Menu Premium
Loading...

Indiekings over indiegames voor de Switch en de PAX West

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Richard 'Skate' Simon
07/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel is op de redactie voor een nieuwe Indiekings. Samen met Skate gaat hij het nieuws uit indieland eens uitgebreid onder de loep nemen. Na de Gamescom leek de komkommertijd een vervolg te krijgen. Echter, de PAX West heeft een aantal toffe nieuwtjes en trailers te opgeleverd. Zo wordt deze Indiekings geopend met een trailer van No More Heroes: Travis Strikes Again. Naar goed gebruik komt Emiel met bijbehorende informatie en doet ook Skate zijn zegje. De nieuwe abilities worden kort besproken en van een voorzichtig oordeel voorzien. Hierna komt er nieuws over Nintendo ter sprake. De Nintendo Switch gaat nog altijd als warme broodjes over de toonbank, maar vanuit de community is er nog altijd klaagzang over de hoeveelheid games. Check wat Skate en Emiel hierover te zeggen hebben in deze Indiekings over indiegames voor de Switch en de PAX West!

Skate vindt het prettig om aanwezig te zijn

Nadat Emiel en Skate de waslijst aan aangekondigde indietitels voor de Nintendo Switch hebben doorgenomen, buigt het duo zich over Hidden Folks. De game van Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg heeft over positieve media-aandacht niet te klagen. De ontwikkelaars maken nu ook kans op een gerenomeerde onderscheiding: de Gouden Kalf. In de categorie ‘best interactive’ moet de game het opnemen tegen Guerilla’s Horizon Zero Dawn. Een geduchte concurrent, maar het is niettemin goed om te zien dat de Nederlandse media-intelectuelen ook games erkennen. De heren hebben hier zo hun eigen gedachten over en delen die in deze Indiekings. Verder behandelt het duo de nieuwe streamingdienst Dropleaf.

Uiteraard blijft het hier niet bij. Tim Sweeny heeft zich in een interview met de BBC namelijk pessimistisch uitgelaten over de toekomst van de AAA-industrie. Als indieman klinkt dit Emiel stiekem als muziek in de oren. Hier komt uiteindelijk een interessante discussie met Skate uit voort. Benieuwd naar dit en meer? Check nu deze Indiekings over indiegames voor de Switch en de PAX West!

Loading...
 • bryan

  Koos lijkt op Emiel.

  • Buck Bijlsma

   Valt mee

   • bryan

    Blijkbaar genoeg om vanochtend de porteten door elkaar te halen.

 • Johnny Deekay

  Weer een lekkere IndieKings! 🙂

 • Davoh

  Wat mij persoonlijk steeds meer tegen staat bij triple A games is het eindeloze uitmelken. Sinds deze generatie consoles zijn er steeds meer shady dingen; micro transactions en season passes zijn zo’n beetje standaard geworden, zelfs in premium singleplayer games. Bij ubisoft kan je vaak al kiezen uit verschillende pre-order pakketten voordat je überhaupt gameplay van de game hebt gezien. Ook de manier waarop ze met hun fans omgaan is gewoon kut, kijk naar de manier waarop activision de modern warfare remaster heeft uitgebracht. Ze wisten heus wel dat er een grote groep spelers was die het liefst een cod zoals vroeger wou spelen, dan geven ze die groep een remaster maar dan moet je wel de game erbij kopen die je niet wil.
  Ook de mooie trailertjes op de e3 en dan het uiteindelijke product dat enorm verschilt zie je nog steeds gebeuren.

  bij indiegames weet je vaak wat je koopt en ze bieden veel unieke ervaringen die triple A publishers niet durven te maken.

  • Emiel Kampen

   Ik herken ook wel wat je zegt. Veel uitgevers zijn steeds creatiever in hoe ze games aanbieden en als consument heb je het idee dat je in een web van mogelijkheden zit die allemaal net niet ideaal of iets te duur zijn. En daar komt soms ook nog eens een frustrerende onduidelijkheid bij (welke versie moet ik nou pre-orderen als ik niks mis wil lopen maar ook niet teveel wil betalen?). Dit is bij Indiegames iets minder aan de orde.

   • Davoh

    Wat het voor mij vooral is, is dat vaak het excuus wordt gebruikt dat games maken duur is en dat season passes en micro transactions noodzakelijk zijn om winst te maken op een game. Echter vind ik het raar dat je als game maker in principe je game te hoog in schat, want als je je ontwikkel budget inricht op een goede schatting van het aantal verkopen dan zou je season passes en micro transactions niet nodig hebben om winst te maken?. Voor mij lijkt het dan meer een kwestie van: hoeveel geld verdienen is genoeg? Bij triple A lijkt het dan ook vaak dat de liefde voor games en het maken ervan een beetje weg is. Deze passie en liefde zie je wel bij veel indies. Misschien is het wel een probleem dat veroorzaakt wordt door managers of mensen hoger in de top die zelf niet veel met games hebben.

   • Druidys

    Emiel, Hollow Knight alstublieft… 😀

 • Thegladoss

  Travis Strikes Again is de eerste keer sinds tien jaar dat Suda weer eens director van een game is. Juist omdat hij nu een creatief idee had om een soort ode aan indies en videogames in het algemeen te maken. Heeft dus niets te maken met de aanname dat zijn vorige titels geflopt zouden zijn. Hij maakt sowieso niche-titels, geen gigantische kaskrakers die miljoenen moeten verkopen.

  Hij zegt ook niet dat je het op een enkele joycon moet spelen, enkel dat die optie er is. Hij maakt hierbij de grap dat hij dat heeft gedaan omdat je andere hand dan vrij is voor andere dingen (waarbij hij bepaalde handgebaren maakt die het duidelijk maken wat voor dingen hij bedoelt), waarna hij zichzelf snel verbeterd door te zeggen dat hij het heeft gedaan omdat Travis dan een grotere kans heeft om in Super Smash te komen. Dat is zijn humor. Het feit dat hij Travis heel graag in Smash wil hebben is een grap die hij steeds blijft herhalen en is niet heel serieus bedoeld.

  Goede Indiekings verder. Altijd fijn als Skate erbij zit voor een wat meer geïnformeerde en geïnteresseerde blik.

 • Nexxje

  Mijn 5 jaar oude konijn heet Nugget ( zie mijn avatar )…. Kan ik ergens royalties krijgen ? 😛

  Over AAA even een vergelijking. Vroegah was de AAA industrie de Eredivisie en de indies de eerste divisie. NU is het zo dat de indies overkomen naar de Eredivisie en de AAA zich concentreren op de eerste 5 plaatsen.
  Wat bedoel ik hiermee ? Indies komen steeds beter uit de verf en maken de inhaalslag. De AAA stoten steeds meer “spelers” af en zorgen ervoor dat het weinige dat ze uitbrengen van zo’n kwaliteit is ( althans dat is de bedoeling ) dat ze de eerste 5 plaatsen van de Eredivisie bezetten. ( Dat is tenminste hun bedoeling ). Een groot voorbeeld hiervan is Mass Effect Andromeda ( afstoten ) en Anthem ( kwaliteit ).

  Toen ik Maruta escape zag moest ik meteen denken aan Impossible Mission op de C64.
  https://www.youtube.com/watch?v=ivHFP3dJAkM
  Leuke indiekings . lekker informatief. Goed bezig 😀

 • GKBobby

  Hey Emiel je mag wel meer VR games behandelen, deze game ziet er goed uit
  https://www.youtube.com/watch?v=cDubEIcOWUE

 • Kid MMXV

  Ik heb de video nog niet bekeken maar wil nu al de game spelen die wordt gefeatured in de afbeelding van het item. Snel even kijken wat het inhoudt ;).

 • Henkjan Greeters

  Zo lang mensen bereid zijn het immorele gedrag van AAA devs te blijven accepteren, zal AAA inderdaad niet verdwijnen. Maar is het nou juist niet zo dat mensen het steeds meet zat zat beginnen te raken om een full-priced game te kopen, om er vervolgens achter te komen dat de progressie heel kut is als je geen extra geld neerlegt? Of als basis delen uit de game geknipt lijken te zijn, die vervolgens verkocht worden als dlc?
  Volgens mij graaft de AAA industrie z’n eigen graf.

  En ja, het is zo dat als je dit niet doet, dat je dan minder geld hebt en dus een minder mooie/grootse game kan maken. Zodoende kan je de concurrentie niet aan -> vicieuze cirkel.
  Maar goed, zo valt al het immorele gedrag van mensen goed te praten. De inbreker heeft geen geld, dus jat hij de het huis van de buren leeg, en de AAA producent moet kunnen concurreren, dus gebruiken ze louche praktijken om geld uit hun klant te persen. Het ligt er allemaal maar net aan wat je acceptabel vindt.

  Persoonlijk vind ik wat veel AAA devs doen immoreel en echt niet door de beugel kunnen. Maar goed, zo lang mensen het blijven accepteren zal er weinig verandering plaats vinden. Accepteren mensen het niet (meer), dan hebben dat soort producten geen bestaansrecht meer en zal de AAA een flinke stap terug moeten doen, of wellicht grotendeels verdwijnen(net als in de videogames crash van ergens in de jaren 80).

 • Hindustry

  Als Emiel praat: 03:48 …die voor de Switch is aangekondigd samen met een helehoop andere titels (HALO) | 07:57 Sollik (Zal ik) nogg ff een paar andere titeltjes… …in zijn hoofd – SONIC. 08:02 | Switch krijgt een heelehoop ….in zijn hoofd (HALO). Verder complimenten over jullie item. Emiel, nice dat je altijd de achtergrondinfo paraat hebt!

 • Michael

  Voor the Witcher series fans was er ook een interessante panel, waarin een erg vet filmpje werd getoond 🙂
  https://youtu.be/Rs6MtsACDx8?t=1h2m44s

 • Zrmi

  Ik vond Killer is Dead, Lollipop Chainsaw en Shadows of the Damned wel echt verrassend leuke titels van Suda51! Zo weird dat er erg goed werkt.

  MadWorld is overigens niet van Suda51, maar van PlatinumGames 😉

 • N0va

  Ben zeker geïnteresseerd in “3D’ old-school games van o.a de Ps2/Dreamcast era. Maar waarom moet de focus zo zeer, in dit geval, op de polygonen zitten? Dit viel ook al op bij de recente 2D games waar de focus veel op de pixels-art zat. Zeker fan van Pixel-art games maar een side scroller of beat em up mag er ook best uitzien als een “Castlevania:SOTN” Sure, ze zijn er, maar de hype en meeste games in die style waren pixel art. Zie hetzelfde een beetje gebeuren met Polygon games. Waar naar mijn smaak, de charme van 3D games in de Ps2 era, niet perse grafisch was.

 • Joost

  Die genomineerde cardgame heeft de interface van een shareware strippoker-game die je begin jaren ’90 weleens op een floppy bij een gaar PC blaadje kreeg… Ik snap de kotsneiging!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord