Menu Premium
Loading...

Is er plek voor The Elder Scrolls Online in het MMO-landschap?

07/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De The Elder Scrolls-serie gaat een totaal andere wereld betreden, namelijk die van de MMORPG’s. Aangezien de MMO-wereld een harde wereld is, met als marktleider World of Warcraft, lijkt het voor Bethesda een moeilijke opgave om deze game een succes te laten worden. De vraag die Steven en Jelle elkaar stellen is dan ook: “Is er plek voor The Elder Scrolls Online in het MMO-landschap?”

The Elder Scrolls is van origine natuurlijk een van de pioniers op open wereld RPG-gebied. De fictieve fantasywereld van The Elder Scrolls speelt zich af op het continent van Tamriel en elke The Elder scrolls-game vindt plaats op een van de provincies op dit continent. Zo speelde The Elder Scrolls IV: Oblivion zich af in de provincie Cyrodill en liep je in The Elder Scrolls V: Skyrim rond in de provincie Skyrim, zoals de naam al doet vermoeden. Beide games kenden grote commerciële en kritische successen, en werden door sommigen zelfs gezien als één van de beste games in het RPG-genre.

Met het nieuwe deel hoopt ontwikkelaar Bethesda twee werelden bij elkaar te brengen, namelijk die van de doorgewinterde MMO-spelers en die van de The Elder Scrolls-fans. The Elder Scrolls Online gaat, zoals de naam al prijsgeeft, een massive multiplayer-game worden die spelers samen moet laten genieten van Tamriel. De vraag is natuurlijk of de ontwikkelaar en uitgeverij daar glansrijk in gaat slagen, of dat we een regelrechte flop tegemoet zien.

Met het oog op andere MMO-games in het verleden vragen Steven en Jelle zich af of er wel plek is voor The Elder Scrolls Online in de MMO-wereld. Nu World of Warcraft spelers verliest, is dit wellicht dé kans voor The Elder Scrolls Online om toe te slaan. Zou het ze gaan lukken? Steven en Jelle gaan er alvast heftig over discussiëren.

Ontwikkelaar: Zenimax Online Studios
Uitgever: Bethesda
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Is er plek voor The Elder Scrolls Online in het MMO-landschap?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch