Menu Premium
Loading...

Indie Hoek met Starbound en Starseed Pilgrim

28/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De kleine indie games hebben zich tussen de grote jongens weten te scharen en dat vraagt om een nieuwe rubriek. De Indie Hoek behandelt games die onafhankelijk van grote uitgevers hun games weten uit te brengen. Een van de grootste voorbeelden daarvan is bijvoorbeeld Minecraft, maar ook van Nederlandse bodem steken er hier en daar wat ontwikkelaars op. Vlambeer, die bekend is van LUFTRAUSERS en Ridiculous Fishing, is hier een mooi voorbeeld van. Vandaag nemen Jelle en Nino plaats in de Indie Hoek met Starbound en Starseed Pilgrim.

Starbound is een game die zich focust op het ontdekken van verschillende planeten en werelden. Hierin is het ook de bedoeling een basis te bouwen door het verzamelen van grondstoffen. Het is een 2D game die veel doet denken aan Terraria. Dit is dan ook niet verwonderlijk, want enkele makers van die game hebben een nieuwe studio opgezet, genaamd Chucklefish, en die zijn verantwoordelijk voor Starbound.

Een platform dat de indiescene een warm hart toedraagt is Steam, die doet dit door middel van Greenlight. Greenlight is een platform waarop de community kan aangeven welke games ze graag uitgebracht zien worden op Steam. Enkele games die bij de laatste lichting Greenlight games behoren zijn Angry Video Game Nerd Adventures, Dreamfall Chapters: The Longest Journey, Rush Bros. en Shovel Knight. Dit zijn allemaal games die we in de aankomende lichting kunnen gaan verwachten op Steam.

Dan moeten de heren ook nog stilstaan bij een specifieke game: Starseed Pilgrim. De meningen van Jelle en Nino lopen echter sterk uiteen. Waar Nino dit al tot een van de beste indie games van het jaar weet te classificeren, gaat Jelle zo ver om deze indie titel niet eens een game te noemen. Een ding is zeker, Starseed Pilgrim doet de gemoederen hoog oplopen.

Kan je ook niet genoeg krijgen van al deze indietitels. Check dan snel de Indie Hoek met Starbound en Starseed Pilgrim voor een overdosis aan indie games.

Indie Hoek met Starbound en Starseed Pilgrim

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch