Menu Premium
Loading...

Indiekings over mooie indie games

05/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe Indiekings op je beeldscherm! Dit keer is Skate bij Emiel aangeschoven om het laatste indie-nieuws te bespreken. Aangezien Skate erbij zit wil Emiel het vooral over mooie Indiegames hebben. Nu moeten we niet gaan doen alsof er maar een paar visueel indrukwekkende indie games zijn, want zoals Skate al aangeeft zijn we al van het stigma af dat Indiegames altijd lelijke pixel-games zijn. Dus laat Emiel even een paar krenten uit de pap voorbij komen in deze Indiekings over mooie indie games.

Russen in de ruimte

Emiel en Skate beginnen deze Indiekings met een trailer van Outreach. In deze game speel je een Russische cosmonaut in een verlaten ruimtestation. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de vergelijking met ADR1FT al snel wordt gemaakt, met als grootste verschil dat het in Outreach draait om een Rus. Wat dan volgens de heren wel jammer is, is dat de stem van het hoofdpersonage niet door een Rus, maar door een Amerikaan wordt ingesproken.

Indie-ontwikkelaars worden een handje geholpen

Naast de trailer van Outreach zijn er nog veel meer nieuwtjes te bespreken. Zo gaan Emiel en Skate met elkaar in gesprek over de Unreal 4 Engine. De engine wordt veelal gebruikt in grote titels, maar daar wil Epic verandering in brengen. Samen met Wargaming lanceert Epic namelijk een publishing platform. Deze is bedoeld om indie-ontwikkelaars te helpen met het op de markt brengen van games. Volgens Emiel heeft deze move vooral te maken met Unity, dat ondertussen steeds meer kleine en grote ontwikkelaars weet te strikken.

Grote partijen helpen niet alleen indie-ontwikkelaars, maar andersom wordt er ook hulp geboden. Indie games kunnen namelijk een inspiratiebron vormen voor grote games als….Call of Duty? Michael Condrey, baas van Sledgehammer Games (de studio die verantwoordelijk is voor CoD: WWII) heeft namelijk gezegd dat de game Journey een bron van inspiratie is voor de nieuwste CoD game. Hoe dat precies zit, zie je in dit item.

Check dus snel deze Indiekings over mooie indie games om te checken waar de mannen het nog meer over hebben en laat een reactie achter in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch