Menu Premium
Loading...

Ken je deze nog? Arcadekasten uit de jaren ’80!

13/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jeeeeuj! Een nieuwe ken je deze nog! Eerder heeft Steven een Ken je deze nog over klassieke fighting games gedaan. Nu zit hij samen met Boris klaar om vijf nostalgische arcade titels uit de jaren tachtig te bespreken! Arcadekasten waren booming begin jaren tachtig, en aangezien Steven en Boris niet de jongsten meer zijn, hebben ze de kans gehad een groot deel van hun jeugd achter de arcadekast door te brengen. Ze hebben talloze games gespeeld maar een paar titels staken er bovenuit. Steven heeft vijf titels uitgezocht en bespreekt deze samen met Boris in deze Ken je deze nog? Arcadekasten uit de jaren ’80!

Dezelfde interesses, verschillende smaken

Voordat de consoles aan populariteit wonnen, waren de arcadekasten koning in gameland. Deze werden massaal volgegooid met guldens en kwartjes, waarna de geboorte van de mainstream-gamer een feit was. Nu, dertig jaar later, is dat totaal anders. De arcadehallen zijn verdwenen. Vrijwel elke gamer heeft de mogelijkheid om thuis te gamen en de beroemde arcadekasten zijn vervangen door consoles en de PC. Toch zijn Steven en Boris de oude speelkasten niet vergeten. Steven heeft vijf games uitgekozen waar hij ook anno 2017 nog warm van wordt!

Desondanks heeft Boris een hele andere visie als het gaat om de nostalgische gevoelens van het arcadetijdperk. Zo zocht hij meer een ervaring die je thuis op de Atari niet kon krijgen, terwijl Steven uren side-scrollers stond te spelen op de oude speelkasten. Zoals Boris zei: “Wij hebben exact dezelfde interesses maar 180 graden verschil van invulling.”

Heb jij nog nostalgische arcade games waar jij talloze uren in hebt gestoken? Was jij meer thuis op je Atari of Commodore 64 aan het spelen? Of heb jij honderden guldens in de oude speelkasten geworpen? Laat het ons weten in de comments onder deze Ken je deze nog? Arcadekasten uit de jaren ’80!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch