Menu Premium
Loading...

Indiekings over Lumote, Ibb and Obb en How do you like it, Elon Musk

09/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We proberen in deze donkere tijden van Corona elke dag wat verlichting te brengen in de misère. En dit keer doen we dat met behulp van een nieuwe Indiekings. Emiel heeft zijn best gedaan om een aantal toffe indie games uit te zoeken om vandaag met JJ te gaan bespreken. Welke games dat zijn, zie je in deze aflevering van de Indiekings.

Lumote, een inventieve platform puzzel game

Lumote is een grafisch uiterst bijzondere platform puzzel game waar je door het gebruik van twéé tegenovergestelde krachten het level moet voltooien. De blauwe kracht of te wel Lumote, of de rode kracht, genaamd Mastermote. Je speelt als een personage dat gebruik kan maken van de kracht Lumote. En dat betekent dat je alleen kan springen en lopen. Het doel van de game is om goed na te denken over hoe je deze twéé tegenovergestelde krachten gaat gebruiken, en vervolgens samen met de Motes op zoek te gaan naar de Mastermote.

Hollandsch Glorie: Ibb and Obb

Ibb and Obb is een Local/Multiplayer coöp voor twéé spelers van Nederlandse makelij. Het speelt zich af in een hele grote puzzel wereld waar de zwaartekracht je naar boven en naar onder kan trekken. Door goed samen te werken met je medespeler en de twéé zwaartekrachten goed te gebruiken, kun je jezelf samen met je beste maatje door alle puzzels heen werken. Wat begon als een simpele afstudeeropdracht van Richard Boeser, werd in 2014 voor het eerst uitgebracht op de PlayStation 3. Sindsdien zijn er meer dan driehonderdduizend exemplaren verkocht over de hele wereld. En de teller loopt nog steeds. Hulde! 

How do you like it, Elon Musk

How do you like it, Elon Musk. Wat is dat voor naam voor een game? Nou, geen idee. Maar het staat nu eenmaal in de cover. In het spel neem je deel aan een Russisch ruimtevaart programma, waar jij jouw eigen racket moet ontwerpen om daarmee de uitgestrekte ruimte te verkennen. Dat klinkt heel tof. Wie houdt er nu niet van de door de ruimte vliegen en deze verder ontdekken. Maar er is meer. Het merendeel van de tijd ben je bezig met het ontwerpen van je raket, en het verbeteren daarvan. En heel af en toe probeer je met racket zo veel mogelijk van de ruimte te ontdekken. Bouw de beste racket van het hele universum, en stuur jouw raket helemaal tot Mars.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch