bedoel je?

    • Kid MMXV

     Audio is output, stroomkabel is input… Ach alles wat nu loopt via de lighting connector :D.

  • Cheerios

   Valt wel mee % gezien :’)

 • rio_ull

  Tof dat jullie ook geven om de slechtzienden in onze samenleving en de mensen welke moeite hebben met de Engelse taal. Keep up the good work!

 • zengyy

  leuk iets over presentaties te zien!
  Volgende x iemand er naast alsjeblieft (die is wss het iets kritischer 😉 )
  (want laten we eerlijk zijn, tegenwoordig heb je priiiima android smartphones voor 200 tot 250 euro, met vergelijkbare functionaliteit als een iPhone)

 • Kid MMXV

  Koos, mocht je nog een carrière switch willen maken solliciteer dan bij Coolblue. Dit filmpje doet mij zoveel denken aan product video’s van deze shop ;).

 • Ik heb ‘m ook net, heerlijk dingetje hoor!

  • Aedan88

   Zekers 😀

 • Wax

  Tja was te verwachten fanboy troll oorlog in de comments.

  Hier voor je
  https://uploads.disquscdn.com/images/4544272b781fa0016b2dd2bb7621130ae7e2c09c6f3aaced3df58211293f6c0b.jpg

 • Soulreaver

  Leuk item Koos, maar toch zie ik liever een Android gebruiker er naast voor de kritische noot want nu is het me allemaal iets te fan-boy achtig, maar goed niet dat ik ooit een Iphone ga halen, heb wel wat beters te doen met mn geld, zoals bier drinken 😛

  • Die waren helaas niet aanwezig!

 • Ricolav

  Sorry Koos, maar je bent gewoon het pr-verhaal van Apple aan het herhalen. Je zegt hierover ergens dat een mening altijd subjectief is, maar je praat ook het praatje na over waarom de iPhone zo goed is, het beste OLED-scherm ooit, blablabla. Je noemt bijv. de helderheid. Heb je deze al eens vergeleken met de helderheid van andere toestellen? Is aanzienlijk lager. Verder doe je alsof er sprake is van een rand-to-rand display, terwijl je toch een zwarte rand erom heen ziet? Ik zou zeggen dat tov iets als de S8 gewoon verplaatst is, waarbij ze de randen onder en boven over het toestel hebben uitgesmeerd.

  Met alles wat ik van de iPhone X gezien heb is het gewoon overduidelijk zo dat ze de concurrentie achterna aan het huppelen zijn (een soort van stap naar bezelles, zoals Xiaomi al een jaar geleden deed, hogere resolutie zoals anderen al meer dan 2 jaar doen, AMOLED, zoals anderen (met name Samsung) al jaren doen, draadloos laden wat anderen al jaren aanbieden. En dan dat lul-verhaal van ‘nu is het pas goed genoeg’. Right, Displaymate waardeert de Samsung-schermen al jaren als top, en de helderheid van het iPhone X-scherm ligt flink lager dan dat van o.a. de S8. Niet alleen de westerse concurrentie, maar ook de Chinese concurrentie. Xiaomi zette vorig jaar al stappen met de Mi Mix richting randloze schermen. Samsung en de mensen achter de Essential phone volgden daarna (eigenlijk kun je zeggen dat Sharp met hun Aquos Crystal als eerste de trend hebben geprobeerd in te zetten, ondanks dat ze een hoop techniek onderin moesten verwerken waardoor er onderop een flinke bezel is).

  Koos, dat je een Apple liefhebber bent is helemaal prima. Ik vind het altijd leuk om mensen enthousiast te zien over hun passies, wat die passie ook is. Maar wanneer je een item maakt voor op Gamekings, zie ik graag wel wat meer basis ipv iemand die zomaar het hele marketingpraatje nablaat.

  Dat FaceID (nog iets dat anderen al hadden) goed werkt is ook helemaal niet waar. Van het grootste Nederlandse techmedium, Tweakers.net:

  Meestal ging het ontgrendelen van de iPhone X goed en redelijk snel. Of het net zo snel is als de vingerafdrukscanner met Touch ID wagen we wel te betwijfelen. Toch moeten we het wat meer in de praktijk testen om te kunnen zeggen of het vervelend wordt om de telefoon te ontgrendelen met het gelaat als je het snelle Touch ID gewend bent.

  Bij het ontgrendelen is het wel zaak om de telefoon goed op je gericht te houden en naar de telefoon te kijken. Volgens medewerkers van Apple zelf is dat expres zo ontwikkeld, omdat het onveilig zou zijn als iemand je telefoon pakt en hem kan ontgrendelen terwijl je er zelf niet naar kijkt. We vragen ons wel af hoe het zal zijn als je bijvoorbeeld in de auto zit en je de iPhone X in een autohouder hebt zitten. Het zou onhandig zijn om ervoor te moeten hangen met je gezicht. Ook op tafel moet je er wellicht wat geforceerd boven gaan hangen of de telefoon oppakken en dat is wellicht een nadeel van de afwezigheid van Touch ID.

  Face ID
  Wat sowieso in negatieve zin opvalt is dat de medewerker die ons Face ID demonstreerde de telefoon soms niet ontgrendeld kreeg met het gezicht. Uiteindelijk moest ze haar code zelfs invoeren om Face ID dan maar opnieuw in te stellen, maar ook daarna ging het nog een keer mis. Wellicht is het een bug, want het werkte ofwel goed en redelijk snel, of eigenlijk helemaal niet, ook niet na een aantal keer proberen. We hopen dat dit een incident blijkt.

  De camera die flink schijnt uit te steken hebben we je ook niet over gehoord.

  Wat waren de dingen die mij wel bevielen? Het gesture-eske bedienen van het OS. Dit is iets dat we m.i. allang hadden moeten doen. Op WebOS en daarna MeeGo werd al voorgesteld dat dit de nieuwe standaard moest worden, maar Blackberry had met BlackberryOS10 als enige echt een OS dat breed verkrijgbaar was (maar helaas amper gekocht werd) dat gestoeld was op gesture-bewegingen. Vooralsnog houdt Apple het met iOS alleen bij het homescreen en multitasken, gericht op het verdwijnen van de startknop voorop (nog iets dat anderen al jaren doen), maar er is dus veel meer mogelijk.
  M.i. zijn gestures dit veel logischer om toe te passen dan besturing via menu’s. Sowieso het grootste nadeel van iOS is m.i. bijv. als je een wifi-netwerk wil veranderen je de algemene opties in moet, dan naar draadloze netwerken, en dan kun je pas het netwerk instellen, en voor alle apps moet je naar dat kut instellingenmenu dat gewoon huge is als je zat op je telefoon hebt staat. Dit waar het logischer is om gewoon app instellingen vanuit de app te doen.

  Verder verwacht ik dat de SoC weer een beest van een ding zal zijn. Op zich zijn SoC’s op telefoons sinds vorig jaar al snel zat voor telefoons. Maar wanneer je kijkt naar wat de mogelijkheden zijn om van je telefoon een desktop te maken, kan het toch interessant zijn. We hebben aan opties als Continuum (Windows Phone) en Samsung DeX gezien dat de prestatiefocus van de huidige SoC’s niet daar zijn dat ze krachtig genoeg zijn om als een desktop te fungeren (waarmee het bewijs geleverd is dat alle verhalen over dat telefoons zoveel krachtiger zijn dan een Playstation zoveel of een PC van jaren terug, ernstig gerelativeerd moeten worden).

  Het afsluitende verhaal over dat het zijn geld waar zou zijn…. Is dat wel zo? Is een telefoon ooit meer dan 1000 euro waard? Misschien als het een heel ander concept is, zoals vroeger de Nokia E90 tov andere telefoons, en er echt functionaliteit toegevoegd is. Maar daar is hier geen sprake van. Dat hij duur aanvoelt is natuurlijk onzin. Andere toestellen (waaronder uiteraard iPhones) met veel intern geheugen kostten ook deze prijs en die voelden heus niet duurder aan dan de varianten met minder geheugen.

  En dat zaken als de fastcharger en het betreffende labeltje los gekocht dienen te worden is ook best wel een fuck you maar de klant.

  Ga ik hem kopen? Nee, ik ga dat bedrag niet uitgeven aan een telefoon. Ik krijg hem waarschijnlijk wel van mijn werkgever als zakelijk toestel. Ik had in het verleden ook een Android-telefoon ernaast, omdat ik bepaalde functionaliteit gebruik die je op iOS niet terugvindt. Maar dit heb ik nu opgelost met een tablet.

  Er zijn wat andere zaken die ik on-the-road wel graag zou willen gebruiken, maar ik mis ze niet zo erg dat ik naast mijn werktelefoon (iPhone 6S op het moment) een tweede toestel heb. Misschien dat ik wel wat anders aanvraag dan de iPhone X op het moment dat ik deze kan inwisselen.

  • Fhris

   Ok Ricolav bedankt, ik had zelf geen zin om dit allemaal te schrijven maar het bevat wel alles wat ik tijdens het bekijken van het item dacht ja.
   Vooropgesteld, ja ik ben een iphone gebruiker vorig jaar had ik nog een Nexus 6P (de pure google ervaring) maar omdat telefoonrepratie en advies in mijn vakgebied zit vindt ik het fijn om te hoppen.

   Ik zelf kan me dan ook moeilijk voorstellen hoe je vast kan zitten in een ecosysteem aangezien beide fabrikanten er alles aan doen om het overstappen (migreren) zo makkelijk mogelijk te maken.

   Zelf koop ik geen high end telefoons meer ik snap ook 80% van mijn klanten niet, huismoeders die de nieuwste iphone moeten hebben? Zakelijke gebruikers? Ja mijn agenda, maps, en vooral bellen zal vast allemaal een stuk beter worden. Right.

   Zoals Ricolav al aangeeft eigenlijk zijn de Soc’s al geruime tijd snel genoeg om jaren mee te doen, waar een paar jaar geleden het nog makkelijk was voor een telefoonfabrikant om elk jaar een nieuw model aan te prijzen i.v.m. de aanzienlijke verschillen in snelheid, beeld en camera kwaliteit. Nu moeten ze de gekste dingen verzinnen om de mens weer zo ver te krijgen om even €1000 naar ze toe te gooien.

   Maargoed ik snap fanboyism gewoon niet zo goed, ik hou van gaming pc, XBox, ps4, nintendo I don’t give a shit, ze bieden allemaal goede en slechte momtenten. Apple, Samsung, etc etc ik hou van tech same story.. En right now, al die shit is zwaar overpriced.

   Reken maar dat deze telefoon in Nederland het trouwens minder gaat doen dan voorgaande jaren met al die uitkeringstrekkers die nu eerst BKR moeten checken voor ze deze mogen kopen.
   Ik kom soms bij mensen thuis waar mensen wonen die duidelijk geen nagel hebben om aan hun reet te krabben, maar ow yeaaah op de tafel ligt wel een iphone 7s en een ipad pro te blinken. Zo gek laten mensen zich maken.

 • Erik

  Waar is de discussie? 😮 Ik mis een Boris of Steven voor een lekker lang gesprek over wat er nou is gebeurd.

  • Dex

   Ik wilde hetzelfde schrijven, hier sluit ik mij bij aan. Sowieso steeds dezelfde gezichten laatste tijd (voornamelijk JJ), voor mij de reden waarom ik m’n premium abonnement heb opgezegd.

 • Ranesh Vai

  Waarom zou je ze haten? Ze dwingen jou toch nergens toe? Je noemt je notabene Ferrari-king. Alsof je bij dat merk waar krijgt voor je geld. Heb je wel eens in een Ferrari gereden? Veel zaken zijn gewoon ontzettend slecht afgewerkt. En als je een van de zgn. ‘pauper-versies’ hebt (dus een van de auto’s die niet zwaar gepromoot worden en waarmee je onderdeel wordt van ‘de club’, etc. etc.) doet Ferrari ook geen flikker voor je.

  Ik ben van de week wezen kijken voor een BMW. Ik mag een bepaald bedrag besteden, en dacht, laat ik gewoon voor een 3 serie gaan met een beperkte motor en dan flink aankleden, zodat ik een comfortabele auto heb. Snel rijden hoeft toch nooit en sowieso krijg je bij BMW een degelijke motor. Met 10.000 euro aan accessoires had ik nog altijd niet alles. Haat je BMW dan ook?

 • NestreX

  Terugkomend periodiek item? Of meer gewoon af en toe?

 • Rico Chai

  Melle zegt ook dat een goede televisie minimaal 5000 euro kost.

  • CAVIAAA

   En dat klopt. als je over een hedendaagse goede oled televisie praat, heeft hij gelijk.

   • Rico Chai

    Onzin. Sowieso is ‘goed’ aan definitie onderhevig. Maar dan nog, een topserie oled kost geen 5000. De absolute topserie misschien wel maar dit maakt niet dat de series daaronder niet meer onder het label ‘goed’ kunnen vallen.

    • CAVIAAA

     Tja… dat mag je vinden. Mij is een andere mening toegedaan. Uiteindelijk zal in de nabije toekomst voor het merendeel een top model televisie bereikbaar zijn voor een schappelijke prijs. Ontwikkelingskosten moeten ergens van betaald worden…. het is maar waar het individu momenteel tevreden mee is

     • Rico Chai

      In de toekomst een toptoestel voor een schappelijke prijs zeg je. Dus daarmee zeg je dat we tot de topmodellen van vandaag de dag, nog nooit toptelevisies hebben gehad? Onzin natuurlijk.

      En sowieso, waar ligt de grens. 5000 euro? Waarom niet 8000 euro?

      Iets als een KD-55XE9305 kost 1800 euro en voldoet aan alles om gewoon als goede televisie gezien te worden, zoals alle reviewers ook stellen.

     • CAVIAAA

      Ik bedoel meer, dat de technologie in die top modellen van NU na verloop van tijd in prijs zullen dalen doormiddel van o.a. concurrentie en vooruitgang in nieuwe ontwikkelingen in nieuwe innovatie. Zo is het altijd al geweest, maar als jij met dat ding tevreden bent, dan is daar niks mis mee.

     • Rico Chai

      Dit heeft niets te maken met het feit dat het onzin is om te stellen waar ik het eerder over had.

      Onderbouw waarom je voor 2000 en 3000 geen televisie kan kopen die het predikaat ‘goed’ niet verdient. Kun je dat niet, dan heb ik gelijk. Zo simpel is het.

     • CAVIAAA

      Doe je ding jonge… je ben de man.

 • Bledderblabla-

  De duidelijke downfall van Apple na de dood van Steve Jobs. Geen innovatie meer, slechts sequels en rehashes. Nu volgt Apple Samsung gewoon.

 • Tijl Van de Velde

  Dit PR item slaagt helemaal nergens op. Volgende keer beter Koos maar gelieve dat niet meer te herhalen in de toekomst.

 • Abdel010

  Koos super cool item! Ben super hyped voor de Iphone X! Ik ben altijd snel binnen te halen bij mooie futuristisch ogende telefoons. Bijna 2 jaar geleden ben ik ingestapt bij de Samsung Galaxy S6 Edge. Voorheen nooit Samsung gehad maar na mijn eerste indruk op die prachtige telefoon moest ik ‘em hebben, en nu dus ook met de iphone X! Prijs discussie snap ik wel, maar voor mijzelf twijfel ik nog. Ik ga zeker weten abonemment nemen hopelijk voor maximaal €50/€55 per maand dan ben ik over!! Vind IOS altijd al het beste werken voor mij persoonlijk en Apple heeft wel een mooi ver gezicht laten zien dus ik ben om voor de Iphone X! Stel dat ik nu een 7 zou hebben is een upgrade wel een beetje overbodig maar ik zit nu op de S6 Edge dus prima

 • Paneristi

  Aub een item m.b.t. het reclamepraatje van Apple met daarin Vasco en Melle, die mannen krijgen van mij daarna beide zo’n gouden takkenbos om de vinger ‘de telezivier ring’, dan kan ik zeggen ik was erbij toen dat item online verscheen. Bij voorbaat dank.

 • Padawan1993

  Bedankt voor deze advertentie voor Apple Koos xD

 • Michel

  Koos, wat is dat voor grote iPhone op je bureau?

  Ik kan je enthousiasme over Apple waarderen, ondanks dat ik niet de nieuwste producten koop, ben ik wel al tijden fan.

 • Bjorn

  Ahaa,dat gebeurd er dus ook met al die premium inkomsten,veel te dure apple produkten kopen,dat is dus voor mij de rede om geen premium member te worden

  • Cheerios

   wat moet je anders doen met je geld?

 • J.

  Ik vind zo’n video waarin wordt besproken wat er uit komt wel grappig

 • Hippie

  Heb niet veel interesse in een dure smartphone, maar. Ik vindt het niet raar dat ze inmiddels zo duur zijn. Het is toch een apperaat dat je praktisch 24/7 gebruikt?

  Wel is het nice dat Apple wat inzet op schermen met hogere refresh rates. Mischien krijgen we dan ook wel wat meer commerciele interesse in games op hoge refresh rates/framerates, dat speelt gewoon zoveel beter.

  • Rico Chai

   Tsja, je gebruikt zo veel dingen 24/7 (niet je telefoon overigens). Maar dit betekent niet dat ze zo veel moeten kosten.

 • Rico

  Ik weet dat het vast niet zo is bedoeld, maar het komt wel op mij over als Koos door Apple is gestuurd om de Gamekings-community te overtuigen om die producten te kopen. Dan heb ik liever iemand als Melle, Steven of Vasco erbij om het enthousiasme wat te nuanceren. Voor de rest, no-offense t.o.v Koos 😉

 • Ray NL

  Face ID? Een soort gelijke manier doet mijn Lumia 950 XL al een paar jaar. Net als draadloos opladen overigens. Maar zeker een vet toestel.

 • Jaapie18

  Geen 1 telefoon is die prijs waard.

  • dorreTHEE

   Ik heb de iPhone X nog niet in m’n handen gehad, maar ik ben geneigd hetzelfde te denken.

 • Leroy Bos

  Ik ben juist voor de 128 gb SE gegaan omdat ik juist en kleinere telefoon wilde en niet perse een groot scherm 😛 maar leuk dat de iphone X de toekomst heeft zonder randen… ik houd wel van randen.

 • whatwhatyouwannadoitinthebutt

  backstreetboys alright!

 • Qritical_91

  Ik hou van dunne bezels maar ik vind de iPhone X één van de lelijkste designs in die categorie, de 150 euro kostende Doogee Mix vind ik al mooier. FaceID ipv TouchID/vingerprintscanner is ook gewoon achterlijk. En dan zal ik over de prijs maar niet beginnen.
  Buiten dat wel prima item Koos (Y) .

 • Karol

  Ik heb liever een discussie dan een spreekbeurt.

 • optimuspecs

  Beste feature van de Note 8…Dual sim. En het scherm natuurlijk.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord