Menu Premium
Loading...

Het programma van de Retro Week

06/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is zover! De Premium bazen gaan weer verwend worden. En terecht, want dankzij jullie steun kunnen we mooie dingen blijven maken. En de week is mooi geworden. We hebben er hard aan gewerkt. Getracht om in een breed perspectief te zetten en niet voor de gemakkelijke weg te gaan door de week vol te stouwen met ‘De Geschiedenis van retro-gaming’ en de ‘Top 10 beste NES-games ooit gemaakt’. Daar ben je geen Premium baas voor. Je bent Premium baas omdat je Premium shit wil zien. En dat denken we voor je klaar te hebben staan. In dit item, ‘Het programma van de Retro Week’, neemt JJ de ruim vijftien items en zes streams met je door.

Elke stream heeft een eigen Retro tijdperk

Bereid je dus maar voor op een prachtige trip down memory lane of, als je nog jong en fris bent, een stuk game-geschiedenis in de breedste zin van het woord. We gaan de komende week namelijk de diverse kanten van retro-gaming belichten. Dat betekent dat er naast items over de favo retro-consoles van de diverse Gamekings-presentatoren tevens items zijn gemaakt over mensen die nog 8- en 16-bits games produceren, over mensen die de waarde en zeldzaamheid van retro-games (her)kennen, over de bizarre reclames waar vroeger retro-games mee aan de man of vrouw werden gebracht, over de rol en aanwezigheid van retro games op Twitch, over de vraag waarom Indie-games zo vaak een retro look hebben, en wat er gebeurt als je Koos en Kevin in Retro Heaven plant. En dan dus zes live streams met elk een eigen tijdperk. Van 8-bits tot het Gamecube- en PlayStation-tijdperk.

Terug in de tijd met Gamekings

Maar retro is voor ons natuurlijk ook de rijke historie van Gamekings. Zeventien jaar oud en still going strong. Wat is er dan leuker om in een week de Brievenmaandag- en Einde van de Week Vrijdag-items een dikke laag retro geven en dus een groot aantal legendarische ouwe scenes uit vervlogen tijden aan elkaar te editten. Plus het allereerste item dat ooit op Gamekings.tv is verschenen. Over een kat met zeven poten… Kun je je dat niet meer herinneren? Zo retro is het…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch