Menu Premium
Loading...

Indies & Retro: “De gezichten zijn simpel voor een betere verbeelding”

11/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is Retro Week en daarbij moeten ook de indies onder handen worden genomen. Daarom hebben we onze Emiel er weer bij gehaald om het gezellig te hebben over indies en retro games. Dit keer heeft hij Jordi en Maarten uitgenodigd om te praten over pixel art en retro graphics. Jordi is bekend van het ontwikkelen van Westerado. Een game die pixel art schreeuwt. En daarnaast zit Maarten. Hij heeft gewerkt aan de Kingdom serie en is ondertussen ook bezig met Kingdom and The Two Crowns. Een animator in hart en nieren. Met zijn drieën gaan ze dieper op alle onderwerpen in. Benieuwd naar welke dat zijn? Je checkt het in Indies & Retro: “De gezichten zijn simpel voor een betere verbeelding”!

Piew piew piew

Westerados: Double Barreled is een pixel art game die ontwikkeld is door Ostrich Banditos en wordt uitgegeven door Adult Swim. Het verhaal gaat over een jonge cowboy die wraak zoekt op een man die zijn familie heeft vermoord. Zoals Jordi al had verteld, komt het meeste van zijn inspiratie uit verschillende western films. Maar ook zijn SNES heeft hem aan het denken gezet. De stijl is namelijk gekomen vanuit deze console. Het spel is gratis te spelen in je internet browsers, maar is ook te downloaden op Steam als uitgebreide versie.

Zijn indies expres in pixel art?

Vooraf heeft Emiel zich goed voorbereid op dit gesprek, zoals hij dat altijd doet voor een item. Nu heeft hij een paar interessante stellingen verzonnen om voor te leggen aan de heren. Is pixel art kunst? Of is pixel art gewoon makkelijk om te maken? De meeste indie ontwikkelstudio’s hebben geen al te groot budget. Zou dat de reden voor de stijlkeuze zijn of zit er een andere reden achter? Jordi en Maarten gaan hier verder op in en voegen extra informatie toe. Wat denken jullie? Is het een echte stijl of is het vooral vanwege de kosten? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch