Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Komen er teveel, te weinig of precies genoeg superhero games uit

29/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er een aantal van ons van superhero stuff houden, dat weet elke bezoeker van Gamekings. We lullen er wekelijks een complete podcast mee vol. Superheroes zijn hot. In de bioscoop wemelt het van deze films, de superhelden series vliegen je om de oren en ook de game-industrie heeft de hype nu ontdekt.  Voor de komende twee jaar staan er maar liefst 12 games met superhelden erin, op de kalender. Dat is om de twee maanden één. Zijn dat er niet teveel? Er bestaat immers het gevaar van verzadiging. En stonden games rond superhelden voorheen niet gelijk aan bagger? Nerds Daan, Jelle en Koos kijken in deze video naar wat er uitkomt, of die lijst ze bevalt en of er succes te verwachten valt. Of dat het allemaal een beetje teveel van het goede wordt.

Er komen de komende twee jaar (in ieder geval) 12 superhero games aan

Twaalf games rond superheroes dus. Er zijn tijden geweest dat we het met minder moesten stellen. Heel wat minder. Het betreft Gotham Knights, een Iron Man game van EA, Multiversus, Marvel’s Spiderman 2, Robocop: Roque City, Marvel’s Wolverine, Suicide Squad: Kill the Justice League, Wonder Woman, Marvel’s Midnight Suns, Marvel Snap, Marvel World of Heroes  en de Black Panter en Captain America game van Amy Hemmig. En dat is alles wat we nu kunnen vinden. EA werkt bijvoorbeeld ook nog aan een andere superhelden game. 

Marvel en DC zijn niet vies van een beetje uitmelken

Dit is veel. We kennen weinig type games waarvan zoveel games in productie zijn. 12 shooters in twee jaar lijkt ons ook wat veel. Maar goed, superheroes zijn een enorme hype en als er iets wat grote publishers graag doen, dan is het inspelen op hypes. En bedrijven als Marvel en DC hebben duidelijk geen problemen met latent uitmelk-gedrag. Gaat dit wel goed? Of hoeven we ons nergens zorgen om te maken? Sterker nog, moeten we juist enorm blij zijn? Je ziet en hoort het antwoord van Daan, Jelle en Koos in deze special over superhero games.         

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch