Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het verhaal achter de developer’s hell die Skull and Bones heet

30/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het niet lekker loopt met de piratengame Skull & Bones mag inmiddels wel bekend worden verondersteld. Op woensdag werd het spel namelijk voor de zevende keer uitgesteld. De zevende keer! Of dat een record is, weten we niet, maar dit is niet goed. En dan moet je JJ hebben. Die ruikt een verhaal. In dit werkstukje verdiept hij zich in het ontwikkelingsproces van Skull & Bones. Wat is er mis gegaan dat er toe heeft geleid dat het spel maar liefst zeven keer moest worden uitgesteld. En we kunnen je al vertellen: veel. Maak je klaar voor een meer dan bizar verhaal over een game die zich in developer’s hell bevindt.

Skull & Bones werd maar liefst 7 keer uitgesteld

Zeven keer uitstel. Dat is de historie van Skull & Bones. Niet eentje waar je trots op kunt zijn lijkt ons? Wat is er allemaal bij de developer van de game, Ubisoft Singapore, mis gegaan? Een game die toen jaar geleden in productie ging en nog steeds niet af en tof is, daar klopt iets niet. Was de studio in kwestie niet capabel? Waren er teveel kaptienen op het schip? Is men bij het basis concept gebleven of wisselde men steeds van visie? Of is het een combinatie van dit al? JJ probeert het uit te zoeken.

Totale chaos en mismanagement tijdens ontwikkelingsproces

En als een game tien jaar lang niet wordt tot een coherent geheel, waarom ga je er dan mee door? Je bent elke maand bakken met geld aan het weggooien zo. Of spelen er andere belangen? Belangen die wij niet kennen? Waarom si de game niet naar een andere studio gegaan. Ubisoft bezit meerdere studio’s die aangetoond hebben een strakke open wereld game te kunnen produceren. JJ gaat het je allemaal vertellen in dit nieuwe werkstukje. Een spreekbeurt over het verhaal achter deĀ development hell die Skull & Bones heet.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch