Menu Premium
Loading...

Het ware verhaal achter A2 Racer & Davilex (deel 1)

01/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

In april ging JJ langs bij Davilex en kwam terug met een knap staaltje journalistieke verdieping. Dit item was alleen te zien voor de trouwe Gamekings Premiumleden. Met de feestdagen achter de rug, gunnen we jullie nu een presentje. Bekijk nu ‘Het ware verhaal achter A2 Racer & Davilex (deel 1)’ op Gamekings.tv!

Wees eerlijk, we hebben de game allemaal gespeeld en er plezier mee beleefd, A2 Racer. Alleen komen we er niet allemaal openlijk voor uit. Ook wij niet. Sterker nog, in een ver verleden heeft JJ de game nog een laag cijfer gegeven. Omdat het grafisch en qua gameplay niet op kon tegen de Gran Turismo’s en Need for Speeds van die tijd. A2 Racer verwerd daarmee tot het lachertje van de industrie. Een lachertje dat echter wel bijzonder goed verkocht.

Davilex was dé developer van Nederland

Davilex liep binnen met hun A2 Racer lijn. Er werd zelfs een film van gemaakt. De toko uit Houten was opeens dé developer in Nederland. En misschien wel van heel Europa. 200 man werkten er in de hoogtijdagen fulltime aan games. En toen ging het plots mis. Zwaar mis. De toko ging failliet. Hoe kon dat? Hoe kon een developer die zo’n succesvolle serie in haar bezit had opeens zo hard onderuit gaan? Dit vraagstuk houdt Dennis en JJ zwaar bezig. En dat is niet goed voor de gezondheid. Daarom trekken ze de stoute schoenen aan en gaan ze op zoek naar de mannen en het verhaal achter A2 Racer & Davilex.

Awesome Space

En ze vonden hen. Na wat heen en weer bellen waren ze bereid het verhaal te vertellen. Afgesproken werd in het Utrechtse retro-café Awesome Space. De enige plek in Nederland waar je de A2 racer en andere games van Davilex nog kunt spelen. Want om de twee de mannen van Davilex goed aan de tand te kunnen voelen, moest het A2 Racer gevoel eerst weer even opgeroepen worden. Zet je maar schrap voor een tweedelige serie over een van de meest opmerkelijke games en developers die Nederland ooit heeft gekend.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch