Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe ziet de gamesindustrie er over vijf jaar uit? [The Youngbloods]

20/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kent het concept, team zoet en zuur. Youngbloods en de Old Boys. Nu hebben die laatstgenoemden al hun kristallen bol erbij mogen pakken en hun voorspellingen gedaan over hoe de games industrie eruit ziet over vijf jaar.

We pakken onze kristallen bol erbij

Hoe gaat de toekomst eruit zien? Gaat cloud based gaming de standaard worden? Zien we Xbox Game Pass doorgroeien tot de 60 miljoen gebruikers? Komt Nintendo met een opvolger voor de Switch of met een compleet nieuw product? Of toch gewoon een variatie op de huidige Nintendo Switch alleen dan met de beruchte ‘Pro’ features waar we al jaren op zitten te wachten. Gaan we ooit nog iets terugzien van Metroid Prime 4? Is het mogelijk voor Microsoft Xbox om eindelijk PlayStation te kunnen verslaan deze console generatie? De Youngbloods die in de leer zijn geweest bij Nostradamus himself laten hun licht schijnen op al deze onderwerpen. Bijna allemaal dan.

Waar gaan we grote stappen kunnen maken in de toekomst?

Het gesprek gaat al snel richting AI en procedurally generated content. Want dat is waar volgens de Youngbloods de meeste winst te behalen valt. Hoe vet zou het zijn om ECHT een gesprek aan te kunnen gaan met een NPC in bijvoorbeeld Skyrim, Fallout of de aankomende Starfield? In plaats van dat je een script af gaat kun je gewoon open vragen stellen voor een veel dynamischer gesprek a la Dungeons & Dragons campaigns. Ook kan de enemy AI nog grote stappen gaan maken in de toekomst, vooral om de computergestuurde tegenstanders veel menselijker en daarmee ook onvoorspelbaarder te maken. Het zorgt voor een veel dynamischere gamebeleving en dit is zeker iets wat voor ons de afgelopen 20 jaar teveel stil heeft gestaan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch