Menu Premium
Loading...

Indiehoek met Divekick en Gunpoint

06/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In welke hoek? Indiehoek! Natuurlijk met Jelle en Nino, die de laatste nieuwtjes omtrent de Indie-scene doornemen en een indiegame onderwerpen aan een review. In deze Indiehoek nieuws over Double Fine, Divekick en The Walking Dead, en ditmaal is Gunpoint aan de beurt om aan de tand te worden gevoeld door de heren. Voor de onafhankelijken onder ons is er een nieuwe Indiehoek met Divekick en Gunpoint.

Tim Schafer’s Double Fine, ’s werelds meest getalenteerde en bebaarde videogame-ontwikkelingsteam (volgens henzelf dan) heeft meer geld nodig. De studio is momenteel bezig met Broken Age, een point and click adventure-game van weleer. In maart vorig jaar heeft de studio een historisch bedrag van 3,3 miljoen dollar opgehaald door middel van Kickstarter, maar nu blijkt het bedrag toch niet hoog genoeg.

Iron Galaxy, de studio achter Dive Kick, heeft een nieuwe making-off van Divekick online gezet. In het vorige deel konden we zien hoe zij mensen op trampolines gingen motion-capturen om divekick er realistischer uit te laten zien. Nu heeft de CEO bedacht dat mensen teveel met hun handen bezig zijn. Als je aan een game werkt, waarin de voeten centraal staan, dan moet dat ook op het kantoor zo zijn.

Dan komen we aan bij Gunpoint. Gunpoint is een 2D-stealth game waarin het in elkaar slaan van mensen en het herleiden van draden centraal staat. De opzet is simpel. Je kan hoog springen en vallen zonder dood te gaan. Je moet telkens computers hacken die in een gebouw staan. Dit gebouw wordt bewaakt en door het herleiden van de elektronica kom je uit bij je doel. Jelle en Nino gaan er dieper op in, in een nieuwe Indiehoek met Divekick en Gunpoint.

Indiehoek met Divekick en Gunpoint

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch