Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe de allereerste E3 in 1995 al liet zien waar het in 2023 fout zou gaan

26/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 2023 werd een aantal maanden terug gecanceld. Het event was er ondanks de aanwezigheid van de nieuwe organisatie ReedPop niet in geslaagd genoeg standhouders te vinden, ging down & out en gaat volgens ons ook niet meer terugkomen. Dat de E3 er als event niet meer is, wil niet zeggen dat het event of de periode in juni geen gewicht meer bevat. Dat heeft het namelijk wel. De PlayStation Showcase van afgelopen woensdag liet nog eens zien hoe hongerig gamers zijn naar dit soort grote momenten. 2000 mensen keken gelijktijdig op ons Twitch-kanaal naar de presentatie van Sony. Probleem is echter dat de publishers, de partijen die door hun aanwezigheid en de bijbehorende fee de E3 dragen, een andere manier hebben om hun games aan de man te brengen. Men is allesbehalve solidair. Toen JJ keek naar het ontstaan van de E3, zag hij dat gebrek aan eensgezindheid ook al bij de eerste editie voorbijkomen.

De eerste E3 kwam allesbehalve zonder slag of stoot tot stand

In deze video schetst JJ het ontstaan van de eerste editie van de E3. Juni 1995. 28 jaar geleden. Wie deden er mee? Had iedereen het zelfde beeld bij de E3 en zat men op één lijn? Ook toont hij aan hoe belangrijk de E3 kan zijn voor een product. En dat dit de kracht en de zwakte van het event is. Je ziet en hoort het antwoord op al deze kwesties in dit werkstukje van JJ met een hoog E3 gehalte.

Meld je aan voor onze Xbox/Starfield watch party

Zoals we eerder al hebben aangegeven, herstellen we een traditie in ere en dat is dat we een grote ‘persconferentie’ tijdens de ‘E3’ omtoveren tot een tof community event. Op zondag 11 juni organiseren we in Blast Galaxy een watch party waarin we samen met jullie, onder het genot van beers & bites kip de Xbox / Starfield persconferentie bekijken en live in verbinding staan met de studio in Diemen Zuid. Iedereen is welkom, maar Premium leden mogen gratis naar binnen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je van tevoren aanmelden via redactie@gamekings.tv. Het wordt inmiddels al lekker druk, dus er kom er gezellig bij. De watch party begint om 18:00 uur tot bam!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch