Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe groot en machtig is de Embracer Group nu werkelijk?

26/11/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je hoort het als gamer de laatste tijd regelmatig voorbij komen: De Embracer Group. En dat is niet geheel onlogisch. Deze Zweedse publisher is binnen no time uitgegroeid tot misschien wel de grootste partij als het gaat om studio’s en IP’s in bezit. Ze kopen als een malle studio’s op. Onze JJ denkt dat veel gamers niet in de gaten hebben hoe groot de Zweden werkelijk zijn. Want je hebt groot en groot. En de Embracer Group is groot. Heel groot. Hoogste tijd dus voor een nieuw werkstukje.

De Zweden van Embracer Group kopen zich suf

Embracer Group is een Zweedse holdingmaatschappij met de focus op videogames. Het bedrijf werd in 2008 opgericht als Nordic Games Licensing wat weer een onderdeel was van de Nordic Games Group. Blijkbaar was de naam niet handig of cool genoeg en maakte men er de Embracer Group van. En toen begon het grote aankopen. Er ging bijkans geen maand voorbij of de Zweden kochten een studio op. Geen joekels zoals Activision/Blizzard, maar veelal kleinere studio’s die het lastig hebben overeind te blijven in een snel veranderende markt. Hun focus lag op IP’s die niet (meer) garant stonden voor miljoenen verkopen, maar bij hardcore games genoeg resoneerden. Square vond Tomb Raider en Deus Ex niet meer goed genoeg, de Zweden zagen nog steeds potentie. En waarom kunnen oude IP’s als Jagged Alliance, System Shock en Legacy of Kaïn niet nieuw leven ingeblazen worden?

De rechten op meer dan 850 IP’s in bezit

Deze aanpak lijkt hun vruchten af te werken, want inmiddels hebben de Zweden de rechten op meer dan 850 verschillende IP’s. Meer dan 200 studio’s werken aan games en er komen er de de komende tijd tientallen uit. Wie is deze publisher die echt alles anders doet en wat zijn die IP’s dan? Zit daar veelbelovend materiaal tussen? Het antwoord hoor je in dit werkstukje.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch