Menu Premium
Loading...

JJ en Kevin blikken terug op de PlayStation Experience

Google Plus Jan Johan Belderok
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
11/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen weekend vond de PlayStation Experience plaats. Op dit eigen evenement van Sony wordt normaliter het een en ander getoond. Op deze manier krijgen we normaal gesproken een beetje een beeld van wat Sony PlayStation allemaal te bieden heeft komend jaar. Dit keer viel hetgeen we te zien kregen een beetje tegen. Het leek erop dat Sony al hun kruid verschoten heeft op The Game Awards en de persconferentie op de Paris Games Week. Niettemin zijn Kevin en JJ de studio ingedoken om terug te blikken. Benieuwd naar wat hen is opgevallen? Check nu JJ en Kevin blikken terug op de PlayStation Experience!

Teleurstelling bij PlayStation-fans op PlayStation Experience

Ondanks de negatieve toon van dit item is het niet zo dat er helemaal geen interessante nieuwtjes te bespreken zijn. Zo gaf Sony te kennen dat er wordt gewerkt aan een mogelijkheid je PSN-naam te veranderen. Zodoende lijkt de roep van velen dan eindelijk beantwoord te worden.  Tijdens de PSX zagen we verder nieuwe gameplay-beelden van God of War. De game gaat volgens Santa Moncia Studios’ creative director Cory Barlog 25-35 uur duren. De game komt begin 2018 uit maar heeft nog steeds geen release date. Verder kwam er nieuws naar buiten omtrent The Last of Us II. Neil Druckman, prominent lid binnen het productie-team van The Last of Us II, liet weten dat de titel op dit moment op ongeveer 55% van het ontwikkelingsproces zit. De game lijkt zodoende nog wel even op zich te laten wachten.

Hebben jullie de PSX afgelopen nacht gevolgd? Zo ja, wat is jullie opgevallen? Laat je horen in de comments onder JJ en Kevin blikken terug op de PlayStation Experience!

Loading...
 • Hoofdman88

  Ik heb in geen 20 jaar tijd m,n gamertag veranderd van naam, heb daarnaast ook niet zo heel veel ermee om dat dan ook te doen. Het is alleen maar mooi als je op je Steam/PSN/Xbox en dat bijna 3 generaties terug (zelfs op de NES nog) je gamertag score kan terugvinden!

 • Jord-O

  The Last of Us xD Kevin toch

  • Nipponsei

   Echt he, dat zou wat zijn xD

 • Tijl Van de Velde

  Wat is dat toch met mensen die naar iets uitkijken & hopen dat ze bij Sony iets gaan laten zien van een aantal AAA titels. Wat maakt het uit of die games nu uitkomen in 2019, 2020, 2021 etc…

  Geduld hebben is de boodschap, zo simpel is het.

  • Geeny

   Snap dat ook niet, met name JJ haalt dit vaak aan. Wat maakt het uit? Alsof iemand die The Last of Us leuk vond geen PS4 gaat kopen omdat die game pas in 2019 uit komt..

   • Tijl Van de Velde

    Het moet allemaal snel gaan tegenwoordig. Je kan ook spreken in termen van “ik moet nu”, of “ik wil nu” maar je moet dus niets, en je hebt niets te willen.

    Een wijze les voor al die ezels die denken dat het niet zo is.

 • Reill

  Afgezien van dat ik wel een paar nieuwe titels voorbij had willen zien komen, vond ik het een prima evenement. Deed mij denken aan de PC Gaming show op de E3 de laatste jaren. Gewoon lekker relaxed lullen over games, niet te moeilijk, niet weer hype hype hype, doen alsof elke game die je aankondigd de wereld op zijn kop gaat zetten.. Is een kwestie van smaak maar ik vond het eigenlijk heel chill. Maar het verbaasd mij verder niet dat JJ er niet zo veel mee had, hij had dezelfde kritiek bij de PC Gaming Show op de E3. In een tijd waar alles om marketing draait kan ik zulke shows heel erg waarderen…Gewoon lekker de developers aan het woord laten. Eigenlijk gewoon bijna een live podcast. Had alleen nog wel meer gameplay willen zien zoals bij PC Gaming show. Ik vond de manier waarop Detroit werd geshowed wel geniaal hoor, die interactie met het publiek.

  Laat die grote hype shows maar bij de E3 wat mij betreft.

  Dreams vind ik wel de shit hoor. Super creatief…Ben blij dat zulke games nog gemaakt kunnen worden.

  • Sylmaron

   Het zou kunnen werken. De E3 voor de grote knallers, de PGW om nog wat meer trailers te kunnen laten zien en de wat meer niche titels en de PSX als een soort nageniet-moment. Ik denk dat dit ook de bedoeling is geweest min of meer. Alleen verviel vorig jaar de PGW en was de PSX meer het moment op trailers te laten zien. Ik denk dat daarom er dit jaar er nog wat verwarring en teleurstelling is omdat alles aan het schuiven is. De Game Awards wordt ook een steeds grotere show met trailers waar men zich graag laat zien. Het zal zich waarschijnlijk nog wat uit moeten kristalliseren en dit voelt als een soort overgangsjaar.
   Overigens schijnt PSX heel leuk te zijn als je daar echt bent, zelf games uit kunnen proberen en dagenlang panels en interviews.

  • Tijl Van de Velde

   JJ is nog van de oude stempel en houdt niet zo van diversiteit. Hoe eenvoudiger de dingen zijn op het gebied van games des te leuker hij het vind. Bovendien merk je dat als het over PC gerelateerde zaken gaat hij helemaal van zijn melk is.

   Hij mist de technische bagage om er iets zinnigs over te vertellen maar het sinister lachje kan hij dan blijkbaar toch niet laten.

 • Nipponsei

  JJ weer ongeduldig, Troy Baker ging dus wel zingen….

  • JJ

   verdomme, gemist…

 • ??
  • RomeoNovember

   De enige nieuwe aankondiging en die nemen ze niet mee.

 • RomeoNovember

  JJ die weer een beetje onnodig sensatie maakt en zeurt over geen nieuwe of te weinig games en geen releasedatums. Zullen we games eens gewoon gaan beoordelen op hoe ze eruitzien en ze spelen? Een game komt uit wanneer hij klaar is, wil je dan liever een game die niet volledig af is? Een releasedatum word genoemd als ze zo goed als zeker weten dat ze die datum ook gaan halen, wil je anders weer dat hij uitgesteld word?

  Voor mij zijn trailers er om mijn interesse te wekken, als ze dat doen ga ik die game volgen. Wanneer die dan uitkomt speel ik hem wel, hoelang dat duurt en wanneer ze eindelijk een datum noemen maakt me niet echt uit.

  • Tijl Van de Velde

   JJ en sensatie gaan hand in hand. De ene vind het magistraal, en de andere vind het ronduit lachwekkend. Al een geluk zijn er nog keuzes in het leven.

  • Er wordt een beetje gezegt wat JJ denkt dat wij willen horen.

 • Optimuspecs

  Ik snap niet waarom mensen denken dat er zoveel te zeggen valt op de PSX. Het is geen E3. Het is een evenement voor hard core Sony fans en waarmee Sony ook wat meer buzz creërt.
  Recente PSX’s hadden weinig shokkend nieuws, maar Playstation fans vermaken zich hiermee prima.
  Jullie teleurstelling komt ook meer, omdat jullie teveel verwachtingen hiervan hadden.
  Microsoft heeft ook dit soort evenementen, met minder bombarie.

  • Laidjon

   Als zelfs de Xbox fanboy dit kan zien, snap ik Gamekings echt niet haha.

   • Boskeerl

    Clickbait kings

  • Greenekitten

   Wat? Vorig jaar werden op de PSX The Last Of Us Part 2, Uncharted 4 Lost Legacy, Marvel vs Capcom Infinite, Let It Die, Crash Bandicoot Remaster en Knack 2 aangekondigd. Bovendien werden ook Yakuza 6 en Kiwami voor het westen aangekondigd, zelfde met Danganronpa v3 en kreeg Nier Automata een release datum.

   PSX 2015 had aankondigingen als Ni No Kuni 2, Yakuza 0, Ace Combat 7 en de herrijzing van Nioh. Daarnaast had het ook nieuwe gameplay trailers van Uncharted 4 en Final Fantasy 7 Remake.

   PSX 2014 had Street Fighter V, Yakuza 5, Drawn to Death en Persona 5 (in het westen) als grote aankondigingen, met ook nog eens de eerste beelden van Uncharted 4 en de Chalice dungeons in Bloodborne.

   Het is dus eigenlijk met elk jaar groter geworden als je het zo eens bekijkt, dus om nou te zeggen dat ze “weinig schokkend nieuws” hadden bij vorige PSX jaren vind ik erg vreemd.

   • Optimuspecs

    Als ik heel even 2016 pak:

    Een cgi-trailer van Last of us 2 zonder release datum.
    UC4 Lost legacy…gewoon een stand alone dlc ook als deel van de UC4 season pass.
    Marvel vs Capcom : een multiplat
    Let it die??!!!…even serieus
    Crash Bandicoot..een remaster die ook multiplat is.
    Knack 2..even serieus.
    Yakuza 6…werd aangekondigd dat de game pas in 2018 naar het Westen komt.
    Yakuza Kiwami…weer een remaster

    Ja sorry, behalve een cgi trailer van TLOU 2 zonder datum en de shock dat er een 2e Knack komt, zie ik weinigs shokkends.
    En begrijp me niet verkeerd, een hard core Play station fan vermaakt zich prima hiermee, maar het is niet het niveau E3. Die verwachting moet je ook gewoon niet hebben.

    • Greenekitten

     Dat zijn een hoop doelpalen die je daar verplaatst hebt. Pas wel op je rug.

     • Optimuspecs

      Zal wel. We kunnen van mening verschillen. Niks mis mee.

     • JJ

      Prima jouw mening, maar wel beetje soft. Ik heb de streams gevolgd en dan vooral de chats. Je doet streams om mensen te vermaken, te pleasen en teasen, niet om ze met niks in slaap te sussen. PS-fans gingen terecht flink los. Naar wat ik hoor is Detroit af en GoW zo goed als. Geef mensen wat ze willen of tease games niet drie jaar van te voren. Streamen om het streamen is niet echt sterke PR.

     • Optimuspecs

      Sorry JJ, ik volg je niet helemaal. Als ik jou begrijp, vonden Playstation fans de PSX dus niks. Ik weet niet of we dat kunnen concluderen nav reacties in chats.

      Verder zeg je dat Detroit en GOW, af zijn. Bedoel je daarmee dat je meer gameplay verwachtte op PSX? Want dat die games klaar( bijna) zijn, zou echt moeten, gezien het feit dat ze voor 2018 gepland zijn.

      Ik denk zelf dat mensen de streams vooral kijken, omdat ze niet daar aanwezig kunnen zijn of fijn vinden de streams te kijken met hun favoriete game presentatoren.

  • Je moet eens een keer over dat hele PlayStation en Xbox fan gedoe heen stappen. Get wordt echt een beetje verontrustend hoe je dat steeds in iedere comment aanhaalt.

   • Optimuspecs

    Lol! Als iemand daarover heen moet stappen, ben jij dat wel. Sony heeft vaker gezegd dat ze dit voor de PlayStation fans doen, wat ook meer dan logisch is.

    Het item gaat over PSX, Sony zegt dat ze het doen voor de PlayStation fan, en als XB1 gamer of pc gamer, heb je heel weinig aan PSX. Wat is nou je punt?

 • Kapiteinkoek

  Het hoogtepunt was dus die zingende chick, prima toch.

 • jimke1

  de show was niet zo goed als vorig jaar maar ik werd wel heel blij dat ze veel psVR games lieten zien

  daar word ik blij mee . en ja een datum voor the last of us wij weten allemaal dat deze game niet in 2018 gaat komen denk ieder iets voor de ps5 in 2019 . en ja JJ voor u is het nooit goed e ik heb liever een console met veel games die ze aankondigen dan MS die er geen heeft

  • Joshua

   Als je veel games wilt kan je nog altijd beter naar PC verhuizen.

   • jimke1

    ik heb een zware mac pc en die gebruik ik voor mijn werk niet om te game en ik ga alleen voor de top exclusieve games en die heb je niet veel op ps toch geen toppers zoals op playstation

    • Joshua

     “toppers” is een kwestie van smaak. Als story games met 8 uur game-play je ding zijn, dan inderdaad een playstation. Maar ik wil games graag wat langer spelen dan de gemiddelde 10 uur van een triple A console exclusive.

 • Steez977

  ok , laat dan nu de E3 hype maar beginnen! 😉

 • Maarten Zant

  grappig want heb de psx om 7 uur s avonds gekeken via youtube….hoezo vroeg ons bed uit?

  • Laidjon

   De eerste dag van PSX was voor ons om 4 uur ’s ochtends.

   • Maarten Zant

    ohhhh…..wacht ff heb dat gemist. Dan heb ik niks gezegd 🙂

 • Boskeerl

  Op Facebook is het allemaal een beetje clickbait kings

 • MarcelDG88

  Hardstikke leuk dat god of war 25 tot 35u duurt, maar wat ik niet wil is dat developer straks denken: Shit we hebben een game van 15uur. En dat er dan door druk van fans die 15u wordt opgerekt tot 25u.

 • Pascal Tettero

  heb 4 uurtjes gezien nu van dag 1, vond dragons crown wel tof en die andere ps2 remake met dat monster wat omhoog klom en dat je die naar beneden moet schieten. dreams en soul calibur 6 ook tof, mensen die alleen om god of war en andere aaa games geven.. jammer dan.

  • Ja die zijn belangrijk ja. Het is voor velen ook een soort van bibliotheek aan herinneringen en momenten die je in veel gevallen in al die jaren hebt verzameld. Ik heb meerdere accounts maar zou m’n hoofdaccount niet weg willen hebben.

 • skateboardingmenno

  The Last of Us VR, nice Kevin!

 • Lost Soul Aside, voorheen een solo project van developer Yang Bing, was exclusief speelbaar tijdens PlayStation Experience ‘17. Als aanhanger van de Soulsborne/Miyazaki religie en liefhebber van games als Nioh, Ninja Gaiden, Bayonetta en DmC lijkt Lost Soul Aside me een hele toffe game.

  https://www.youtube.com/watch?v=MRDn2OvrSd8
  https://www.youtube.com/watch?v=KDxsgxpKIjI

 • roeland

  Deze PSX was voor mij all about CapcomCup. Ongelooflijk hoe alle grote spelers in Street Fighter door relatieve nieuwkomers naar huis worden gestuurd. Seizoen 3 is aangekondigd door Ono en ziet er geweldig goed uit. Sakura, Blanka, mijn chars zijn back 🙂 Ook Battle of the Stones (Marvel vs Capcom) werd tijdens PSX gedaan. Heel tof om te zien met de extra gekke regels van de irl Infinity Stones. Dan nog gameplay van Soul Calibur VI en ik ben happy. Komt er nog een Esports kings deze week waarin CapcomCup meegenomen word?

  • Was die blinde dude er ook bij de Street fighter Cup?

 • Volgens mij is de psx meer een event om mensen even ‘te laten herinneren’ wat er allemaal gaat uitkomen. Games die over 2 a 3 maanden moeten uitkomen zoals een Detroit, daar hoef je nu toch geen beelden meer van te zien? Dat betekend dat het dan spoilers zijn. De vibe rondom the last of us willen ze een beetje hypen. Jullie weten dat aardig te killen.

  Nieuwe aankondigingen had ik ook niet verwacht hier. Ze laten zien dat ze iets transparanter willen zijn en dat het echt een games show is en geen tierlantijntjes beurs met onzinnigheid.
  Wij als gamers moeten ons niet zo entitled voelen op altijd maar meer meer meer maar gewoon even bedenken dat we mega verwend zijn en volgend jaar en het jaar daarop weer heerlijke games aan het spelen zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord