Menu Premium
Loading...

Indiekings met Yannic van REKT

Google Plus Emiel Kampen
11/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een speciale Indiekings vandaag! Emiel heeft weer eens een greep gedaan uit zijn brede netwerk en Yannic van den Berg meegenomen naar de Gamekings-redactie. Yannic is verantwoordelijk voor de game REKT, welke net als Emiels Still Here kans maakte op de Gamekings-award bij de Dutch Game Awards. Indie-ontwikkelaars onder elkaar staan garant voor mooie verhalen en in dit item gaat zo’n gesprek zich voor de camera afspelen. Check nu deze Indiekings met Yannic van REKT!

Indie-ontwikkelaars onder elkaar

Emiel kan zich als geen ander voorstellen wat een ontwikkelaar van een indiegame meemaakt voor, na en tijdens de release van hun digitale pareltje. In dit item blikken beide heren terug op de release van REKT. Creatievelingen hebben zo hun eigen manier om te komen tot waar ze willen. Yannic gaat in deze Indiekings dieper in op de vraag waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Emiel herkent veel van de dingen die Yannic verteld. Het uitbrengen van een game, groot of klein, gaat je niet in de koude kleren zitten. De heren voelen elkaar dan ook goed aan, wat resulteert in een interessant gesprek.

Hebben jullie REKT al uitgeprobeerd? Zo ja, wat vonden jullie ervan? Zijn jullie je bewust van het soms harde bestaan van een (Nederlandse) indie-ontwikkelaar? Laat je horen in de comments onder deze Indiekings met Yannic van REKT!

 

Loading...
 • Steven

  Precies

 • ViesVuilEnVet

  Emiel heb je A Hat in Time al gecheckt? Toch een verassend leuke indie platformert. En dat wat Yookah Laylee had moeten zijn.

  • Emiel Kampen

   Nog niet gespeeld! Is het wat? Ik was niet over alles enthousiast, maar zag wel de liefde voor old skool 3Dplatformers!

   • ViesVuilEnVet

    Ik was eerst ook een beetje bang dat het een Yookah Laylee geval zou worden, wat overigens ook niet een verkeerde game was.

    Het speelbare personage is nietszeggend en heeft niet de ambitie om iconisch te zijn…vice versa voor de rest van de figuren in de game. De werelden zijn tof, met 1 of 2 minder vet coole werelden. Het verhaal is oké. Elke wereld heeft een zijn eigen verhaallijn die best tof zijn. De graphics zijn leuk met een iets te overdreven focus. Dan blijft er de gameplay over en daar ben ik het meest enthousiast over… het voelt echt als een goede 3d platformer aan, alla Mario. Met veel variatie en leuke boss battles, maar helaas niet veel uitdaging, De totale afwerking van de game is echt dik in orde en je vergeet eigenlijk dat je een ‘indie’ aan het spelen bent.

    Aldus ik

 • FGras

  Ik moet zelf een beetje denken aan Hotwheels Velocity X.

 • Uther Pendragon

  Niet echt mijn ding dit.

 • Gekke

  Tony Hawk’s Pro Skater 1 was de reden waarom ik destijds een Playstation 1 in huis had gehaald. Helemaal kapot gespeeld.

  • Zrmi

   Voor mij was het Cool Boarders 2 😀

 • Wormpaul .

  Toch jammer dat het (andermaal) niet op android komt 🙁

  • walterg

   Sim Copter is 3D, dit is side scrolling. Heb het op firstlook even gespeeld 🙂

   Toen ik Rekt zag zei ik meteen dat het Tony Hawk met auto’s was. Dat komt echt perfect over.

   Heb het meteen gekocht.

 • Chon Wang

  Chill item. Niet per se mijn game maar Inside knowledge is altijd interessant, keep m coming.

  Emiel neem je binnenkort ook Ruiner onder de loep? Die game is crazy moeilijk.
  Heeft online al een soort slogan gekregen, ‘Ruiner will ruin your life with frustration’ lol
  Ze zeggen ook dat het ‘Cyberpunk Hotline Miami’, maybe ook wat voor Baldy B?

  • Emiel Kampen

   Vet! Ik ga het checken! Maar kan nog niet beloven of we er wat over opnemen. Thanks sowieso voor de tip!

 • Roland Kluskens

  Fijn item en toffe game. Was afgelopen zondag met mijn kinderen op Firstlook. Ze zagen Rekt en hebben het thuis direct op hun telefoon gezet. Sindsdien kan ik eindelijk eens zelf op mijn ps4 aan de gang 🙂

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord