Menu Premium
Loading...

De favoriete retro-console van Kevin: De Nintendo 64

07/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Gamekings worden we altijd persoonlijk. Zo ook tijdens de Retro Week. Onze meningen en voorkeuren zijn namelijk zaken die jullie graag horen en waar jullie waarde aan hechten of juist heel hard tegen aan willen trappen. En in beide gevallen is het cool voor ons. Als onze items een beetje emotie opwekken dankzij onze uitlatingen, dan hebben we goed werk verricht. In het verlengde hiervan is een aantal Gamekings gevraagd wat hun favoriete console is. De eerste die zijn parel naar voren mag brengen is Kevin. Je ziet het allemaal in: ‘De favoriete retro-console van Kevin: De Nintendo 64’.

Na de Dreamcast en PlayStation is het geen retro meer

De keuze van Kevin is dus gevallen op de Nintendo 64. En dat valt nog net binnen onze regels van wat nu wel en niet retro is. Na het tijdperk GameCube, Dreamcast en PlayStation zien wij de daaropvolgende consoles niet meer als retro. Er veranderde bij de volgende generatie teveel op gebied van mogelijkheden, gameplay en graphics. De games op de PlayStation 2 en Xbox scharen we meer in de categorie ‘moderne games die er niet meer uitzien’. Consoles die veel eerder waren uitkomen zoals de NES en SNES hadden voor Kevin ook niet echt gekund omdat hij nog erg jong was. En bij de games die draaiden op DOS was de man pas net zindelijk. Wat was jullie allereerste console? En is dit meteen je favoriete? Laat het weten in de comments!

De keuze voor de Nintendo 64 zal de kenners bij Gamekings mogelijk niet verrassen, want dat waren volgens velen de gloriejaren van Nintendo. En Kevin is een groot liefhebber van de Japanse grootmacht. Ga dus maar lekker voor zitten voor een onvervalst potje lofzang op de good old N64 in: ‘De favoriete retro-console van Kevin: De Nintendo 64’.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch