Menu Premium

Kerstverhaal Rob van Barschot: Hoe een YouTube video een droomreis opleverde

01/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn aangekomen bij het laatste deel van de kerstverhalen. En dit is een grote. Vandaag praat JJ met Rob van Barschot. En Rob heeft iets heel speciaals mogen verrichten voor Ubisoft. Zo was hij namelijk een van de artiesten wie zijn muziekskills mocht tonen bij de bekendmaking van Assassin’s Creed Valhalla. Niet de publieke bekendmaking, maar de interne bekendmaking. En dat betekent ook dat Rob een aantal jaar met dit geheim rond heeft moeten lopen. Rob bespreekt dit, samen met een aantal andere onderwerpen, in het derde Gamekings Kerstverhaal: Rob van Barschot.

Assassin’s Creed Valhalla

Hoewel het tegenwoordig voor velen niet echt meer een verassing is dat er aan een nieuwe Assassin’s Creed game wordt gewerkt. Is het wel nog steeds een groot iets voor Ubisoft. De franchise draait al zo’n 13 jaar mee, en dat doet het niet alleen met games. Zo heeft de franchise ook meerdere comics en boeken gehad, kwam er in 2016 een Assassin’s Creed film uit, en komt er nog een Assassin’s Creed Netflix serie. Het is dus ook wel logisch dat er zo groots wordt uitgepakt voor de bekendmaking van een nieuwe Assassin’s Creed game. En Rob speelde een belangrijke rol bij deze bekendmaking. Zo was hij één van de mensen wie optrad bij de bekendmaking van de nieuwste Assassin’s Creed game: Valhalla.

Zeitgeist en Kati Rán

Zeitgeist is een evenement waarin Ubisoft zijn games bekend maakt aan medewerkers binnen het bedrijf. En in 2018 was Rob één van de artiesten wie, samen met Kati Rán, ging optreden op dit evenement.  En dit deed hij niet zonder reden. Zo zou Rob namelijk muziek verlenen aan de personeelsaankondiging van Assassin’s Creed Valhalla. Op het Youtube kanaal van Kati Rán is, na de uitkomt van de game, ook een roadmovie geplaatst over hun reis naar Montreal, voor Zeitgeist 2018. En mochten jullie geïnteresseerd zijn om een aantal van Rob zijn optredens te willen bekijken, dan kan dat door op deze linkjes te drukken: Thundercrow – Drop It, The Sidh & ThunderCrow – Khan en Euzen – Metamorph. En natuurlijk kunnen jullie ook een kijkje nemen naar Kati Rán haar nummer: Suurin.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch