Menu Premium
Loading...

Indiekings over Sommerville & Still Here

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
14/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel praat teveel volgens Skate. Daarom is Shelly aangeschoven als Indie master en neemt de presentatie over in deze Indiekings over Sommerville & Still Here.

Dino Patti zegt Playdead vaarwel

We trappen deze Indiekings af met een teaser van Sommerville. De game is nog in een vroeg stadium maar je kan al wel een paar dingen zien in deze teaser die je in de uiteindelijke game kunt verwachten. Dino Patti, de man achter Limbo en Inside zag dit project voorbij komen en wilde er voor zorgen dat dit goed komt. Hij heeft daarom besloten op te stappen bij Playdead (de studio die Inside en Limbo maakte) om zich helemaal op Sommerville te gaan focussen. Dan gaan we door met een Nederlands succes. De Indie studio Tinybuild opent een nieuw kantoor in Seatle. In Emiel zijn woorden verhuizen ze niet naar kapotte onderbroeken stuff. Het pand heeft zelfs een dakterras met een jacuzzi! Dat doen ze toch goed voor een Indie studio.

Subscription-based Indie platform (Jump) komt er aan!

Kermdinger studio’s werkte eerst zelf aan een game, tot het moment kwam dat ze het misschien niet zouden redden. Toen er nog een aantal developers in het zelfde schuitje kwamen te zitten, besloten ze een oplossing te bedenken: Een subscription based Indie platform waar de gebruiker maandelijks een bedrag betaald om onbeperkt gebruik te maken van de Jump libary. Dan is het tijd voor de nieuwste game van Emiel, Still here! Hij is nu gratis te downloaden in de App en Play store. Na er keihard aan gewerkt te hebben, kan hij eindelijk mededelen dat zijn game live is en dat moet gevierd worden natuurlijk. Met al rond de 2000 spelers per dag zegt Emiel al veel positieve feedback te krijgen en daar mag hij super trots op zijn natuurlijk.

Download Still Here en laat ons in de comments weten wat jullie van de game vonden.

 

 

 

Loading...
 • sa_nl

  Weer een mooi item Shelly en Emiel, hoewel ik niet echt een indie gamer ben.

 • bryan

  Skate moet niet zeuren in Indiekings! Dit was veelste kort.

 • Redouan

  Tof dat je weer een game uitbrengt. Ik zou hem graag willen testen via mijn iphone omdat ik in de beschrijving zie staan dat die ook op de appstore gratis is. Jij vertelde in de comments dat het via android early access te krijgen is. Betekent dat dus dat ik hem nog niet in de app store kanvinden? :D:D

 • Je kan nooit te veel lullen over games en interessante onderwerpen. We houden allemaal van skate maar jij moet gewoon lekker je ding doen en hij moet gewoon lekker zijn mening hebben.
  Persoonlijk vind ik Emiel een van de toffere gamekings. Hij zeikt niet alles af, heeft een hele goede kijk op de gamesindustrie en verteld dingen op een andere manier dan de andere gamekings.
  Ik ben niet eens echt een indi liefhebber maar kijk toch graag naar deze items voor de info en het enthousiasme.
  Dit was een veel te kort item..

 • Steven is een baas!

 • Michel

  Emiel, laat Skate lekker praten, we hebben behoefte aan diepgang en uitleg! Bovendien ben je een van de weinigen die daadwerkelijk dicht op het vuur zit, voor wat betreft Indies, en daar dus een goed inhoudelijk oordeel over kan geven.

  • Zeno N

   Skate moet Emiel lekker laten praten, bedoel je.

   • Michel

    Neen, anders had ik dat wel getypt.

 • Andre Vd Werf

  Emiel zou er een mogelijkheid zijn om het eens te hebben over indiestudios die ondertussen het ”indie hokje” zijn ontstegen? Verder is Indiekings altijd wel een beetje mijn hoogtepunt van de week qua gamekings. Dit komt omdat ik al ontzettend veel nieuws over games volg en dan voornamelijk de triple A titels en alles daar net onder. Echter merk ik dat er veel indietitels zijn die mij vaak wel aanspreken. Braid was voor mij samen met trials,super meat boy, the binding of isaac en path of exile wel echt magistraal en zo zijn er nog veel meer. Hoe dan ook keep up the good work! O en natuurlijk veel succes met je nieuwe project 😉

 • Soulreaver

  Wat is deze? Ik hoop dat het indie komkommer-tijd is want dit item is veel te kort, en vrij beperkt aantal nieuws. Wel lekker strak qua item daar is niets op aan te merken en Shelly’s rol als presentatrice is zeker niet verkeerd want dat zorgt er wel voor dat Emiel to the point blijft en dat is fijn, dus volgende keer ff wat meer indie nieuws, up en comming indies, trailers, wat is er hot deze week noem maar op, maar verwacht wel wat meer. Keep it up.

 • Jochem Boom

  Off topic: Specialistische platenzaken doen het juist beter dan ooit. De ketens zijn failliet gegaan.

 • Dr. Shitcakes

  Er zit wel iets van ironie in. Een klacht dat er te veel gepraat wordt, en dan anderhalve minuut praten over te veel praten. 😉

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord