Menu Premium
Loading...

Japans entertainment

02/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er wordt qua Europese entertainment vaak goed gekeken naar de Amerikaanse entertainmentindustrie. Toch wordt er vaak vergeten dat ook de Japanse entertainmentindustrie ontzettend groot is en daar ontzettend veel in gebeurt. Het toffe en tegelijkertijd bizarre aan deze industrie is dat er ook dingen gebeuren die alleen daar kunnen. Denk aan dingen als Pokémon en Dragon Ball Z, series die ervoor zorgen dat elke Amerikaanse producer droomt om ooit zoiets te verzinnen. Gelukkig lopen er hier op de redactie genoeg mensen rond met een grote interesse in de Japanse entertainmentindustrie en daarom is Veras Fawaz aan de slag gegaan met deze mini-documentaire over Japans entertainment door de ogen van Gamekings. Je ziet ‘m hier!

De laatste tijd gaat het flink wat minder met de Japanse entertainmentindustrie. Het hoogtepunt is voorbij en dit heeft vooral te maken met de grote producties uit Amerika. Gelukkig is en blijft de Japanse entertainmentindustrie er eentje waar je niet omheen kunt. Sterker nog, veel Amerikaanse concepten zijn gebaseerd op oude Japanse series. Dit laat maar weer eens zien hoe belangrijk die industrie is voor iedereen. Vasco, Steven en Veras hebben flink wat te vertellen over het ontstaan van onder andere het anime-principe. Waar komt het vandaan? Hoe is het veranderd in de tussentijd?

Het ontstaan van belangrijker series en/of games uit Japan heeft een flinke geschiedenis. Ondanks dat de series die uit Japan komen kenmerkend Japans zijn, worden ook Europese en Amerikaanse series erdoor geïnspireerd. Dit maakt het automatisch een stuk interessanter, want in hoeverre zien we dit terug? Ga er lekker voor zitten en check deze ‘Mini-Docu over de Japanse entertainmentindustrie’!

Japans entertainment

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch