Menu Premium
Loading...

Is The Witcher de beste RPG-serie ooit?

05/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoera! Geralt of Rivia is jarig en CD Projekt Red viert dat met een video waarin Geralt al zijn vrienden op bezoek heeft in zijn huisje in het prachtige Toussaint. Het is al ruim twee jaar geleden sinds de release van The Witcher 3. De game heeft meerdere records op zijn naam staan en ook menig GOTY-titel aan de zegekar kunnen binden. De release van The Witcher 3 heeft in RPG-land een hoop stof doen opwaaien. De verhoudingen lijken wat te zijn verschoven. Waar ‘vroeger’ Bethesda op eenzame hoogte stond wat betreft actie-RPG’s in een grote open wereld, daar kreeg een game als Fallout 4 bij de release een hoop kritiek te verduren. In dit item buigen Jelle en Skate zich over de vraag of The Witcher 3 daadwerkelijk zo baanbrekend was. Wat is volgens hen de beste RPG ooit? Benieuwd naar hun mening? Check dan nu Is The Witcher de beste RPG-serie ooit?

Geralt viert een feestje

De eerste The Witcher dateert alweer uit 2007. De game gold destijds een beetje al een culthit, maar werd door het grote publiek nog niet bepaald omarmd. Dat kwam pas bij The Witcher 2, die in 2011 het levenslicht zag. De tweede game van ontwikkelaar CD Projekt Red kende een sterk verhaal, toffe combat en een uitgebreid RPG-systeem. De game was echter berucht om een andere reden: de intens mooie graphics. In eerste instantie was de game enkel op de PC te spelen en aldaar bleken de graphics likkebaardend mooi. Later kwam The Witcher 2 ook naar de console. Op de Xbox 360 kwam de game in grafisch opzicht niet in de buurt van de PC-versie, maar de kwaliteit van de game bleef perfect behouden.

Jelle is een gigantische liefhebber van het RPG-genre en heeft The Witcher 3 ook gespeeld. Skate heeft honderden uren in The Witcher 2 en 3 zitten en blikt met liefde terug op het geweldige fantasy-epos. Check wat de heren te zeggen hebben over het paradepaardje van CD Projekt Red in Is The Witcher de beste RPG-serie ooit?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch