Menu Premium
Loading...

Premium: Het ware verhaal achter A2 Racer & Davilex (deel 2)

02/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

In april ging JJ langs bij Davilex en kwam terug met een knap staaltje journalistieke verdieping. Dit item was alleen te zien voor de trouwe Gamekings Premiumleden. Met de feestdagen achter de rug, gunnen we jullie nu een presentje. Bekijk nu ‘Het ware verhaal achter A2 Racer & Davilex (deel 1)’ op Gamekings.tv!

Hoogste tijd voor het tweede deel van de Premium special over het roemruchte Davilex. De Nederlandse developer die verantwoordelijk was voor de A2 Racer-serie. De game die niemand tof vond, maar iedereen speelde. Wees nu maar eerlijk…

In deel 1 trokken Dennis en JJ naar Utrecht omdat daar, in het retro-café Awesome Space, nog old school computers stonden waarop je al die games van Davilex kon spelen. Nostalgie ten top. Plus het gevoel dat je wil weten wat er gebeurd is met dat bedrijf. Zo succesvol ooit, het geld stroomde binnen. En nu, foetsie, pleitte, weg. Wat is daar gebeurd?

De enige manier omdat te weten te komen is door op zoek te gaan naar de mensen achter Davilex. En na enig speurwerk vonden de twee de oude directeur van de game-afdeling, Rudolf Wolterbeek, en een van de leidende developers, JP van Seventer. Zij gingen zitten en waren bereid, nu alles al een tijd achter de rug is, openheid van zaken te geven. En wat volgde is een op zijn minst bizar verhaal van de geschiedenis van misschien wel de meest bekende game-developer die Nederland ooit gehad heeft.

De ondergang

Want hoe kan het dat een bedrijf dat ooit bijna 1 miljard waard was, zo hard onderuit gaan? Wie bedacht de A2 Racer serie? Hoe kon het dat de A2 Racer-serie zo bekend werd en zat iedereen er wel op te wachten. Maar ook het bizarre verhaal achter de licentie kosten van de Knight Rider- Miami Vice-franchise. Wat was de impact binnen het bedrijf van de vaak hyper negatieve houding van de media ten opzichte van hun games? En wat was er gebeurd als ze naast de A2 Racer er nog in geslaagd waren een aantal andere grote series op te zetten?

Ga er maar lekker voor zitten, want dankzij jullie Premium bijdrage hebben we deze prachtige mini documentaire in elkaar kunnen zetten. Die vandaag dus eindigt met een deel 2 die dik een uur kijkplezier oplevert.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch