Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Is Geoff Keighley de machtigste man binnen de game-industrie?

04/06/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

We geven het toe. We spotten af en toe een beetje met de persoon Geoff Keighley. De man zie je overal, neemt geen blad voor zijn mond en is lichtelijk ijdel. Maar hé, dat zijn wij ook een beetje. En we moeten ook toegeven dat de beste man er eigenhandig voor heeft gezorgd dat we dit jaar nog een beetje een E3-vibe gaan krijgen. Want zonder Summer Game Fest, waren er waarschijnlijk ook geen Xbox & Bethesda Showcase en PC Gamer Show geweest. Dan was juni een lege pagina geworden. Hoe hard was dat dan wel niet aangekomen? Volkomen cold turkey gaan qua E3…

Wie is Geoff Keighley en waarom heeft hij zoveel macht in de industrie?

Je zou dus kunnen stellen dat Geoff Keighley wel het een en ander heeft betekend voor de game-industrie. Wie is de beste man? En hoe kan het dat hij zoveel macht heeft? JJ dook in het leven van deze Canadese videogamejournalist en tv-presentator en zag dat hij een shitload aan verschillende baantjes heeft bekleed waarbij hij stap voor stap meer invloed naar zich toetrok. Dit resukteerde in de opzet van The Game Awards en het Summer Game Fest. Waarmee hij feitelijk de E3 het laatste zetje de afgrond in gaf.

Hoe heeft Keighley de industrie zo massaal achter zich gekregen?

Dat iemand iets opzet als de Summer Game Fest is prima. De vraag is altijd waarom zo iemand dat doet. Wil hij schathemeltjerijk worden of doet hij het vanuit een bepaalde passie? JJ bekeek de loopbaan en de vele interviews en verhalen met en over Keighley. Wie was deze illustere Canadees? Wat was zijn doel met het Summer Game Fest en speelde hij wel eerlijk spel? Je ziet en hoort het allemaal in dit werkstukje van JJ over de man achter onder andere The Game Awards.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch