Menu Premium
Loading...

James Haber over SimCity

02/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog even en dan barst het los. De straten zullen leeg zijn en je stad of dorpje zullen dood aanvoelen. Dit hopen de makers van SimCity in ieder geval. Zij hebben namelijk liever dat je een eigen stad aan het bouwen bent. Waarom? Dat krijg je te horen in het interview met James Haber over SimCity.

De kans is vrij groot dat toen jij nog een klein mensje was, dit één van je eerste games was. De kans is even groot dat jij in die game een stad bouwde en deze helemaal de vernieling in hebt geholpen door tornado’s, overstromingen en aliens. Of deze maffe dingen je nog te wachten staan in het nieuwe deel is nog maar de vraag. Dit keer speel je namelijk niet meer alleen. Je bent verplicht online te spelen en zonder internet, speel jij geen SimCity meer. Dit heeft ook zo zijn voordelen. Nu kun je namelijk je stad linken aan de andere steden van bijvoorbeeld jouw vrienden. Mocht je deze niet hebben, of het gewoon in je eentje willen spelen, dan kun je ondanks het verplicht online spelen ook alleen spelen. Vrijheid is er dus genoeg en dat is ook een punt dat belangrijk was voor de makers. Er is geen lijn die je volgt door een verhaal. De makers hebben je een onbeschreven blad gegeven en het is aan jou om erop te schrijven en het geheel in te vullen.

De verwachtingen rond SimCity zijn hooggespannen. Zit jij er ook zo op te wachten? De game is door vrijwel iedere gamer wel eens aangeraakt en hoopt met de nieuwste versie hier lekker op voort te borduren. Of ze dat gaat lukken is nog even de vraag, maar in de tussentijd kun je even luisteren naar het idee erachter in dit interview met James Haber over SimCity.

James Haden over SimCity

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch