Menu Premium
Loading...

Hoe toeval de Assassin’s Creed-serie mede vorm gaf

14/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zullen maar weinig gamers zijn die nog nooit van Assassin’s Creed hebben gehoord. In een tijdbestek van dik tien jaar tijd wist Ubisoft een van de beste verkopende series aller tijden uit de grond te stampen. Een prestatie van formaat die weinigen hen na hebben gedaan tot op de dag van vandaag. Je zou dan denken dat zoiets, de route naar zulk een succes, nauwkeurig is voorbereid. Dat er een waar masterplan aan ten grondslag lag aan een spel wat de harten van tientallen miljoenen gamers heeft weten te veroveren. Dat men het unieke concept van Assassin’s Creed vanaf dag één voor zich zag. Maar niks is minder waar. Zoals zo vaak bij uiterst succesvolle entertainment producten, speelde ook bij de totstandkoming van de eerste Assassin’s Creed toeval een grote rol.

De Assassin’s Creed franchise kent inmiddels 27 delen

De Assassin’s Creed franchise kent inmiddels 27 delen. Sommige kwamen uit op de consoles, anderen verschenen meer als een spin-off op de mobiele telefoon en tablet. Dat er zoveel edities zijn uitgebracht laat zien dat ondanks het in principe steeds om min of meer dezelfde gameplay gaat, de serie nog steeds in de smaak valt bij veel gamers. Mensen blijven terugkomen omdat ze geïnteresseerd zijn in de locaties, de historische vaak verantwoorde setting, de doorgaans boeiende karakters en de spectaculaire actie. Werden al deze ingrediënten al vanaf het begin gezien als essentieel voor het spel. Vormden ze meteen de basis, of zag de eerste demo van Assassin’s Creed er totaal anders uit.

Liefde voor de game of gewoon nieuwsgierig

Hoe is Assassin’s Creed ontstaan? Hoe is men bij Ubisoft op dit, naar later bleek, briljante idee gekomen? Was de assassin al meteen de hoofdrolspeler of draaide het in het prototype om heel iemand anders? JJ dook in de archieven en ging op zoek naar de ontstaansgeschiedenis van een van de meest succesvolle franchies van de laatste jaren. En zoals altijd kwam hij terig met een opmerkelijk verhaal.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch