Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hot Topic: is een dure controller het geld wel waard?

29/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De controller. Voor gamers een belangrijk onderdeel van hun game-ervaring. Veel zullen zeggen dan de Xbox controllers over het algemeen beter in de hand liggen en beter behandelbaar zijn dan die van PlayStation. Veel hebben ook wel wat met controllers van Nintendo en er zijn ook een paar bedrijven die zelf controllers maken. Maar wat is nou het voordeel van een dure controller ten opzichte van een wat minder dure controller? Is het noodzakelijk? Boris, Skate en JJ hebben een paar controllers meegenomen en proberen op deze vragen een antwoord te vinden.

Het belang van een goede controller

Is groot. Natuurlijk zijn er mensen die het wat minder belangrijk vinden, maar het leeuwendeel wil toch het liefst een goede controller die functioneert en goed in de handen ligt. Het meest populair zijn vanzelfsprekend de Xbox- en PlayStation-controllers die veel mensen met elkaar vergelijken. Want zo gaat dat namelijk met bijna alles wat Xbox en PlayStation doen. De algemene opinie is dat de Xbox-controllers de betere zijn. Niet per se qua functionaliteit (ook al valt daar zeker ook wat voor te zeggen), maar qua ligging in de hand en de positionering en response van de knoppen. Belangrijke onderdelen die tijdens het gamen het verschil kunnen maken. Zeker als je professioneel gamer bent of graag het meeste uit je spel-ervaring wilt halen.

De verschillende soorten controllers

Want naast Xbox en PlayStation-controllers zijn er nog veel meer soorten. Je hebt ook nog de Nintendo-controllers, die net zoals bijna alles van Nintendo compleet afwijken van Xbox en PlayStation. Zowel qua uiterlijk als qua vorm en functionaliteit. En dan zijn er nog aparte bedrijven die hun eigen controller maken. Denk aan Razor, de duurste onder de controller, en Trust. En om het allemaal nog wat onoverzichtelijker te maken, heb je ook verschil tussen wired en wireless controllers en heb je ook verschillende PC-controllers. Als klap op de vuurpijl kun je dan ook nog een skin uitkiezen, zo gek als het maar kan. Van oranje tot tijgerprint en roze. Noem het maar op. Maar het belangrijkste is natuurlijk of ze ook goed functioneren. Skate, Boris en JJ lopen de controllers eens langs en delen hun ervaringen.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch