Menu Premium
Loading...

Hooggespannen verwachtingen voor Into The Breach

15/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het grote succes van de indie game FTL: Faster than Light komt de studio Subset Games met Into the Breach. Dit is een tactische turn-based strategy game in de trant van Advance Wars en Xcom. Kevin en Boris hebben FTL helemaal grijs gespeeld en hopen dat dit een waardige opvolger is. Ben jij ook honderden keren opnieuw begonnen nadat je ruimteschip is opgeblazen in FTL? Heb je een voorliefde voor schaken en een hekel aan grote insecten? Check dan nu: Hooggespannen verwachtingen voor Into The Breach.

Maak de wereld Vek vrij in Into The Breach

Into The Breach speelt zich af in een een nare toekomst voor de mensheid. De wereld wordt bedreigd door gigantische insecten genaamd The Vek. Gelukkig is er een vast redmiddel voor gigantische insectenbestrijding, even grote Mechs. Deze Mechs komen uit een alternatieve toekomst en reizen aan het begin van elk potje terug in de tijd om wat alien kont te schoppen. De spelwereld is verdeeld in een aantal eilanden. elk eiland heeft een eigen klimaat met de nodige gevaren. Op een van die eilanden vindt het eindgevecht plaats. Na twee eilanden te hebben gespeeld kun je al kiezen om aan de endgame te beginnen. Je kan natuurlijk ook alle eilanden doorspelen en je mechs en piloten verder levelen.

Elke missie vindt plaats op een grid van 8X8. Op dit speelveld staan een aantal gebouwen die je moet beschermen en kruipen de Vek uit hun holletjes. De Vek maken zich aan het begin van de beurt op voor hun aanvallen. Het is dan aan de speler om de Vek af te maken of in ieder geval zo te positioneren dat ze geen schade doen of zelfs elkaar raken. Denk aan schaken meets Pacific Rim. Heb jij FTL helemaal kapot gespeeld? Vond je grote robots altijd al ontbreken aan het schaakspel? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch