Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe kut was het filmjaar 2020 en gloort er hoop voor 2021?

10/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

2020 was geen makkelijk jaar. Dankzij het Coronavirus veranderde het leven zoals wij het ooit kenden. Van 5 dagen in de week naar werk of school gaan en in het weekend uit, was opeens geen sprake meer.  Het werd thuis werken, thuis eten, thuis drinken en thuis vermaken. En dat had zo zijn gevolgen. In het geval van de filmindustrie werden veel producties stopgezet en werden films die uit zouden komen, uitgesteld naar een latere datum. Dat alles heeft voor een redelijk karig filmjaar gezorgd. Maar hoe karig precies? En is er meer hoop voor 2021? Jelle en Koos kijken terug naar 2020 en blikken vooruit naar 2021 in deze speciale editie van Filmkings.

202 was een behoorlijk karig filmjaar

Op zich begon 2020 nog best oké. Zo hebben we kunnen genieten van 1917, The Gentleman, The Invisible Man, Birds of Prey en Bad Boys For Life. Helaas zouden er naarmate het jaar verder ging, steeds minder films op het lijstje ‘fijne cinema’ komen te staan. Tenet deed een dappere poging om in de bioscoop te verschijnen tijdens Coronatijd, maar wist daardoor niet het bedrag op te halen, wat het waarschijnlijk wel gedaan zou hebben als de omstandigheden anders waren. Hoe hebben Jelle en Koos het filmjaar 2020 beleefd?

Goeie hoop voor 2021 en dus Filmkings

2021 lijkt op het eerste gezicht een beter jaar te worden voor de filmindustrie, althans, dat kan zo zijn als Corona niet zorgt voor nog meer en langere uitstel. Veel films in 2021 waren oorspronkelijk bedoeld voor 2020 en moeten dus op een gegeven moment echt uit gaan komen. Hoe lang zitten we bijvoorbeeld niet te wachten op de release van de nieuwe James Bond? Maar laten we eerlijk zijn, in een periode als deze moet je er niet raar van opkijken als een aantal van deze grote films toch nog gewoon verplaatst gaan worden naar 2022. Kortom, wordt 2021 nog wat of hoe zit het? Je hoort en ziet het in Filmkings.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch