Menu Premium
Loading...

Indiekings over Firewatch en de Nintendo 3DS

Daan van den Brink
Google Plus Daan van den Brink
Google Plus Emiel Kampen
14/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yes! Een nieuwe Indiekings met Emiel! De indiekoning van Gamekings is naar de redactie gekomen om het te hebben over zijn grootste passie: indiegames. In deze editie van zijn persoonlijke item op Gamekings.tv, neemt hij samen met Daan het laatste nieuws uit indieland door. Er is immers weer genoeg gebeurd. Zo bekijken de heren de trailer van Mos. Het betreft hier een nieuwe puzzelgame van ontwikkelstudio Polyrac. Deze relatief onbekende partij is opgericht door een groep oud-medewerkers van Bungie. Opvallend is dat de ontwikkelstudio zich met Moss richt op de Playstation VR. Daan en Emiel doen hun hier hun zegje over. Uiteraard behandelt het duo verder een breed scala aan onderwerpen. Check nu deze Indiekings over Firewatch en de Nintendo 3DS.

Firewatch-team distantieert zich van Pewdiepie

Zoals je misschien wel hebt meegekregen, ontstond er deze week een hoop commotie omtrent de Zweedse Youtuber Pewdiepie. De man met tientallen miljoen subscribers bezigde tijdens een livestream het N-woord. Hier werd door velen schande van gesproken. Op social media ging het helemaal los en ook vanuit de industrie neemt de weerstand toe. Zo hebben de ontwikkelaars van Firewatch nu aangegeven niet langer met Pewdiepie geassocieerd te willen worden. De Youtuber dient alle Firewatch-gerelateerde video’s van zijn kanaal te verwijderen. Daan en Emiel gaan verder in op deze (gevoelige) kwestie.Verder bespreekt het duo een opvallende uitspraak van Jools Watsham. De ontw

ikkelaar van de aankomende indietitel Chicken Wiffle was in eerste instantie van plan zijn titel voor de Nintendo 3DS uit te brengen, maar verklaart dat platform nu dood. Emiel en Daan vinden dit opvallend en bespreken waar deze boute uitspraak eigenlijk op gebaseerd is.

Wat is jullie mening over de eis van het Firewatch-team richting Pewdiepie? Kunnen jullie je vinden in hun houding? Laat je horen in de comments onder deze Indiekings over Firewatch en de Nintendo 3DS!

Loading...
 • Raikkonen1994

  Misschien ook interessant om te vermelden dat indiegames als Wonder Boy, Death Squared en Oceanhorn op de Switch veruit beter verkocht zijn dan de PS4/Xbox One versies. Geeft toch wel aan dat er genoeg mogelijkheden op Switch liggen voor indies.

  • Geurstokje

   Dat klopt. Alleen denk ik dat de reden ook kan zijn dat voor Switch bezitters de keuze nog niet heel ruim is wbt content. Ze zijn eerder geneigd om een game als Wonder Boy of Oceanhorn aan te schaffen in tegenstelling tot bezitters van een PS4. Die hebben veel meer keuze. Ik denk dat dit wel mee speelt. De Switch is wel het uitgelezen platform ivm de portablilty van het systeem.

  • Druidys

   Dat is juist omdat er zo weinig goede content is voor de switch. Fanboy please.

 • Bloempjes

  Wat Pewdiepie heeft gezegd is een zaak apart en wat de Firewatch ontwikkelaars doen is een zaak apart. Dat ze het drama misbruiken om een wit voetje te halen en daarna het DMCA systeem misbruiken om maanden oude videos offline te krijgen waar ze al lang van geprofiteerd hebben is achterbaks.

 • Steven

  Is het echt nodig om het PewDiePie schandaal nog een keer te bespreken.. :’)

  • Bloempjes

   Op zich is het een interessante ontwikkeling. Gaan meer ontwikkelaars nu selectief streamers en youtubers screenen dan wel weren en hoe snel gaan we zien dat het vooral onschuldigen raakt zoals met de adpocalypse. Een wonderlijke wereld waarin een game kopen niet genoeg is maar je ook nog de juiste politieke voorkeuren moet hebben.

   • Steven

    Klopt maar dat onderwerp wordt toch gelijk al ondergesneeuwd door de hele racisme discussie.

 • OsirisNLD

  Trouwens, PewDiePie zei het op een stream, dus van er uit editten is geen sprake 😉

 • Daniel Wesselink

  PewDiePie is de Hulk Hogan van de streamers

 • Hantio

  Een beetje mis geëdit op het eind?

 • Nexxje

  Fight of the Gods ….. MMO …. Ik zie mogelijkheden 😀 .

  Daan die XboX waar je het over hebt , die is toch van Shelly ? 😉 HAHAHA je hebt m gewoon niet eens aangezet !?!?!?!!? Als Shelly dát hoort …. HAHAHAHAH

  Fugl. nee. nee. Dan heb je iets wat op rust en vliegen en verder bijna geen gameplay rust en dat pak je zo’n kutgraphics. Nee.

 • ShurikN64

  De beste 3DS game moet nog uitkomen! – morgen Metroid Samus Returns ik ben zo hyped, ik heb er speciaal een New 3DS XL voor aangeschaft!

 • Michael

  Weer een mooi item mannen.
  En m.b.t. dat pewdiepie gebeuren: JJ en Koos kunnen nog wat van jullie leren!

 • Martijn van Eck

  Ik speel nog wel eens op de 3DS, maar dan eigenlijk alleen maar voor de pokemon spellen.

  • Padawan1993

   Voor mij ook de enige reden waarom ik een 3DS had. Hoop heel erg dat Nintendo alle oude Pokemon games ook gaat uitbrengen voor de Switch. Zullen ze echter wel niet doen want dan kill je de 3DS definitief denk ik.

 • Laurens!-_-!

  Tof item heren en ja Mos voor PSVR is denk ik wel een titel best fraai kan zijn.

 • Chon Wang

  Yo Emiel, komt er een review van Observer >> Rutger Hauer >> Bladrunner?
  Blockbuster Indie?

  • Chon Wang

   Koos?

 • Leroy Bos

  Ik speel zeker nog op mijn 3DS en vaak in de trein. Ik speel nu weer Xenoblade om voor te bereiden op Xenoblade 2. Hoop eind november/richting sinterklaas dat er leuke deals zijn voor de switch als iets met 2 spellen + switch voor €399 ofzo. Ik wil de Switch toch pas hebben als Mario, Xenoblade 2 en Stardew Valley uit zijn. Daarna zal ik wel meteen timbleweeds park en wulverblade gaan spelen en Mario+Rabbits

 • Roomkaasje

  Het grootste probleem met de Dean was niet zijn slechte gameskills, maar dat alle gamemedia vervolgens massaal GAMERGATE GAMERGATE GAMERGATE begonnen te roepen. Elke vorm van kritiek tegen gamejournalisten wordt gelijk op blinde haat en gamergate gegooid. Ze hebben echt nergens wat van geleerd.

 • nevel

  Het idee van een fighting game met goden is natuurlijk wel al een jaartje of twintig geprobeerd op de N64 (https://en.wikipedia.org/wiki/War_Gods_(video_game)). Ook geen groot succes overigens :).

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord