Menu Premium
Loading...

Ken Je Deze Nog over Japanse Games: “Het Westen kan er wat van leren”

13/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aankomend weekend gaan we volop in de Tokyo stemming. Dan valt er uiteraard te verwachten dat er bij de ‘Ken Je Deze Nog’ rubriek ook de volledige aandacht op Japanse games wordt gelegd. Dit keer zitten JJ en Kevin er om een kijk te nemen naar de game collectie van JJ. Welke games heeft JJ meegenomen? Zitten er ook de meest rare games uit het land van de rijzende zon tussen? Kook wat rijst, kruip onder je warme futon en check: Ken Je Deze Nog: Japanse Games.

Japanse Games niet altijd een succes geweest

De voornaamste Japanse game developers die we kennen zijn Nintendo en Sega. Vooral Nintendo is wel één van de grootste grondleggers wat betreft gaming. Wel was het voor games uit Japan best moeilijk om groot te worden in het westen. Zo waren de games wat trager, te complex of zelfs te raar voor de westerse markt. Toch is het ze in de loop der jaren gelukt om een markt te krijgen in het westen. Neem bijvoorbeeld een Okami, een Devil May Cry en natuurlijk Dark Souls. Het herkennen van een Japanse game is op zich geen moeilijke klus. Vaak kan je het zien aan de art style. Meestal nemen ze een ‘Anime’ style aan, bijvoorbeeld bij Dragon Quest en Persona.

Typische Japanse klassiekers

De game collectie van JJ is gigantisch groot, dan kan je er vanuit gaan dat er zeker wel wat pareltjes van Japanse games tussen kunnen zitten. Dan is het voor hem ook geen enkele moeite om er een aantal mee te nemen naar de studio. Kevin is een liefhebber van unieke games, en wil graag een kijkje nemen naar die games. Als je aan Japanse games denkt, denk je aan een Final Fantasy, een Ridge Racer of een Resident Evil. Zouden die games er tussen zitten? Welke typische Japanse games missen jullie nog hiertussen? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch